Litoral

Litoral Amb un disseny nou i la informació més rellevant del Parc

Es reedita el desplegable del Parc de la Serralada Litoral

Detall del desplegable. Autor: XPN
Detall del desplegable. Autor: XPN
07/09/2017

La nova edició aporta informació general sobre biodiversitat, patrimoni arquitectònic i activitat humana, ús públic i aprofitament socioeconòmic al Parc. Inclou un mapa esquemàtic del territori protegit en què s'indiquen les principals vies d'accés i es destaquen deu elements d'interès per als visitants.

Litoral | Xarxa de Parcs Naturals El divendres 7 de juliol

Trobada dels centres de documentació de la XPN al Parc de la Serralada Litoral

Trobada al Parc de la Serralada Litoral. Autor: XPN
Trobada al Parc de la Serralada Litoral. Autor: XPN
10/07/2017

Periòdicament els dotze centres de documentació de la Xarxa de Parcs Naturals necessiten reunir-se per tractar temes comuns, ja que aquests treballen amb un catàleg col·lectiu creat fa més de deu anys. En la seva evolució, necessària per adaptar-se als reptes que imposen les noves tecnologies, les seves dades s’han bolcat a tres programaris diferents, fet que ha implicat haver de polir les bases i intentar cohesionar i simplificar dades que estaven duplicades o que han anat arrossegant alguns errors.

Litoral Desaparegut del Baix Maresme

S'inicia el projecte de recuperació del gripau d'esperons al Parc

Gripau d'esperons jove. Autor: CPSL
Gripau d'esperons jove. Autor: CPSL
05/07/2017

Aquest 2017 s'ha iniciat al Parc de la Serralada Litoral el Projecte de recuperació del gripau d'esperons (Pelobates cultripes) en col·laboració amb la Societat Catalana d'Herpetologia i l'entitat Ursus Natura.

Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Mostra un descens del vigor de les masses forestals

Un estudi determina l'evolució de la plaga que afecta als boscos de pi pinyer del Maresme

Moment de la jornada. Autor: Diputació Barcelona
Moment de la jornada. Autor: Diputació Barcelona
20/06/2017

Un estudi encarregat per la Diputació de Barcelona sobre la situació dels boscos del Maresme i part del Vallès Oriental constata l’evolució de la superfície de pi pinyer (Pinus pinea) afectada per l’escarabat perforador Tomicus destruens

Litoral El tema són els 25 anys del Parc i el termini acaba el 15 de setembre

Es convoca el 9è Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral

Bosc misteriós (1r Premi 2016). Autor: Diego Mora Caballero
Bosc misteriós (1r Premi 2016). Autor: Diego Mora Caballero
06/06/2017

Un any més, s'ha convocat el Concurs de Fotografia del Parc de la Serralada Litoral, que enguany arriba a la 9a edició. Com l'any anterior, hi ha dues categories, una per al públic en general, i una altra per a nens i nenes de fins a 12 anys.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona La convocatòria finalitza el 27 de juliol

Novetats en els Premis de Prevenció d'Incendis Forestals 2017

Moment de l'acte. Autor: OTPMIF
Moment de l'acte. Autor: OTPMIF
06/06/2017

La Diputació de Barcelona convoca la 21ena edició dels Premis de Prevenció d'Incendis Forestals, adreçats a les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) que actuen en municipis de l’àmbit de la demarcació de Barcelona. La novetat en la convocatòria d’enguany és que els premis Jordi Peix i Rossend Montané es destinaran a reconèixer idees i propostes d’actuació tant en les accions de sensibilització i prevenció, com a projectes de planificació en la gestió per a la prevenció d’incendis.

Litoral Els voluntaris van eliminar tabac de jardí, ricí, Rumex sp i bleda

Millora ambiental i eliminació d'espècies al·lòctones a la pedrera d'Alella

Voluntaris eliminant plantes. Autor: Cercle Voluntaris
Voluntaris eliminant plantes. Autor: Cercle Voluntaris
30/05/2017

El dissabte, 20 de maig, un grup de 25 voluntaris del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals es van desplaçar al Parc de la Serralada Litoral, on van eradicar espècies al·lòctones a la pedrera d’Alella. Els participants van fer una gran tasca i es va aconseguir extreure 15 metres cúbics de plantes.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.