Litoral

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Una vintena d'activitats entre juliol i setembre a les biblioteques del Maresme

Durant els mesos d'estiu, 'Parcs i biblioteques... naturalment!' no s'atura

#ParcsiBiblios. Autor: XBM
#ParcsiBiblios. Autor: XBM
01/07/2019

Ja podeu consultar les prop de vint activitats que, en el marc del projecte 'Parcs i biblioteques... naturalment!', s’han organitzat durant el tercer trimestre del 2019. Els diversos tallers, exposicions, hora del conte, etc. tindran lloc a les onze biblioteques del Maresme, membres de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, adscrites al programa.

Litoral Podeu enviar un màxim de 4 imatges fins al 15 d'octubre

En marxa l'11è Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral

11è Concurs Fotogràfic. Autor: CPSL
11è Concurs Fotogràfic. Autor: CPSL
29/06/2019

El Concurs de Fotografia del Parc de la Serralada Litoral arriba, enguany, a l’11a edició. Hi ha dues categories, una per al públic en general, i una altra per a infants de fins a 12 anys. El tema de la convocatòria 2019 és ‘El Parc a través dels sentits' i les fotografies han d’estar realitzades dins l'àmbit del Parc.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals A Vallgorguina

Inscripcions obertes per a la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor

Cartell de la Trobada d'Estudiosos. Autor: Iñaki Relanzón
Cartell de la Trobada d'Estudiosos. Autor: Iñaki Relanzón
14/06/2019

Els propers 20 i 21 de novembre del 2019 tindrà lloc la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor, a Vallgorguina, al Parc del Montnegre i el Corredor. Història, fauna, patrimoni cultural, gestió, vegetació, educació ambiental, geologia... Tant si feu investigació en una institució acadèmica o de recerca, com si sou membres d’una entitat o ho feu a títol particular, us animem a presentar una comunicació amb els resultats dels vostres treballs. El període d’inscripció per als ponents finalitza el 20 d’octubre.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals A la web de cada parc i a la pàgina Conservació de la biodiversitat

Ja podeu consultar L'Aguait. Observacions de biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals

Pantalla tàctil al CI de Fogars. Autor: XPN
Pantalla tàctil al CI de Fogars. Autor: XPN
14/06/2019

L’Aguait és una eina en línia que permet consultar les observacions sobre biodiversitat que s’han realitzat en els darrers trenta dies en els diversos parcs de la Xarxa de Parcs Naturals. L’eina s’alimenta de les dades que introdueixen més de 2.500 observadors voluntaris en el portal www.ornitho.cat, un bon exemple de ciència ciutadana. 

Litoral L'activitat estava inclosa també dins la Setmana de la Natura

Jornada de cloenda del servei comunitari d'alumnes de l'Institut Jaume Almera, de Vilassar de Dalt

Grup d'alumnes. Autor: CPSL
Grup d'alumnes. Autor: CPSL
11/06/2019

El divendres 24 de maig, es va celebrar el Dia Europeu dels Parcs tot realitzant una activitat de cloenda de les diferents jornades de servei comunitari que s’han estat duent a terme durant els mesos de març i abril amb els alumnes de l’Institut Jaume Almera, de Vilassar de Dalt.

Litoral En el segon recital del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2019

Maria Cabrera i Àlex Susanna porten la poesia al Parc de la Serralada Litoral

Cabrera i Susanna. Autor: Tramoia
Cabrera i Susanna. Autor: Tramoia
17/05/2019

El divendres 4 de maig va tenir lloc el segon recital del cicle Poesia als Parcs. Lletres i paisatges d’enguany, al Parc de la Serralada Litoral. La vetllada poètica, a càrrec de la poeta gironina Maria Cabrera i del polifacètic Àlex Susanna, va comptar amb l’acompanyament de Sandrine Robillard al violoncel. Per a l’ocasió, el cicle es va aliar amb el programa Maridatge dels sentits, de l’Ajuntament de Teià, en la seva tercera edició.

Collserola | Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Del 15 d'abril al 15 de juny

Es duu a terme el seguiment de nidificants del projecte de Seguiment d'Ocells Comuns a Catalunya (SOCC)

Picot garser gros. Autor: Jordi Ribas
Picot garser gros. Autor: Jordi Ribas
06/05/2019

El SOCC té com a objectiu principal conèixer les tendències temporals que es produeixen en l’abundància dels ocells comuns, factor essencial per poder determinar l’estat de conservació de moltes espècies d’ocells i dels ambients on viuen. El SOCC va néixer l’any 2002 i de seguida va rebre una bona acceptació per part dels ornitòlegs catalans. El 2017 va arribar a un total de 301 itineraris realitzats a Catalunya, 46 dels quals es troben dins del conjunt de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i 3 d’aquests dins del Parc de la Serralada Litoral. Durant el període primaveral que va del 15 d'abril al 15 de juny es realitzarà el mateix itinerari dues vegades, i unes altres dues durant el període hivernal.

Litoral La festa va aplegar prop de 200 persones

La Matinal al parc porta la música i l'art als entorns de l'ermita de Sant Mateu

Animació musical. Autor: Viu el parc
Animació musical. Autor: Viu el parc
06/05/2019

La Matinal al parc del Parc de la Serralada Litoral va tenir lloc el diumenge 28 d’abril als voltants de l’ermita de Sant Mateu, de Premià de Dalt. Si bé el dia es va aixecar ennuvolat, a partir de les 11 h van començar a arribar les famílies i, al final del matí, unes dues-centes persones havien gaudit de la festa.

Litoral Al Parc de la Serralada Litoral

Els voluntaris retiren deixalles dels accessos de la pedrera de La Pedra Blava d'Òrrius

Voluntaris. Autor: Cercle Voluntaris
Voluntaris. Autor: Cercle Voluntaris
06/05/2019

El dissabte 27 d'abril, els voluntaris del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals van netejar els accessos de La Pedra Blava d’Òrrius i del berenador de Nostra Senyora del Àngels, al Parc de la Serralada Litoral, en els quals, a conseqüència de la sobrefreqüentació, acostuma a haver-hi molta brutícia acumulada als marges.

S'estan mostrant 11 - 20 de 20 resultats.