caes

Litoral | Xarxa de Parcs Naturals Al final una conversa va aprofundir en la seva obra

Una trentena de persones s’apleguen a Martorelles per sentir els versos del poeta Manuel Forcano en el segon recital del cicle Poesia als parcs

29/04/2024

El celler de Carrencà de Martorelles va acollir el segon recital de l’edició d’enguany del cicle Poesia als parcs del Parc de la Serralada Litoral el dissabte 27 d’abril a la tarda. El recital amb el poeta Manuel Forcano, que s'havia de fer en unes vinyes, es va fer a l’interior degut a la previsió de pluja i en van gaudir una trentena de persones. El cicle s’allargarà fins a finals d’octubre i passarà per 11 espais naturals diferents, incloent-hi l’Alguer

Forcano va recitar alguns dels poemes que formen part de la seva antologia Arabesc (Edicions Proa, 2022) acompanyat de la música suggerent del teclat de Claudi Herreros, del grup Súper gegant. A més va comptar amb la interpretació de Llengua de Signes Catalana a càrrec de Montse Rusiñol.

Manuel Forcano és poeta, hebraista i traductor. La seva obra poètica, sensual i d’influència oriental i classicista, ha rebut diversos premis, com ara els Jocs Florals de Barcelona, el Carles Riba o el premi Miquel de Palol de Poesia. La seva escriptura neta i sense impostures, la imatgeria impactant, els ressons orientals i el tractament de temes com l’amor, el desig, el viatge i el pas del temps fan que la poesia de Forcano sigui celebrada per molts lectors.

Després del recital, el poeta va conversar amb la filòloga Montse Marsal sobre la seva obra, les seves influències i la seva feina de traductor en un diàleg molt interessant que va permetre conèixer amb més profunditat la seva poesia. Tal com va comentar Forcano, per ell cada poema és com un petit museu de records que acaba formant una arqueologia poètica que ja no és pròpia sinó de tots els lectors.

El proper recital de Poesia als parcs serà el dissabte 11 de juny a les 18 h, al Pati dels Til·lers del Marquet de les Roques, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Hi recitaran Eduard Olesti i Laia M. Llobera acompanyats del baix de Víctor Álvarez. L’activitat és gratuïta i d’accés lliure.

compartir

Font de la informació: Tramoia

Categoria: Litoral, Xarxa de Parcs Naturals, Poesia als parcs, Viu el parc,

Recursos

Poesia als parcsPoesia als parcs