Selector d'idioma

CAESEN

Capçalera

Títol educació ambiental

Educació ambiental

Listador de contenidos web

Litoral La iniciativa té com a objectiu conèixer millor la biodiversitat i riquesa d'aquest grup d'animals

El Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral engega un projecte de ciència ciutadana d'elaboració d'una col·lecció virtual dels insectes del Parc

'Mirada'. Autor: José Antonio Ríos Robles
'Mirada'. Autor: José Antonio Ríos Robles
31/07/2020

El Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral 'Salvador Grau i Tort' proposa als usuaris i visitants del Parc participar en l’elaboració d’una col·lecció virtual d’insectes i altres artròpodes a partir de les fotografies que aquests prenguin durant les seves visites i excursions en l’àmbit del Parc. Per col·laborar amb aquest projecte de ciència ciutadana, cal posar-se en contacte amb el Centre de Documentació mitjançant el correu electrònic p.slitoral.cdp@diba.cat.

Xarxa de Parcs Naturals El butlletí d'activitats torna el 3 de setembre i L'Informatiu dels Parcs el 15 de setembre

Els butlletins 'Gaudim als Parcs' i 'L'Informatiu dels Parcs' s'aturen a l'agost

Marxem per vacances. Autor: XPN
Marxem per vacances. Autor: XPN
27/07/2020

Durant el mes d'agost, el butlletí setmanal d’activitats de la Xarxa de Parcs Naturals 'Gaudim als Parcs' i el butlletí quinzenal de notícies 'L’Informatiu dels Parcs' s’aturen per vacances. La darrera tramesa de l’Agenda d'activitats serà el dijous 30 de juliol i es reprendrà el dijous 3 de setembre. El darrer butlletí de l'Informatiu dels Parcs de juliol s'enviarà el dimarts 28 de juliol i el tornareu a rebre el dimarts 15 de setembre.

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac Per assistir als recitals amb públic caldrà inscriure's prèviament mitjançant un formulari

El cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges arriba als quinze anys

Lluís Solà a les Guilleries. Autor: Tramoia Cultura
Lluís Solà a les Guilleries. Autor: Tramoia Cultura
27/07/2020

El 15è cicle de Poesia als parcs. Lletres i paisatges comptarà enguany amb deu recitals presencials i quatre recitals no presencials que s'emetran pel canal de Youtube temàtic. Els espectacles amb públic començaran a finals d'agost en diversos espais singulars de la Xarxa de Parcs Naturals i altres parcs naturals a Catalunya i també a Sardenya. Poesia als parcs. Lletres i paisatges l'organitza conjuntament la Xarxa de Parcs Naturals i la Institució de les Lletres Catalanes. Enguany, es commemoren l’Any Perucho i l’Any Carner. 

Montseny Entre agost i novembre, hi haurà Nit d'estels, Matinal al parc, concerts, tallers, contes i animacions infantils...

A l'agost, comencen les activitats del 28è Viu el parc al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny

Cartell. Autor: XPN
Cartell. Autor: XPN
27/07/2020

Un any més, i ja en són vint-i-vuit, el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny acull el programa Viu el parc amb activitats diverses adreçades principalment al públic familiar si bé, enguany, marcades per les mesures per fer front a la COVID-19. Els actes centrals són la Nit d'estels a Cànoves i Samalús (29 d’agost), la Matinal al parc el diumenge 20 de setembre al Brull (prèvia inscripció i aforament limitat) i l’espectacle del cicle Parcs en concert (diumenge 4 d’octubre) a l’Espai Montseny de Viladrau. A més, entre els mesos d’agost i octubre, els municipis organitzen propostes que van des de tallers i sessions de contes fins a concerts.

Montesquiu De l'1 al 30 d'agost, dissabtes i festius

La Cabanya del Castell acull la primera edició del #SIDAV - Saló Internacional de les Arts

Inauguració del #SIDAV. Autor: XPN
Inauguració del #SIDAV. Autor: XPN
27/07/2020

De l’1 al 30 d’agost, la Cabanya del Castell acollirà la primera edició del #SIDAV - Saló Internacional de les Arts Visuals, que dona a conèixer les tendències actuals en aquest camp. Podeu visitar la mostra els dissabtes i festius d’agost de les 11 h a les 14 h a la Cabanya del Castell. L’entrada és lliure.

Montesquiu S'organitzen activitats entre els mesos d'agost i desembre

25 anys de Viu el parc al Parc del Castell de Montesquiu

Cartell. Autor: XPN
Cartell. Autor: XPN
27/07/2020

Enguany se celebra la 25a edició del Viu el parc al Parc del Castell de Montesquiu. Els actes centrals d’aquest 2020 marcat per la pandèmia del coronavirus són la Nit d’estels a Sant Quirze de Besora el diumenge 23 d’agost i la Matinal al parc juntament amb el 21è Ral·li Fotogràfic del Castell de Montesquiu el diumenge 25 d’octubre. També podreu gaudir de nombroses propostes als municipis, entre d'altres, tallers i concerts.

Xarxa de Parcs Naturals | Litoral | Foix | Sant Llorenç-Obac Al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Parc del Foix i Parc de la Serralada Litoral

La IV edició del cicle Òpera als parcs ofereix tres concerts

Òpera als parcs. Autor: XPN
Òpera als parcs. Autor: XPN
25/07/2020

La Xarxa de Parcs Naturals organitza aquest estiu la quarta edició del cicle Òpera als parcs. Els concerts tindran lloc el 12 d'agost al castell de Talamanca, el 22 d'agost a la sala polivalent Montserrat Roig de la Gornal i el 18 de setembre a Vilanova del Vallès i tindran Judith Ibáñez com a coordinadora artística i Jordi Maddaleno en la presentació i direcció artística. Les sessions, totes elles gratuïtes, compten amb una introducció teòrica i tècnica sobre cadascun dels espectacles, que imparteix el director artístic.

Guilleries-Savassona Les tasques han estat executades pel personal de manteniment de l'Espai Natural

Es millora la senyalització i l'entorn vegetal de l'itinerari del Puigsec, a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Mapa d'inici de l'itinerari. Autor: XPN
Mapa d'inici de l'itinerari. Autor: XPN
24/07/2020

L'itinerari senyalitzat del Puigsec és un recorregut circular que connecta alguns dels espais d'interès hidrològic que envolten Sant Julià de Vilatorta, a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Amb l'actuació realitzada s'ha volgut solucionar la manca de senyalització, especialment a la seva part inicial i final, al seu pas pel poble. També s'han substituït fites en mal estat i s'ha podat i estassat la vegetació del camí.

Litoral Feu-vos-en seguidors per estar al dia de les novetats del Parc

El Parc de la Serralada Litoral estrena canal d'Instagram

Instagram @parcserraladalitoral. Autor: XPN
Instagram @parcserraladalitoral. Autor: XPN
23/07/2020

El Parc de la Serralada Litoral ha posat en marxa recentment un canal d’Instagram propi per donar a conèixer, entre altres temes d’interès, els valors naturals i culturals del Parc, les singularitats de flora i fauna, els resultats dels seguiments ecològics, les actuacions i treballs que s’hi executen i la gestió que es fa des del Consorci en col·laboració amb els ajuntaments.

Montseny Entre el 24 de juliol i el 30 d'agost

L'exposició sobre els '40 anys d'educació ambiental i conservació al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny' arriba al Brull

Detall de l'exposició a la Rectoria del Brull. Autor: XPN
Detall de l'exposició a la Rectoria del Brull. Autor: XPN
22/07/2020

Després d’estar exposada a l'Espai Montseny de Viladrau, la mostra itinerant '40 anys d'educació ambiental i conservació al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny (1978-2018)' podrà visitar-se al Centre d’Informació de la Rectoria del Brull entre el 24 de juliol i el 30 d’agost, tots els dies de 9 a 15 h, excepte els dimecres i els dijous. Al setembre, viatjarà a Seva i a l’octubre, a Gualba. Comissariada per la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA), l'exposició està realitzada conjuntament per les diputacions de Barcelona i de Girona i el Parc Zoològic de Barcelona.

S'estan mostrant 11 - 20 de 20 resultats.