Educació ambiental

Collserola Diferents accions de neteja al Parc

Onze accions de neteja al Parc Natural dins el Let's Clean Up Europe 2018

Residus recollits. Autor: CPNSC
Residus recollits. Autor: CPNSC
16/05/2018

Aquest any el Parc Natural també serà escenari de diferents actuacions de neteja dins el Let’s Clean Up Europe, una campanya de voluntariat ambiental que promou accions de recollida de deixades als espais naturals per alertar sobre la gran quantitat de residus que s’hi llencen de manera incontrolada, coordinada per l’Agència de Residus de Catalunya. Aquest any a més també es realitzarà l'Ultra Clean Maraton on dos esportistes realitzaran una marató diària per diferents espais naturals del país amb l’objectiu de recollir el màxim de residus. L’últim tram d’aquesta acció recorrerà Collserola.

Sant Llorenç-Obac Amb el bandoler Capablanca com a protagonista

El Parc Natural de Sant Llorenç estrena nova ruta teatralitzada

Casa Nova de l'Obac. Autor: CIMA
Casa Nova de l'Obac. Autor: CIMA
16/05/2018

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac us proposa una nova ruta teatralitzada inclusiva: 'Emboscada, un viatge pels cinc sentits'. Conduïda per dos actors i un educador ambiental, té lloc a l'itinerari adaptat de la Casa Nova de l'Obac a l'Obac Vell.

Xarxa de Parcs Naturals Gratuïtes, si bé cal fer reserva prèvia

Nova temporada de les rutes teatralitzades inclusives

Ruta al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
Ruta al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
16/05/2018

La Xarxa de Parcs Naturals ha iniciat un nou programa de rutes teatralitzades inclusives al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Montnegre i el Corredor i Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Gratuïtes, consulteu les dates i feu la vostra reserva.

Garraf Va desenvolupar-se entre febrer i abril

Finalitza el cicle de formació del Parc del Garraf

Visita a l'avenc de l'Esquerrà. Autor: Cercle Voluntaris
Visita a l'avenc de l'Esquerrà. Autor: Cercle Voluntaris
08/05/2018

Durant aquest 2018, un centenar de voluntaris del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals han participat en el cicle formatiu sobre el Parc del Garraf.

Guilleries-Savassona A l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Els voluntaris arrangen les escales del camí de Tavèrnoles a Folgueroles i la font de Foquers

Arranjament dels esglaons. Autor: Cercle Voluntaris
Arranjament dels esglaons. Autor: Cercle Voluntaris
07/05/2018

Una trentena de membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals van arreglar el diumenge 6 de maig les escales del camí ral de Tavèrnoles a Folgueroles. Així mateix, van netejar la font i el safareig de Foquers, a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Foix | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals S'organitzen a nombroses localitats, entre abril i setembre

La 14a Nit dels Ratpenats ofereix activitats arreu

Taller de ratpenats. Autor: Museu CN Granollers
Taller de ratpenats. Autor: Museu CN Granollers
07/05/2018

Els ratpenats cada cop són menys desconeguts. Molta gent ja sap que aquests mamífers voladors mengen tones d’insectes. Aquest canvi de percepció es deu a molts anys de difusió i sensibilització, sobretot gràcies a iniciatives com la Nit dels Ratpenats. No us deixeu perdre l’edició d’enguany!

Montseny Fèlix Amat va oferir una presentació de l’espècie

El tritó del Montseny, a la Fira Mediambiental Eco Vita, a Riells i Viabrea

Amat durant la presentació. Autor: XPN
Amat durant la presentació. Autor: XPN
04/05/2018

Els dies 28 i 29 d'abril es va celebrar la Fira Mediambiental del Montseny, a Riells i Viabrea. Amb el nom 'La natura ECO_VITA és vida', l’esdeveniment va oferir un seguit d'activitats per al públic familiar. L'objectiu principal era involucrar les poblacions d'aquesta àrea geogràfica a Riells i Viabrea, un dels divuit municipis que formen part de la Reserva de la Biosfera del Montseny. Enguany, la Fira ha posat el focus en la problemàtica de l'aigua, sempre amb el segell de qualitat del Montseny.

Xarxa de Parcs Naturals Una cinquantena de propostes entre el 16 i el 27 de maig

La Xarxa de Parcs Naturals celebra el Dia Europeu dels Parcs amb activitats gratuïtes

Casa Museu Agustí. Autor: Lluís Martínez Ujaldón
Casa Museu Agustí. Autor: Lluís Martínez Ujaldón
04/05/2018

El 24 de maig del 1909 es declaraven els primers parcs nacionals europeus a Suècia. Per recordar aquella primera declaració, la Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa (Europarc) va declarar el 24 de maig Dia Europeu dels Parcs. Enguany, per commemorar l’efemèride els espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals organitzen, entre el 16 i el 27 de maig, més de cinquanta activitats gratuïtes. 

Montesquiu | Garraf | Xarxa de Parcs Naturals Comença el 13 de maig, amb un concert gratuït al Parc del Castell de Montesquiu

En marxa la 2a edició del cicle Òpera als parcs

Sarsuela. Autor: XPN
Sarsuela. Autor: XPN
02/05/2018

Amb la voluntat de continuar treballant per la difusió de la cultura als espais naturals protegits que formen part de la Xarxa de Parcs Naturals, engega la segona edició del cicle Òpera als parcs. Enguany, el primer concert serà 'Cançó d’amor i de guerra', al Parc del Castell de Montesquiu, el diumenge 13 de maig a les 12 h.

S'estan mostrant 11 - 20 de 20 resultats.