Educació ambiental

Montseny En català, castellà i anglès

Es reimprimeix el quadríptic del projecte Life Tritó Montseny

Detall del fullet. Autor: LifeTritóMontseny
Detall del fullet. Autor: LifeTritóMontseny
31/01/2019

La Diputació de Barcelona s’ha encarregat de fer una segona impressió del quadríptic del projecte. El nou fullet, aparegut el gener del 2019, no conté modificacions del contingut, si bé s’ha incorporat alguna modificació en el disseny. En aquesta ocasió, s'ha fet el tiratge següent: 6.000 exemplars en català, 3.000 en castellà i 1.000 en anglès.

Xarxa de Parcs Naturals Amb prop de 200 itineraris i 480 punts d'interès

Tots els itineraris senyalitzats de la XPN en una app

Descarregueu-vos l'app. Autor: Oriol Clavera
Descarregueu-vos l'app. Autor: Oriol Clavera
28/01/2019

La nova versió de l'app Itineraris.Parcs inclou novetats i millores com la descàrrega de tracks, un nou control de capes (amb capa de l'ICGC), la visualització d'imatges millorada i l'adaptació de la realitat augmentada a les darreres versions d'Android.

Montesquiu Cinc mostres de diferents disciplines, entre febrer i juny

La Cabanya del Castell enceta un nou cicle d'exposicions temporals al Parc del Castell de Montesquiu

Cabanya del Castell. Autor: XPN
Cabanya del Castell. Autor: XPN
28/01/2019

Entre els mesos de febrer i juny, el Parc del Castell de Montesquiu ha programat cinc noves exposicions temporals que es podran veure a la Cabanya del Castell. L’entrada és lliure i les mostres expositives podran visitar-se els dissabtes i festius, de les 11 a les 14 h. El cicle s'inaugura amb una mostra col·lectiva dels olis d’Antoni Canadell Mas, les fotografies de Montse Gascó González i les pintures de Salvador Saura Margarit, que podreu visitar entre el 2 i el 24 de febrer. La inauguració és el dissabte 2 a les 12 h del migdia. Us hi esperem!

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals Fins al 15 de febrer. L'entrada és lliure

El recinte de l'Escola Industrial acull l'exposició sobre el tritó del Montseny

Reproducció a escala del tritó. Autor: XPN
Reproducció a escala del tritó. Autor: XPN
28/01/2019

Fins al 15 de febrer podeu descobrir l'exposició 'El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!' a la planta baixa del recinte de l'Escola Industrial, Edifici del Rellotge, al c. del Comte Urgell, 187 (Barcelona).

Sant Llorenç-Obac Els diumenges al matí. Cal fer reserva

Comencen les passejades guiades al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Tines de la vall del Flequer. Autor: XPN
Tines de la vall del Flequer. Autor: XPN
28/01/2019

Per donar a conèixer el seu entorn i ric patrimoni natural i cultural, entre els mesos de gener i juny i setembre i desembre del 2019 el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac organitza els diumenges al matí sortides guiades adreçades a un públic general i familiar. Per poder-hi participar, cal reservar prèviament als organitzadors de l’activitat escollida.

Montseny Les reserves es fan segons l'ordre d'inscripció

El Parc Natural del Montseny ofereix passejades guiades tot l'any

Paisatge del Montseny. Autor: XPN
Paisatge del Montseny. Autor: XPN
24/01/2019

A partir del 3 de febrer, tots els diumenges de l’any el Parc Natural del Montseny us proposa passejades guiades que us permetran conèixer el ric patrimoni natural i cultural d'aquest espai singular, declarat l’any 1978 Reserva de la Biosfera per la UNESCO. Per participar-hi, cal fer la reserva als diferents organitzadors de cada sortida, que trobareu indicats en el programa.

Montseny L'exposició del projecte arriba als escolars de la mà dels guardes del Parc Natural

El tritó del Montseny arriba a les escoles

Visita a Aqua Alba de Gualba. Autor: XPN
Visita a Aqua Alba de Gualba. Autor: XPN
24/01/2019

El dilluns 14 de gener, el guarda del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, Toni Álvarez, va visitar l'escola Aqua Alba de Gualba on va explicar el projecte i presentar l'exposició del Life Tritó Montseny als alumnes de 4t de primària.

Montseny La mostra s'adreça principalment a un públic familiar

El tritó del Montseny, un dels protagonistes de la nova exposició permanent del Museu de Ciències Naturals de Granollers

'Tu investigues!'. Autor: XPN
'Tu investigues!'. Autor: XPN
24/01/2019

El dissabte 12 de gener, el Museu de Ciències Naturals de Granollers va inaugurar ‘Tu investigues!’, la nova exposició permanent. Dirigida a un públic familiar, la mostra s’estructura a partir de les quatre àrees d’investigació i recerca del Museu de Ciències Naturals de Granollers: quiròpters, lepidòpters, petits mamífers i herpetologia (amfibis i rèptils). És en aquest espai on no podia faltar el tritó del Montseny, espècie endèmica en perill d’extinció. El Museu de Ciències Naturals de Granollers és un dels dos centres de documentació del Parc Natural del Montseny.

Montseny El 24 de març serà a Cànoves i el 28 d'abril, a Riells i Viabrea

Un carpa itinerant celebra els 40 anys de la Reserva de la Biosfera del Montseny

Carpa itinerant. Autor: Itinerart
Carpa itinerant. Autor: Itinerart
14/01/2019

Amb motiu dels quaranta anys de la Reserva de la Biosfera del Montseny i per tal d’arribar a les persones que hi viuen i en formen part, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona i el Zoo de Barcelona posen a disposició dels municipis de la Reserva una carpa itinerant que aprofita les fires i festes que s'hi organitzen. En aquesta carpa hi trobareu un vídeo explicatiu d’aquests quaranta anys de declaració de la Reserva així com d’altres esdeveniments que hi ocorren.

S'estan mostrant 11 - 20 de 20 resultats.