Educació ambiental

Marina Són gratuïtes, prèvia reserva

Comença el programa de passejades guiades 2020 al Parc de la Serralada de Marina

Passejada a la serralada de Marina. Autor: XPN
Passejada a la serralada de Marina. Autor: XPN
09/02/2020

Les sortides s’adrecen a un públic general i familiar i són gratuïtes si bé cal reservar prèviament. Entre els mesos de gener i novembre (exceptuant l'agost), s’ofereixen setze passejades sobre temàtiques diverses que donen a conèixer el ric patrimoni natural i cultural de la serralada de Marina.

Montesquiu De l'1 al 29 de febrer

'Mirades de dona', primera exposició del cicle febrer-juny a la Cabanya del Castell

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
08/02/2020

Entre febrer i juny, la Cabanya del Castell acollirà cinc mostres, la primera d'elles porta el títol de 'Mirades de dona' (pintura a l'oli i il·lustració) i és una selecció de peces de les artistes Margarita Jeanneret i Paula Camaré. La Cabanya del Castell, al Parc del Castell de Montesquiu, obre tots els dissabtes i festius, de les 11 a les 14 h i l’entrada és oberta a tothom.

Montesquiu L'entrada és oberta a tothom

En marxa el cicle d'exposicions temporals febrer-juny a la Cabanya del Castell

Cabanya del Castell. Autor: XPN
Cabanya del Castell. Autor: XPN
08/02/2020

Entre els mesos de febrer i juny podreu visitar cinc exposicions que combinen tècniques i disciplines diverses: pintura a l'oli, fotografia i escultura, entre d'altres. El cicle comença amb 'Mirades de dona' (pintura a l'oli i il·lustració), selecció de peces de les artistes Margarita Jeanneret i Paula Camaré. La Cabanya del Castell obre tots els dissabtes i festius, de les 11 a les 14 h i l’entrada és lliure.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Fins al 13 de març es podrà visitar al Recinte de l'Escola Industrial de Barcelona

Exposició sobre els quaranta anys d'educació ambiental i conservació al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny

Educació ambiental al Montseny. Autor: XPN
Educació ambiental al Montseny. Autor: XPN
06/02/2020

El dimecres 19 de febrer a les 18 h, a la planta baixa de l'Edifici del Rellotge del Recinte de l'Escola Industrial (comte d'Urgell, 187. Barcelona) s'inaugurarà l'exposició itinerant '40 anys d'educació ambiental i conservació al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny (1978-2018)'. La mostra està comissariada per la Societat Catalana d'Educació Ambiental i s'ha realitzat conjuntament per les diputacions de Barcelona i de Girona i el Zoo de Barcelona.

Montseny El podeu veure en el canal Youtube del projecte Life Tritó Montseny

Espectacular vídeo en 3D del tritó del Montseny

Detall del vídeo. Autor: Life Tritó Montseny
Detall del vídeo. Autor: Life Tritó Montseny
03/02/2020

Es presenta un nou vídeo en 3D del tritó del Montseny, una simulació del cicle vital d'aquesta espècie d'amfibi, endèmica del Montseny i en greu perill d'extinció.

Guilleries-Savassona Disponible en català, castellà, anglès i francès

Es reedita, actualitzat, el mapa de l'informador de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Detall del mapa. Autor: XPN
Detall del mapa. Autor: XPN
03/02/2020

No us oblideu del nou mapa de l'informador quan planifiqueu les vostres visites i excursions a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Entre d'altres, el document situa els diversos equipaments i serveis (carreteres, pistes, aparcaments, senders i indrets d'espacial interès, per exemple) i ofereix informació sobre els itineraris senyalitzats, l'oficina del parc i els centres i punts d’informació.

Montseny Van visitar l'escola L'Estelada de Cànoves i Samalús

L'exposició del tritó del Montseny visita les escoles

Xerrada a l'escola. Autor: Life Tritó Montseny
Xerrada a l'escola. Autor: Life Tritó Montseny
31/01/2020

Els alumnes de primària segueixen gaudint de les visites guiades a l'exposició protagonitzada pel tritó del Montseny 'El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny'.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Trobareu tots els vídeos i materials en una pàgina web temàtica

Compromís dels moviments juvenils davant el repte climàtic

Ponents. Autor: Medi Ambient
Ponents. Autor: Medi Ambient
27/01/2020

Joves d’entitats i moviments d’acció contra el canvi climàtic van participar el dijous 23 de gener en una jornada durant la qual, juntament amb experts de la comunicació i sensibilització ambiental, van exposar i reflexionar sobre els reptes mediambientals en la societat actual. En aquesta jornada, organitzada per la Diputació de Barcelona a través de l’Àrea d’Acció Climàtica i la d’Infraestructures i Espais Naturals, es va posar en relleu la incidència dels moviments juvenils emergents en les accions i mobilitzacions davant l’emergència climàtica.

Xarxa de Parcs Naturals Va cloure el 7è seminari de formació contínua 'La vida a la cinglera'

Els voluntaris comencem l'any amb una xerrada sobre els cingles i cingleres de Catalunya

Cartell de la xerrada. Autor: Cercle Voluntaris
Cartell de la xerrada. Autor: Cercle Voluntaris
27/01/2020

El dimarts 21 de gener van començar les activitats del Cercle de Voluntaris amb una xerrada a l’Edifici del Vagó, al recinte de l’Escola Industrial (Barcelona)a càrrec del fotògraf Salvador Solé.

S'estan mostrant 11 - 20 de 20 resultats.