caes

Montesquiu Introdueix valors en relació amb el medi natural i fomenta l’esperit de comunitat al territori

Onze alumnes participen a “Els joves som part del Parc”, projecte d’aprenentatge servei al Parc del Castell de Montesquiu

17/06/2024

Aquest curs 2023/2024, un total d’onze alumnes de l’INS Bisaura (Sant Quirze de Besora) han fet el servei comunitari "Els joves som part del Parc" durant els mesos de setembre, octubre i novembre tot realitzant tasques d’informació al punt d’informació del Parc del Castell de Montesquiu. El curs 2022/2023, el Parc i l’Institut van signar un conveni de col·laboració per oferir als alumnes de 4t d’ESO l’opció de fer el projecte de servei comunitari al Parc del Castell de Montesquiu per fer aquest suport a l’ús públic.

Aquest projecte sorgeix de la voluntat d’establir un vincle més estable i proper entre el Parc i l’institut del territori, l’INS Bisaura. Tots els joves del Bisaura (Vidrà, Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Santa Maria de Besora i Sora) tenen com a punt de trobada durant els primers anys de l’adolescència l’institut del territori, i la proposta del Parc és donar l’oportunitat als joves de 4t d’ESO de l’Institut de descobrir el Parc des d’un altre punt de vista, des de dins, i d’aquesta manera apropar-los a l’entorn natural i als valors que des del Parc es treballen respecte la conservació i l’ús públic d’aquest entorn

Aquest curs, com a novetat, el 3 de maig s’ha fet el tancament del servei al centre de recursos del castell, a la sala d’actes, un espai que està pensat expressament per a desenvolupar-hi convencions, congressos, cursos i estades de treball amb tota comoditat, amb cabines de traducció simultània, megafonia i tots els aparells audiovisuals necessaris. Aquí, els alumnes participants del servei han pogut compartir la seva experiència amb els companys de classe i tot el grup de 4t d’ESO ha pogut visitar el castell i el Parc acompanyats dels guardes i la direcció del parc.

També s’ha realitzar un petit reportatge per a l'apartat web dedicat a aquests projectes d’aprenentatge i servei centrats en l’educació ambiental.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Divulgació, Montesquiu, Turisme sostenible, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS,