caes

Sant Llorenç-Obac Huawei i UICN van reconèixer la tasca feta en el marc del projecte

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac explica en una cimera a la Xina el projecte Tech4Nature de conservació de l’àliga cuabarrada

13/06/2024

L’empresa Huawei i la Unió Internacional de Conservació de la Natura van convidar el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac a participar en una cimera a Shenzhen (la Xina) entre el 4 i el 6 de juny, per explicar el projecte de compatibilització de la conservació de l’àliga cuabarrada amb l’ús públic en espais protegits en el marc del programa Tech4Nature. Hi va participar el tècnic de conservació del Parc Natural, Daniel Pons. Durant la cimera també es va reconèixer la tasca portada a terme per aquest projecte, iniciat el 2022.

A la cimera, Tech4Nature Summit 2024, es van compartir els resultats que s’han obtingut en els diversos projectes finançats per Tech4Nature (programa iniciat el 2020) amb la participació d’organitzacions internacionals, governs, operadors de telecomunicacions, institucions de recerca i ONG, i es va treballar per veure com es pot avançar conjuntament per protegir millor la natura amb la tecnologia.

Pons va presentar una comunicació sobre el foment de la conservació de la biodiversitat amb la innovació tecnològica al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Va explicar el context del Parc Natural, els valors de conservació i la problemàtica amb la presència humana a prop del niu de l’àliga cuabarrada. Així mateix, va explicar com es va portar a terme el projecte Tech4Nature al Parc, amb la utilització de la tecnologia de Huawei per a monitoritzar la parella de rapinyaires. I va mostrar els resultats obtinguts i les lliçons apreses.

A més, Huawei i la UICN li van fer entrega d’un guardó com a reconeixement a l’equip del Parc Natural i a la Xarxa de Parcs Naturals per la innovació destacada en la conservació de la natura.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, fauna, vertebrats, Recerca i seguiment, Divulgació, Sant Llorenç-Obac, Turisme sostenible, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS,