Montseny

Montseny El 18 de juny, a Masia Mariona

3a trobada del grup d'hidròlegs del Life Tritó Montseny

3a Trobada d'hidròlegs. Autor: XPN
3a Trobada d'hidròlegs. Autor: XPN
28/06/2019
Els objectius del taller participatiu van ser els següents: Emmarcar les oportunitats de finançament; Trobar sinergies entre línies de treball per optimitzar els esforços; Trobar la formulació adequada per propostes nacionals; Trobar la formulació adequada per propostes europees, i detectar grups de recerca disposats a liderar una proposta.
Montseny Del 3 al 5 de juny a Porto de Santa Cruz-Oleiros (A Coruña)

Es presenta el Life Tritó Montseny en una formació per a gestors de les reserves de la biosfera

Participants. Autor: XPN
Participants. Autor: XPN
28/06/2019

Durant tres dies, gestors de diverses reserves de la biosfera d'Espanya van assistir a la formació 'Metodologies per l’avaluació de serveis ambientals en les reserves de la biosfera'. La trobada va ser organitzada pel Centre d'Extensió Universitària i Divulgació Ambiental de Galícia (CEIDA) i va tenir lloc a Porto de Santa Cruz-Oleiros (A Coruña), del 3 al 5 de juny. La coordinació va anar a càrrec de Mateo Aguado del Laboratori de Socioecosistemes del Departament d'Ecologia de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM).

Montseny Després d'analitzar diversos indrets, s'ha escollit un torrent on l'espècie no era present per tal de crear una nova població

Alliberats un centenar de tritons del Montseny criats en captivitat

Tritons alliberats. Autor: Generalitat de Catalunya
Tritons alliberats. Autor: Generalitat de Catalunya
19/06/2019

Personal tècnic que treballa en el marc del projecte Life Tritó Montseny ha alliberat a la natura 136 exemplars adults de tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) criats en captivitat al Centre de Fauna de Torreferrussa. L’objectiu és promoure la recuperació d’aquesta espècie endèmica en perill crític d’extinció.

Montseny La proposta va tenir una gran acollida i va aplegar un centenar de persones

Èxit de la Jornada de presentació del Pla d'igualtat de gènere de la Reserva de la Biosfera del Montseny

Ponències. Autor: XPN
Ponències. Autor: XPN
14/06/2019

El dijous 6 de juny es va celebrar a l’espai Les Albes de Campins la Jornada de presentació del Pla d’igualtat de gènere de la Reserva de la Biosfera del Montseny. La Jornada, amb un programa de ponències, tallers i activitats que es van desenvolupar al llarg de tot el dia, va tenir una gran rebuda i es va arribar al centenar d’assistents.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals A la web de cada parc i a la pàgina Conservació de la biodiversitat

Ja podeu consultar L'Aguait. Observacions de biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals

Pantalla tàctil al CI de Fogars. Autor: XPN
Pantalla tàctil al CI de Fogars. Autor: XPN
14/06/2019

L’Aguait és una eina en línia que permet consultar les observacions sobre biodiversitat que s’han realitzat en els darrers trenta dies en els diversos parcs de la Xarxa de Parcs Naturals. L’eina s’alimenta de les dades que introdueixen més de 2.500 observadors voluntaris en el portal www.ornitho.cat, un bon exemple de ciència ciutadana. 

Montseny Gratuït i obert a tothom, tindrà lloc el 2 i 3 de juliol a Bellaterra i al Parc Natural del Montseny

Curs d'estiu sobre cremes prescrites i pasturatge per a la gestió sostenible i la conservació d'espais oberts de muntanya

Crema prescrita. Autor: Lluís Martínez / XPN
Crema prescrita. Autor: Lluís Martínez / XPN
14/06/2019

El curs, que tindrà lloc el dimarts 2 de juliol a Bellaterra i el dimecres 3 de juliol al Parc Natural del Montseny, té l’objectiu de donar a conèixer i sensibilitzar la població sobre la importància de la gestió i conservació dels espais oberts de muntanya del sud d'Europa, actualment immersos en processos de canvi global.

Montseny Està gestionat per l'Institut Català d'Ornitologia (ICO)

El Parc Natural del Montseny posa en marxa un centre per a la recerca en ciències naturals

Fontmartina. Autor: XPN
Fontmartina. Autor: XPN
13/06/2019

El Parc Natural del Montseny disposa d’un centre per a la recerca i centre per a investigadors per fer-hi estades i estudiar l’entorn de l’espai natural des de qualsevol vessat científica. Es tracta de l’Estació Biològica del Montseny, formada per dos equipaments de la Diputació de Barcelona, un situat a Fontmartina, al municipi de Fogars de Montclús, i el segon, l’alberg del Puig, a Sant Marçal, gestionada per l’Institut Català d’Ornitologia (ICO).

Montseny Van extreure més de 2.000 peus

Els voluntaris retiren la planta invasora seneci del Cap al Parc Natural del Montseny

Voluntaris a Collformic. Autor: Cercle Voluntaris
Voluntaris a Collformic. Autor: Cercle Voluntaris
31/05/2019

El dissabte 25 de maig els voluntaris del Cercle van celebrar el Dia Europeu dels Parcs amb una acció als entorns de Collformic (Parc Natural del Montseny) durant la qual van extreure més de 2.000 peus de l’espècie invasora seneci del Cap (‘Senecio inaequidens’).

Montseny | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals El diumenge 2 de juny

Trajectes guiats amb el Bus Parc per celebrar el Dia Europeu dels Parcs

Bus Parc al Montseny. Autor: Diputació Barcelona
Bus Parc al Montseny. Autor: Diputació Barcelona
30/05/2019

El diumenge 2 de juny, dins la commemoració del Dia Europeu dels Parcs, el servei de transport públic integrat Bus Parc per accedir al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac oferirà un servei de guiatge explicatiu dels diferents elements que s’identifiquen durant el trajecte.

S'estan mostrant 11 - 20 de 20 resultats.