Llibres, revistes i CD

Montseny Consulteu les dates de la itinerància de la carpa

Aconseguiu el conte 'Soc en Marçal, un petit tritó del Montseny'

Portada del conte. Autora: Irene Jiménez
Portada del conte. Autora: Irene Jiménez
03/04/2019

Adreçada als més petits de casa, trobareu aquesta publicació a la carpa itinerant dels 40 anys de la Reserva de la Biosfera del Montseny. Les properes parades són el 28 d'abril a Riells i Viabrea, el 5 de maig a Fogars de Montclús i el 3 d’agost a la Garriga.

Montseny Amb 24 rutes

S'edita una guia sobre els 'Racons del Montseny amb aigua'

Detall de la portada. Autor: A. Corella / Farell Edicions
Detall de la portada. Autor: A. Corella / Farell Edicions
11/03/2019

Ja està disponible la guia ‘Racons del Montseny amb aigua’, d’Oscar Farrerons Vidal. El volum és el núm. 55 de la col·lecció 'Llibres de Muntanya' de Farell Edicions i aplega vint-i-quatre itineraris pel Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny en què l’aigua juga un paper fonamental.

Montseny Obra del fotògraf estretament vinculat al Montseny Mariano Pagès

Tot el romànic del Montseny, aplegat en un volum

Imatges del romànic del Montseny. Autor: MP
Imatges del romànic del Montseny. Autor: MP
03/12/2018

Aquesta obra, que porta per títol 'Imatges del romànic del Montseny', reuneix per primera vegada la totalitat de les edificacions religioses erigides entre els segles X i XII al territori montsenyenc. El volum, obra de Mariano Pagès, inclou també una ressenya històrica de cada temple. Podeu trobar-lo a la Llibreria de la Diputació.

Montseny Ja es prepara la 3a edició

Es lliuren els premis del 2n Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny

Guanyadors, organitzadors i jurat. Autor: XPN
Guanyadors, organitzadors i jurat. Autor: XPN
06/07/2018

El dimarts 3 de juliol es va fer l’acte de lliurament dels premis als millors plats presentats al Segon Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny, durant el qual es van preparar trenta-cinc receptes, que s’incorporaran a l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Una iniciativa de vint-i-nou biblioteques i tres centres de documentació del Maresme

Es presenta a Mataró la guia de recursos 'Singularitats naturals del Maresme'

Detall de la portada de la guia. Autor: Biblioteques Maresme
Detall de la portada de la guia. Autor: Biblioteques Maresme
01/06/2018

El dilluns 14 de maig es va presentar a les 19.30 h a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró la guia de recursos 2018, 'Singularitats naturals dels Maresme'. L’acte s’emmarcava dins del projecte comarcal Guies de recursos, que editen anualment les biblioteques del Maresme des del 1996.

Xarxa de Parcs Naturals Entre ells, les col·leccions 'Manuals de gestió d'hàbitats' i 'Eines'

La Llibreria de la Diputació de Barcelona ofereix més de dos-cents llibres en format PDF en accés obert

Manuals de gestió d'hàbitats. Autor: Diputació Barcelona
Manuals de gestió d'hàbitats. Autor: Diputació Barcelona
04/04/2018

La Diputació de Barcelona ofereix en accés obert gratuït més de dos-cents llibres en format PDF que fins ara eren de pagament. Actualment, la Llibreria de la Diputació ofereix més d’un miler de publicacions en format digital en accés obert gratuït.  

Xarxa de Parcs Naturals Nova publicació sobre els resultats del seguiment ecològic a llarg termini del CREAF

Publicació sobre les restes llenyoses en pinedes de pi blanc

Detall de la portada. Autor: OTPMIFDA
Detall de la portada. Autor: OTPMIFDA
04/04/2018

Per tal de resoldre els dubtes a l'entorn de la presència de restes llenyoses i el seu efecte sobre el comportament dels incendis forestals, en aquest document es presenten els resultats de diferents estudis que ha realitzat el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) els darrers anys sobre la presència de restes de tallada en plançonedes de pi blanc recentment aclarides.

Xarxa de Parcs Naturals Narra amb detall el tancament del Servei Meteorològic de Catalunya l'any 1939

Ja està disponible el volum '1939: Els núvols confiscats'

Portada del llibre. Autor: IEC
Portada del llibre. Autor: IEC
12/03/2018

Ara fa unes setmanes, la Sala Prat de la Riba de l’Institut d'Estudis Catalans (IEC) va acollir la presentació del volum 1939: Els núvols confiscats. Relat d’Eduard Fontserè sobre els últims dies del Servei Meteorològic de Catalunya. L’obra de Josep Batlló i Montserrat Busto recull el testimoni de qui en va ser el seu darrer director en l’etapa republicana, Eduard Fontserè, sobre com es produí la confiscació dels béns i documents de l’SMC amb l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona el 29 de gener del 1939, que va suposar el tancament de l’entitat i l’espoliació de les imatges i tot el material científic. Com a annex s’inclouen les gestions de Rafael Patxot amb què reclamava primer al mateix Instituto Nacional de Meteorología i després, als organismes meteorològics internacionals, demanant la restitució del material vinculat a l’estudi dels núvols que ell mateix havia finançat.

Xarxa de Parcs Naturals Amb selecció i textos de David Carrera i il·lustracions de Toni Llobet

Es publica la miniguia de camp '101 arbres de Catalunya que cal conèixer'

Portada de la miniguia. Autor: Cossetània i Oryx
Portada de la miniguia. Autor: Cossetània i Oryx
22/02/2018

Just a temps, quan comencen a sorgir els primers borrons i flors, apareix la nova miniguia de camp sobre els nostres arbres. L’expressió més majestuosa del regne vegetal, l’arbre, sempre ha atret i encuriosit els humans, ja sigui com a símbol de la natura, font de llegendes o proveïdor de béns. Malgrat que estan presents en el nostre entorn i són ben vistosos, sovint ens pot costar saber quin és l’arbre que tenim al davant.

S'estan mostrant 11 - 20 de 20 resultats.