caes

Parc Natural del Montseny. Reserva de la Biosfera

Navigation

Itinerari sensorial de la riera de Martinet


L’itinerari sensorial de la riera de Martinet és un itinerari autoguiat en què el protagonisme el tenen els sentits que habitualment tenim més abandonats. Un itinerari sensorial que pretén ajudar-nos a retrobar el plaer d’endinsar-nos a la natura amb tots els sentits.

L’itinerari s’adreça sobretot al públic escolar i familiar; es tracta d’una experiència integradora que fa que l’itinerari esdevingui un itinerari inclusiu. No es pretén que l’itinerari esdevingui una proposta per fer-lo de forma autònoma una persona amb problemes de visió, sinó que sigui una oportunitat per tal que dues persones, una amb problemes de visió i una altra sense, puguin viure una experiència compartida. Es tracta, per tant, d’una experiència integradora que pot ajudar a qui no té problemes de visió a viure el món com el seu familiar, amic, alhora que l’ajuda a superar petites dificultats d’un camí fàcil, però no adaptat.

L’itinerari sensorial de Martinet és una iniciativa accessible i sostenible i pretén esdevenir una experiència sensorial, interactiva, emocional, integradora i molt, molt enriquidora.

Aquest projecte ha estat impulsat per l'Associació Martinet grup de defensa fluvial juntament amb Aprèn Serveis Ambientals en col·laboració amb l'Ajuntament d'Aiguafreda i el Parc Natural del Montseny.

Característiques tècniques:

  • Distància: 1,2 km (només anada) 
  • Desnivell: 50 m 

Punt de sortida: font dels Enamorats d’Aiguafreda.
Comparteix una part del traçat amb l'itinerari PR C-200 Aiguafreda de Dalt

Observacions: possibilitat d’accedir-hi amb transport públic. Estació de tren: Sant Martí de Centelles-Aiguafreda


Descripcions amb els sentits i activitats de descoberta

L’itinerari consta de quatre descripcions, cadascuna d’elles amb un sentit protagonista. L’olfacte i el gust comparteixen descripció, atès que són dos sentits molt relacionats. 

En cadascuna de les descripcions sensorials, també hi ha un àudio complementari que proposa una activitat o un joc de descoberta. Aquestes activitats estan pensades per fer en grup. Són propostes que, en el cas d’escoles, grups d’infants en activitats de lleure, grups d’amics i amigues... poden acabar convertint la passejada en una experiència completa.

Inici

Microexperiències

L’itinerari sensorial de Martinet conté tres tipus de propostes diferents: les microexperiències, els jocs sensorials i les descripcions amb els sentits del paisatge.

Al llarg del recorregut hi ha onze propostes d’experiències senzilles amb algun dels sentits que trobareu en unes fites durant el recorregut. Les fites també tenen un codi QR que us dirigiran al mateix text en àudio i, en algun cas, alguna imatge o algun àudio complementari de suport.

Microexperiència 1

Microexperiència 2

Microexperiència 3

Microexperiència 4

Microexperiència 5

Microexperiència 6

Microexperiència 7

Microexperiència 8

Microexperiència 9

Microexperiència 10

Microexperiència 11


#language("interest")