Reserva de la Biosfera del Montseny

Concurs de receptes de la RB Montseny 2017


Guanyadors del concurs 2017


Primers plats:

  • Capipota, de Manel Serras d’Arbúcies. És una recepta tradicional que, en molts casos com en altres plats, el més petits menjaven tradicionalment per esmorzar. Les proporcions de carn es poden adaptar al gust de cadascú però ha de dominar el cap per damunt de la pota i la tripa.
  • Mongetes seques amb cansalada i bolets, de Lluïsa Santanach de Seva. És una recepta tradicional amb productes locals i del territori, mongetes seques, cansalada i bolets; en aquest cas també estaven relacionats amb les festes tradicionals.

Segons plats:

  • Pollastre amb sabateres, de Francesca Riera del poble del Montseny. Es fa servir un pollastre criat a pagès, que menja panís i blat de moro; les verdures per a rostir-lo són de l’hort i les sabateres, del bosc. És un plat que es cuina per festes a l’hivern, ja que les sabateres són un tipus de bolet que se sol trobar a la tardor-hivern. 
  • Cabrit al forn amb bolets, de l’Anna Castellar de Seva. La carn d’aquest plat prové d’un ramat de cabres de pastura, que mantenen net el medi, de manera que es redueix el risc d’incendi i s’aprofiten al màxim les pastures naturals que aporten una lactació més sostenible dins del propi ramat. Això garanteix una carn de primera qualitat i de km 0.

    Tradicionalment el cabrit és un dels plats típics del nostre país, sobretot per Setmana Santa i Nadal, quan les famílies es reuneixen al voltant de la taula.

Postres:

  • Mató de llet de cabra, de la Clara Rovira de Fogars de Montclús. El mató és un dels productes resultants de l’elaboració de formatges, que està recollida a l’inventari del patrimoni cultural immaterial de la Reserva de la Biosfera del Montseny, igual com la pastura, una activitat ancestral. Per altra banda, la mel amb què tradicionalment s’acompanya el mató és el resultat d’un activitat tradicional recollida també a l’inventari: l’apicultura.
  • Pa de pessic, de la Remei Mollfulleda d’Arbúcies. Tot i que aquest pa de pessic es pot fer i es continua fent a casa, també és molt habitual comprar-lo en els establiments especialitzats. I és que de ben antic, l’elaboració de pa i coques ha donat lloc a l’ofici de forner.

Autor de les imatges: Joan Valera

Subscriu-te als nostres butlletins

 

Rep els nostres butlletins de Parcs.

Subscriu-te a l'agenda i a l'Informatiu

fent clic als botons de sota.

butlletí gaudim

Subscriu-te a l'agenda Subscriu-te a l'Informatiu

Suggeriments, opinió i xarxes socials

 

Envia'ns els teus suggeriments, opina

i visita les nostres xarxes socials

Suggeriments

Suggeriments Opina Xarxes socials