caes
Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals

Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals

Navegació

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat


Des de l’any 2022, amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb (dis)Capacitat, que se celebra el 3 de desembre, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona conjuntament amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) organitzen anualment una jornada festiva per posar en relleu el valor que aporta la diversitat funcional a la nostra societat.

La primera jornada es va celebrar als entorns de la Casa Nova de l’Obac, al Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac, i va ser l’inici de moltes altres que la seguiran.

Podeu consultar tota la informació de les activitats que es van organitzar la primera edició en aquest enllaç: Programa de la festa 2022.

L'any 2023, aquesta jornada va tenir lloc als entorns de l’antic càmping de Fontmartina, al bell mig del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

Consulteu tota la informació de les activitats: Programa de la Festa al Montseny 2023.

Els objectius d’aquestes jornades són:

  • Mostrar els programes i recursos de suport a l’accessibilitat que ofereix la XPN.
  • Donar presència i veu a les entitats i persones amb discapacitat del territori proper al Parc.
  • Organitzar activitats en clau d’accessibilitat universal, en què totes les persones puguin participar per igual i sumar capacitats.
  • Donar visibilitat i potenciar l’ús de la cadira Joëlette com a mitjà que permet l’accés de totes les persones al medi natural.
  • Reunir entitats excursionistes que organitzen sortides i activitats amb Joëlette i altres recursos d’accessibilitat.
  • Formar entitats i particulars en el muntatge i ús de la Joëlette.

#language("interest")