caes
Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals

Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals

Navegació

Castell de Montesquiu


Aquest itinerari té una llargada de 386 metres. S’inicia a la zona d’aparcament del castell, habilitada per a persones amb mobilitat reduïda, i transcorre fins a les immediacions del restaurant de la Casanova del castell.

Aquest itinerari desemboca en la carretera d’accés al restaurant, que encara no és accessible de manera autònoma, i de la que es preveu la seva adaptació en una segona fase del projecte.

L’itinerari actual es configura a través de les feixes ja existents, buscant la màxima integració en el terreny i adaptant-se al màxim a la topografia. Un dels principals objectius de l’itinerari ha estat la integració en l’entorn. Una integració tant formal com pel que fa a tonalitats i materials, és per això que s’ha buscat les solucions que s’ha considerat més integradores.

Els pendents de tot l’itinerari estan calculats perquè sigui molt suau i cap persona tingui dificultat per fer el recorregut: l’itinerari s’adapta als desnivells de les feixes actuals conformant-se en forma de rampes del 8% de pendent màxim, amb trams de fins a 10 m de longitud tal i com estableix la normativa d’accessibilitat.

A més, aproximadament cada 50 metres, hi ha una àrea de repòs que inclou un banc accessible perquè es pugui descansar, en una zona amb els espais necessaris perquè una persona amb cadira de rodes hi pugui maniobrar sense problema.

Dades tècniques

Longitud: 800 m (anada i tornada pel mateix punt)
Temps aprox.: 30 min
Dificultat: baixa
Tipus: a peu, adaptada
Temàtica: paisatgística

#language("interest")