Itinerari sensorial pel camí del Fondal (Collserola)


L'itinerari sencer va de l'estació del Baixador de Vallvidrera fins a Vil·la Joana i el Centre d'Informació del Parc. La primera part, entre l'estació i la font Nova (490m) el camí està adaptat per a cadires de rodes i discapacitats visuals. A partir de la font, comencen les escales per accedir al passeig dels Plàtans. Des del final del passeig i fins al Centre d'Informació condicionat  aquest tram rodat, donant prioritat als vianants i assegurant que els vehicles que puguin circular no representin cap perill pel seu pas. La passejada s'ha dissenyat amb el pressupòsit que s'arriba en tren. Per tant, els plafons explicatius en braille que es troben durant el recorregut, segueixen aquesta direcció.
 
El paratge de gran personalitat, amb boscos de pi blanc, alzines, roures i suredes, i fondals exuberants, conviuen amb nuclis enjardinats, avingudes que ens porten fins a fonts o amb raconades acollidores on descansar i sentir el cant dels ocells. Aquesta fusió de jardí i bosc feréstec ha fet que es consideri aquesta zona que anomenen parc de Vallvidrera, com un  "parc dins del parc". 
 
 
Itineari sensorial pel camí del Fondal
Longitud: 490 m  amb accessibilitat universal i a partir de la font Nova. 900 m fins el Centre d'Informació adaptat per a discapacitats visuals.
Temps aprox: 30 minuts
Dificultat: Baixa
Tipus: A peu, Adaptada
Temàtica: Paisatgistica
Punts d'interès: font Nova, passeig dels Plàtans , Museu Verdaguer i el Centre d'Informació del Parc