caes

Navegació

Com es protegeix l'àliga


Programa del pla de seguiment i coservació de l'águila cuabarrada


L'àguila perdiguera o cuabarrada (Aquila fasciata), classificada espècie vulnerable per la UICN, és un rapinyaire diürn que necessita d'espais oberts per alimentar-se. De les 65 parelles que hi ha Catalunya, 3 viuen al Parc del Garraf.

Des de l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona es desenvolupa el Pla de seguiment i conservació de l'àliga perdiguera que inclou fonamentalment les següents línies de treball: la millora d'hàbitat, el seguiment del procés reproductiu, l'anàlisi de la dieta i el radioseguiment d'exemplars.

L'any 2003, i dins el programa del Pla de seguiment i conservació d'aquesta espècie, es va dur a terme la instal·lació d'una càmera en un niu amb l'objectiu de conèixer millor quin és el comportament, la dieta i els costums d'aquesta espècie durant l'època de nidificació, incubació i criança dels polls. Actualment, hi ha instal·lades tres càmeres que permeten observar el procés reproductiu d'aquesta espècie.


Vídeo resum del seguiment i conservació de l'àliga cuabarrada


En el següent vincle us oferim un vídeo on es resumeix el seguiment que se'n fa d'aquest rapinyaire, on es pot veure la instal·lació de càmeres, la preparació del niu, el naixement i la criança dels polls, la presa de dades biomètriques, el marcatge i el radioseguiment.