caes

Navegació


Blog de l'àguila 2009

17
des.

Fa uns dies que els biòlegs i tècnics del parc que fan el seguiment amb càmera d'un dels nius de les áligues han detectat que la parella que ja havia iniciat l'arranjament del niu, ara, ha deixat de fer-ho. Sembla ser que una fagina ronda pel niu i possiblement les ha foragitat. Caldria esperar que aquesta parella n'utilitzi un altre per realitzar la posta però no serà possible instal·lar, a hores d'ara, una càmera en el niu que arreglin. Tanmateix, amb sort, hi haurà un nou niu amb càmera d'una tercera parella d'àligues que viu habitualment al Parc del Garraf.


03
des.

La càmera situada en un dels nius del Parc del Garraf ha captat la parella d'àligues arreglant el niu. Les imatges mostren com aquests rapinyaires porten branques al niu per poder acollir, si tot va bé, la posta dels ous i posteriorment els pollets nascuts. Aquesta parella d'àligues és la mateixa parella que l'any passat va concloure amb èxit el procés de nidificació, posta d'ous i criança dels polls.

Vídeo de les àligues arreglant el niu


19
juny

Ahir 18 de juny, la càmara que oferia les imatges en directe del niu es va desconnectar. Des que van emprendre el vol, divendres 12 i diumenge 14, els polls cada vegada s'hi acosten menys al niu. A partir d'ara es podran consultar les imatges que durant aquest temps s'han anat enregistrant, així com també consultar la videoteca de la nidificació d'anys anteriors. El Parc del Garraf té enregistrats más de cent-setanta vídeos des de l'any 2003, any en què es va instal·lar per primera vegada la webcam.

L'equip de seguiment del Pla de conservació i seguiment de l'àliga cuabarrada volem donar les gràcies per totes les mostres de suport a aquest projecte que hem anant rebent de diverses parts del món durant aquests darrers mesos.


16
juny

Des de que van iniciar el seu primer vol, els polls fan algunes estades al niu, bé per menjar, bé per descansar. La mare aquest matí també ha fet una visita al niu tota sola per menjar-se les restes d'una presa capturada. Els polls sembla que s'han adaptat força bé a aquesta nova etapa i se'ls pot distingir fàcilment per l'anella vermella que porten en una de les potes.


15
juny

El segon poll d'àliga perdiguera va fer el seu primer vol ahir diumenge 14 de juny, a primera hora del matí. Ara, tots dos polls estaran perfeccionant la tècnica durant uns dies, fins que marxin cap a una nova àrea de campeig. Els polls realitzen vols i tornen al niu. Dijous 18 de juny serà l'últim dia amb connexió en directe a la webcam del niu, tot i que es podran consultar tots els vídeos de les àligues. Es tancarà així el cicle del procés de nidificació que, aquest any, ha succeït sense cap problema.


S'estan mostrant 1 - 5 de 28 resultats.