caes

Navegació


Blog de l'àguila 2010

11
maig

Els tècnics i biòlegs que fan seguiment de les àligues al Parc del Garraf han confirmat que al niu B hi ha un únic poll. Divendres dia 7 de maig es va poder veure el poll encara tot cobert de plumó blanc; i el diumenge 9 de maig es va poder observar els dos adults entrant i sortint del niu, la qual cosa confirma que la parella continua bé i que el pollet va creixent amb normalitat.


28
abr.

Segons han informat biòlegs i tècnics del Parc del Garraf, dilluns 26 d'abril van néixer dos pollets d'una de les parelles d'àligues que viuen habitualment al parc, concretament la parella del niu B. Enguany no es poden oferir imatges a través de d'Internet d'aquest niu, perquè la connexió en directe s'havia preparat en el niu C i, per diversos motius ja informats en el seu dia en aquest mateix bloc, es va d'haver d'interrompre la connexió perquè no va seguir endavant la incubació de l'ou.

Cliqueu aquí per veure els vídeos gravats de la nidificació d'aquest niu B l'any 2008


07
abr.

El dia 31 de març va finalitzar el procés de nidificació de la parella d'àligues del niu on estava instal·lada la webcam. Les imatges gravades mostren com la femella, cap a les 16 h de la tarda, ingereix l'ou que des del dia 19 de març estava covant. Des que va ser post l'ou, s'ha anat observant i informant a través d'aquest bloc de les irregularitats de la parella, especialment quant al comportament del mascle: escassa participació en la incubació, aportació de preses al niu, entre d'altres. A continuació, us mostrem una seqüència de 3 vídeos que van ser captats aquell mateix dia: un vídeo gravat a les 12 h on el mascle porta una presa al niu i la femella ràpidament se l'emporta; un vídeo de les 12:30 h on el mascle, finalment, es posa a covar l'ou i el tercer vídeo captat a les 16 h de la tarda on la femella ingereix l'ou. La connexió en directe del niu es podrà veure fins el dia 16 d'abril.

El mascle porta una presa al niu

El mascle incuba l'ou

La femella ingereix l'ou


01
abr.

Hem d'informar que lamentablement la nidificació del niu del qual seguíem la posta ha fracassat. Un cop revisades les imatges informarem dels motius.


29
març

Avui al matí i divendres a la tarda el mascle ha portat una presa al niu mentre la femella volava pels voltants. En les imatges de divendres costa apreciar de quina presa es tracta. La d'avui és un ocell, segurament un colom. De seguida, quan el mascle ha portat la presa al niu ha tornat la femella i entre crits ha fet fora el mascle i tot seguit ella ha agafat la presa i se l'ha emportada lluny del niu. No és freqüent que mentre s'incuben els ous les àligues portin preses al niu per menjar ja que això podria atreure els depredadors i menjar-se l'ou. Novament es constata que aquest jove mascle actua d'una manera inhabitual en aquests rapinyaires.


26
març

Durant una estona força llarga ahir a la tarda l'ou va romandre sol al niu. Cap a dos quarts de cinc, el mascle va arribar al niu, es va mirar l'ou, va picotejar-lo i va donar unes quantes voltes al seu voltant. Gairebé semblava que anava a covar-lo però no ho va fer. Després va tornar a marxar. La femella va estar fora durant molta estona, cosa que va fer pensar si hauria abandonat la incubació. Finalment, en la foscor, quan ja no era possible captar les imatges amb la càmera, es va sentir la femella cridant pels voltants. Aquest matí, la femella estava al niu incubant. Caldrà anar seguint quin és el comportament que té aquest mascle jove vers a tot el procés de nidificació.


25
març

Ahir, a la tarda, la càmara va captar que el mascle va estar una estona al niu, mentre la femella era fora, probablement alimentant-se. Mirava i mirava l'ou i, fins i tot, va fer un intent per covar-lo tot i que, finalment, no ho va fer. Tot just després de tornar la femella, el mascle va tornar a marxar. La femella immediatament es va posar a covar i a emetre forts crits.

Per la data en què estem, gairebé ha passat una setmana des de la posta del primer ou, gairebé segur que enguany no hi haurà posta d'un segon. Per la informació aportada pels tècnics i guardes que fan seguiment, se sap que les altres dues parelles que viuen al parc estan covant els seus ous.


23
març

La femella incuba l'ou des de divendres, data en què el va pondre. No obstant això sembla que el mascle no està fent els relleus a la femella en la incubació. És la primera vegada que aquesta parella d'àligues nidifica i el mascle, un jove de tres anys, potser no té l'instint suficient per incubar. Si es confirma en els següents dies, l'èxit de la nidificació podria perillar. Caldrà fer un seguiment per comprovar-ho.


19
març

Avui, a darrera hora de la tarda, la femella ha post el primer ou. Després de la incertesa sobre si pondria o no, finalment un ou ja és al niu i la femella el cova. És d'esperar, per les dades que es tenen, que aproximadament en un parell o tres de dies la femella pondrà un segon ou. Enguany, la posta s'ha endarrerit gairebé un mes, si ho comparem amb postes d'anys anteriors, tot i que potser la inexperiència de la parella i les condicions meteorològiques han condicionat aquesta posta tan tardana. La recollida de dades en successius anys podrien aportar informació sobre aquest fet.

 


17
març

La irregularitat de la presència de la femella al niu continua. Així com ahir al matí la femella va romandra al niu bona estona en posició de posta, que fins i tot va aixecar les sospites de què estava incubant, avui a la mateixa hora el niu està buit. Encara hi ha possibilitats de posta, donat el comportament que tenen les àligues, però cal ser prudents perquè enguany seria una posta tardana en comparació a anys anteriors.


S'estan mostrant 1 - 10 de 19 resultats.