caes

Navegació


Blog de l'àguila 2014

18
març

Una dada curiosa. Com sabreu, la femella del niu A, va ingerir un dels ous que incubava el passat dia 6, probablemente perquè va detectar algun forat a la closca. Com no sabem quin ou era, si el que va pondre primer o el segon, la data d'eclosió prevista, tenint en compte el període d'incubació per aquesta espècie de 40 a 43 dies, seria entre l'11 i el 14 de març per al primer ou i entre el 15 i 18 de març per al segon ou. Per tant, estem en la data límit perquè es produeixi el naixement del segon ou que es va pondre el dia 3 de febrer. Si no es produeix, la femella seguirà incubant l'ou alguns dies més, fins que finalment abandoni la incubació. Estarem vigilant si es produeix alguna novetat. 


17
març

Poques novetats podem aportar al bloc. La femella del niu A segueix incubant l'únic ou que queda de la posta que va fer a final de gener i començament de febrer. Per les dates en què ens trobem, hauria d'haver nascut ja el pollet. Per la seva part, la femella del niu B segueix incubant, també, l'ou que va pondre dimecres dia 12. S'esperava la posta d'un segon ou però de moment no s'ha produït. Enguany, potser només acabarem tenint un únic poll. Anirem informant si es produeix alguna novetat als nius.

 


13
març

Bones notícies! La femella del niu B va pondre el primer ou ahir dimecres cap a quarts de quatre de la tarda. Després de l'ensurt de dijous passat, en què malauradament s'ha perdut un ou de la parella d'àligues del niu A, tenim aquesta bona nova. En el moment de la posta el mascle es trobava al niu. Aquí teniu el vídeo amb unes imatges molt boniques.

)


10
març

El dijous dia 6 les càmeres van captar com la femella es menjava un dels dos ous que covava. Aquest comportament no és un fet habitual però tampoc anormal en aquesta espècie. Les causes poden ser diverses i entre elles podria ser que l'àguila hagués detectat que l'ou estava trencat. Tot això serà objecte d'anàlisi i seguiment. Us recordem que està prevista l'eclosió a partir d'aquesta mateixa setmana. Us deixem el vídeo que va captar la càmera.


04
març

De les tres parelles d'àligues que viuen al Parc del Garraf, n'hi ha una, la del niu C, de la qual gairebé mai se n'ha pogut oferir imatges. Enguany, sembla que aquest niu també mostra força activitat. Avui, de bon matí les càmeres han captat aquest vídeo on es pot veure la parella molt entretinguda i enfeinada arreglant el niu. Sembla ser que també hi podria haver posta.

Mentre, al niu A, la femella segueix incubant el parell d'ous. Si no hi ha res de nou, els pollets poden néixer a mitjan setmana propera.


S'estan mostrant 16 - 20 de 26 resultats.