caes

Navegació


Blog de l'àguila 2012

22
febr.

Les respectives parelles d'àligues visiten esporàdicament els nius. Ahir el mascle del niu B i la parella del niu A van fer una visita als seus respectius niu. Avui, s'ha observat que la femella del niu B ha estat ajocada una estona i arreglant el niu amb unes branques de pi blanc. Caldrà estar a l'aguait per veure si ponen els ous aviat.

En quant a la parella del niu C, enguany la femella ha marxat a un altre niu situat fora del Parc i ha estat reemplaçada per una nova femella vinguda sembla ser de França. No obstant, no s'està observant aquesta parella amb la nova femella pel seu territori habitual i tot fa pensar que de moment no hi haurà posta.


16
jul.

El seguiment que se'n fa, per part de guardes i tècnics del parc, ha constatat que el poll es troba en perfecte estat de salut i que se l'ha pogut seguir i veure volant per diferents zones del parc en companyia dels adults. Recordeu que el poll va emprendre el seu primer vol el passat 2 de juny. Durant aquests mesos està aprenent a caçar per poder emprendre una nova vida com a adult en un altre indret.


19
juny

Per a tots els usuaris i seguidors de l'àguila, us oferim a continuació un vídeo resum del que ha estat la nidificació d'enguany; des del naixement dels polls del niu A, passant per l'operació de rescat de l'únic poll que ha sobreviscut i que va ser traslladat al niu B on la parella d'àligues, que havia post ous infèrtils, el va acollir, fins el moment en què va emprendre el seu primer vol com a jove adult.


11
juny

A partir d'avui 11 de juny, es desconnecta la càmara que oferia imatges en directe del niu B. Es dóna per finalitzada la temporada de nidificació que s'ha pogut anar seguint des del dia 8 de febrer, data en què es va iniciar la connexió en directe. Com haureu pogut seguir des d'aquest bloc, el 2 de juny el poll va emprendre el seu primer vol. Podeu consultar tots els vídeos en el canal Youtube de l'àliga cuabarrada.


04
juny

Dissabte 2 de juny, a tres quarts de vuit del matí, el poll jove del niu B, va emprendre el seu primer vol. Ja feia uns dies que se'l podia veure exercitant molt les ales per enfortir-les i preparar-se per aquesta nova etapa a què s'enfrontarà. Durant els poc més de dos mesos que ha romàs al niu, 65 dies per ser més exactes, els usuaris heu pogut anar seguint la seva evolució i creixement. Recordeu que aquest poll procedia d'una altra niu, el niu A, i va ser rescatat per manca d'aliment. La parella d'àligues del niu B el va acollir de seguida i durant tot aquest temps l'han estat alimentant amb normalitat. Tota la informació del procés de nidificació el podeu anar seguint des d'aquest bloc des del dia 8 de febrer data en què es va connectar la webcam que emet en directe les imatges del niu.


23
maig

Dia rere dia el pollet es va fent adult i un dels canvis més significatius, a part dels morfològics, és la destresa alhora de menjar, tal i com podeu veure en aquest vídeo en què el pollet ja menja tot sol. A més, la mare cada dia roman menys estones al niu acompanyant el pollet. Quan emprengui el primer vol, el pollet haurà d'aprendre a caçar i estarà un temps en el territori fins que, finalment, marxarà cap a una altra zona per començar la seva vida sense els progenitors.


15
maig

El poll cada dia està més gran; l'aspecte de pollet acabat de nèixer amb el plomissol suau i gris ha canviat i ara cada vegada té més semblança als seus progenitors. És fàcil veure'l exercitant les ales i cada vegada passa més estones sol al niu. Les imatges captades amb la webcam i l'anàlisi de les filmacions ens indiquen que enguany l'aport d'aliment no és gaire elevat. A continuació podeu veure alguns moments del pollet, movent les ales i reclamant menjar.


09
maig

El pollet segueix creixent i mascle i femella segueixen amb els seus rols habituals; gairebé a diari el mascle porta una presa per alimentar el poll i la femella el peix i el protegeix donant-li escalfor. Tot seguit podeu veure un parell de vídeos de moments quotidians de la vida del niu.


04
maig
L'equip de Biología de la Conservació de la Universitat de Barcelona va procedir ahir dijous entre 9 i 10 del matí a col·locar una anella vermella al poll, visible a la pota dreta. En aquesta intervenció, que va durar pocs minuts, es va aprofitar també per prendre mides, pesar i comprovar l'estat general del poll. Es constata que el poll està en perfectes condicions i que el seu creixement és normal per l'edat que té de 35 dies. L'anellament permet identificar el poll i fer seguiments posteriors en cas de captura i/o mort. Passats 30 minuts després que els investigadors marxessin, la femella va tornar al niu, la qual cosa indica que no va notar la presència de gent al niu.
 
 


03
maig

Informem als nostres usuaris i seguidors que avui a partir de les 9 del matí es desconnectarà la webcam que ofereix imatges en directe del niu B ja que científics de l'equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona procediran a anellar el poll per al seu posterior control i seguiment. En finalitzar, es tornarà a connectar.


S'estan mostrant 1 - 10 de 49 resultats.