caes

Navegació


Blog de l'àguila 2012

29
febr.

Ahir dimarts, cap a dos quarts de tres de la tarda, la femella del niu B va fer una posta d'un ou defectuós. Es va poder observar que l'ou tenia una tonalitat fosca i de textura tova quan la femella el va agafar amb el bec. Després la parella d'àligues el van tapar entre les branques del niu i, lògicament, no van continuar amb la incubació. Ara, caldrà veure si pon un segon ou i pot tirar endavant la incubació. Durant tot el matí, la femella va romandre al niu, tal i com es va comentar en el bloc, cosa que va fer pensar en què la posta estava al caure.


28
febr.

Els usuaris que segueixen l'àguila hauran pogut veure que aquest matí la parella d'àligues del niu B es deixa veure pel niu. La femella porta tot el matí al niu i el mascle va i ve portant petites branques i fent curtes estades al niu. Aquesta activitat fa pensar que potser aviat pondran els ous.


27
febr.

Cap a un quart de dues de la tarda, una de les àligues del niu B s'ha apropat al niu; portava una branca de pi i ha començat a arranjar el niu. L'estada ha estat curta, d'aproximadament quinze minuts. Dissabte també les àligues es van deixar veure pel niu. Aquesta parella d'àligues és nova, ja que l'any passat la femella va morir i és possible que, per aquest motiu, la posta s'està endarrerint. Per la seva part, la parella d'àligues del niu A segueix covant els dos ous pacientment.


23
febr.

De moment el niu B segueix sense novetats. Cal que sapigueu que la femella del niu B és nova d'enguany (la primavera passada va morir la vella) i no té experiència per a la qual cosa és probable que facin la posta més tard. El que sí ha pogut captar la càmara són xoriguers entrant al niu.


20
febr.

Els seguidors de l'àliga hauran pogut veure a les dues de la tarda com el mascle feia el relleu de la femella en la incubació. Ha portat una branca al niu i després d'uns instants ha començat a covar els ous. Tot i que el mascle col·labora en la incubació, el seguiment de les imatges en d'altres anys ha permès veure que aquests relleus són curts i dirigits principalment a què la femella pugui anar a menjar les preses que el mascle li deixa en un posador proper. Durant la incubació mai porten menjar al niu per evitar que possibles depredadors puguin malmetre els ous.


18
febr.

Avui dissabte, la femella del niu A ha post el segon ou cap a les 11 del matí. Fa quatre dies que la parella d'àligues incuben l'ou que van pondre dimarts. Ara si tot va bé, en quaranta dies podrem veure el naixement dels polls. També avui la parella d'àguiles del niu B s'ha deixat veure pel niu; sembla que també hi estiguin preparant la posta, tot i que no han estat tan regulars com la parella del niu A.


16
febr.

La femella incuba l'ou i, de tant en tant, fa sortides curtes del niu per menjar. Anit, cap a les dotze, el mascle també acompanyava la femella en la incubació. Recordeu que a la nit només podreu veure les imatges del niu A, que està dotada de raigs infraroigs. El niu B es desconnecta en fer-se de nit i a primera hora del dia es torna a connectar.


14
febr.

Avui cap a les 14:30 de la tarda la femella del niu A ha fet la posta del primer ou. Ja fa dies que les àligues sovintejaven el niu i l'anaven arranjant, tot esperant la posta. El segon ou, acostumen a pondre'l entre dos o tres dies després del primer. Si la incubació prospera amb èxit es preveu que en quaranta dies, a partir del 25 de març, naixeran els polls.


08
febr.
Us donem, un any més, la benvinguda al bloc de l'àliga cuabarrada del Parc del Garraf. Encetem aquest espai per informar-vos que enguany s'han fet diferents millores en les càmeres instal·lades així com en la visualització del videostreaming. La principal novetat és que es pot veure en directe i simultàniament dos dels nius, el niu A i el niu B. D'aqueta manera, els usuaris simpatitzants d'aquest rapinyaire podran seguir, si no hi ha cap contratemps, la nidificació de dues parelles d'àguila al mateix temps; l'arranjament dels nius, la posta, l'eclosió i el creixement dels polls. Tan de bo, enguany tinguem més sort que l'any passat.
 
Tanmateix, us recordem que el nombre d'usuaris que poden accedir a la visualització dels nius és limitada. Si teniu problemes de connexió, proveu-ho més tard.

S'estan mostrant 41 - 49 de 49 resultats.