CAES

Parc de la Serralada de Marina

Navegació

7è Concurs de fotografia digital del Parc


 

Donat l'estat d'emergència sanitària que limitava els accessos als espais naturals fins al passat 2 de maig, es prorroga el lliurament de fotografies fins al 31 d'octubre.

Durant la pandèmia per coronavirus respecteu les normes de l'estat d'alarma sanitària en les vostres visites al Parc. 

BASES DEL CONCURS

1. El tema és el Parc de la Serralada de Marina. Una terra antiga i viva.
Encerclat per grans nuclis urbans, acompleix un paper fonamental com a espai verd, educatiu i de lleure dins de l’àrea metropolitana. Malgrat aquesta pressió humana, el parc presenta una fauna i una vegetació notables i conserva un ric patrimoni històric, del qual destaquen poblats ibèrics, monestirs i masies.

2. L’objectiu del concurs és promoure els valors naturals, culturals i històrics del Parc de la Serralada de Marina.

3. El concurs té 3 categories:
· Fotografia de flora i/o fauna de totes les especies pròpies del parc
· Fotografia de patrimoni del parc
· Fotografia de paisatge entesa com tota imatge que sigui paisatge del parc o panoràmiques que es vegin des de el parc però identificant la zona d’on s’ha realitzat la fotografia.

4. El concurs és gratuït i obert a qualsevol persona.

5. S’hi podran presentar fins a un màxim de quatre fotografies per autor/a. Les fotografies hauran de ser inèdites, és a dir, no han d’haver estat mai premiades en cap altre concurs i no haver estat presentades en edicions anteriors. Cada participant només pot optar a un premi.

6. Les fotografies han de ser realitzades dins l’àmbit del Parc de la Serralada de Marina, tenint en compte la legislació d’aplicació en els Espais Naturals amb especial atenció al Decret 148/1992, de 9 de juny, sobre activitats fotogràfiques, científiques i esportives que poden afectar les espècies de la fauna salvatge.

7. El format serà digital, en JPEG. Si la foto és horitzontal, el costat màxim serà de 1920 píxels i el mínim de 1080, i, si és vertical, el costat màxim serà de 1080 píxels i el mínim de 768. El fitxer no pot superar les 3 MB.

8. S’accepta qualsevol tècnica i procediment arealitzades en blanc i negre, color o qualsevol altra tècnica fotogràfica. Les obres presentades han d’esser úniques i originals, no premiades, ni publicades. Es valorarà l’originalitat, la qualitat artística de la fotografia i el significat de la imatge respecte a l’objectiu del concurs.

9. La comissió organitzadora podrà resoldre qualsevol contingència no prevista en aquestes bases.

10. Les obres s’enviaran a l’adreça de correu: p.smarina.cd@diba.cat abans de les 23.55 h del dia 31 d'octubre de 2020. En el correu s’hi afegirà un arxiu en format word indicant les següents dades:

· Títol de la fotografia
· Lloc de presa de la fotografia
· Categoria a la que opta
· Nom i cognoms de l’autor/a
· Municipi de residència
· Telèfon de contacte
· Adreça de correu electrònic
· Número associat a la Federació de Catalana de Fotografia, si és el cas.

11. Periòdicament les fotografies s’incorporaran a la pàgina web del Parc de la Serralada de Marina http://parcs.diba.cat/web/marina

12. Els premis segons categoria seran:
A la millor fotografia de flora i/o fauna
· Primer premi: 100 €
· Segon premi: 75 €
· Tercer premi: 25 €
A la millor fotografia de patrimoni
Primer premi: 100 €
Segon premi: 75 €
Tercer premi: 25 €
A la millor fotografia de paisatge
Primer premi: 100 €
Segon premi: 75 €
Tercer premi: 25 €

13. El veredicte del jurat es farà en un acte obert al públic el dia 14 de novembre, a les 18 h, a la seu de l’Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac al Centre Cívic Antigues Escoles de Mas Rampinyo, c. Alt de Sant Pere, 73, de Montcada i Reixac. El veredicte del jurat és inapel·lable. El lliurament de premis es farà el dia 3 de desembre a les 19 h a la sala Polivalent de la Biblioteca Elisenda de Montcada, (c/ Tarragona, 32, 08110 Montcada i Reixac)

14. L’exposició amb les fotografies premiades i una selecció de les més destacades formaran part d’una exposició que es podrà visitar a la Biblioteca Elisenda de Montcada i a altres llocs d’interès per la seva difusió.

15. Cal recordar que les activitats fotogràfiques en entorns naturals estan subjectes al Decret 148/1992, de 9 de juny, pel qual es regulen les activitats fotogràfiques, científiques i esportives que poden afectar a la fauna salvatge.

16. El fet de participar suposa donar autorització a la comissió organitzadora per penjar les fotos a la web indicada al punt 11 i a les xarxes socials de les entitats organitzadores. Els autors de les fotografies mantindran la possessió dels drets d’autor. El Parc de la Serralada de Marina i l’Ajuntament de Montcada i Reixac podran realitzar la difusió i reproducció de les obres premiades només per a l’edició de material divulgatiu del Parc en qualsevol format, de manera indefinida i sempre citant l’autoria de les obres.

17. La participació en aquest concurs comporta l’acceptació d’aquestes bases. La comissió organitzadora resoldrà qualsevol dubte sobre la seva interpretació.

18. Les dades personals s’utilitzaran exclusivament per qüestions relacionades amb la participació al concurs. Caldrà l’acceptació expressa de la política de protecció de dades. Mitjançant la indicació de les dades, i de conformitat amb el que estableix l’article 6 de la LOPD, s’atorgarà el consentiment inequívoc a la biblioteca Elisenda de Montcada, de Montcada i Reixac, i al Parc de la Serralada de Marina perquè procedeixi, en compliment de les finalitats esmentades en l’apartat anterior, al tractament de les dades personals facilitades. No obstant això, en qualsevol moment es podran exercir els drets d’accés, rectificació, oposició i, si és el cas, cancel·lació, a l’adreça: Centre de Documentació del Parc de la Serralada de Marina. Biblioteca Elisenda de Montcada. C/ Tarragona, 32. 08110 Montcada i Reixac o al correu p.smarina.cd@diba.cat.

19. L’àmbit territorial del Parc de la Serralada de Marina inclou part dels termes municipals de Montcada i Reixac, Badalona, Tiana, Sant Fost de Campsentelles i Santa Coloma de Gramenet. Per a més informació
podeu consultar la pàgina web del parc: http://parcs.diba.cat/web/marina. o bé truqueu a la Biblioteca Elisenda de Montcada al tel. 934 925 959 els matins de dimecres a dissabte de 10 a 14 h i les tardes de 15.30 a 20.30 h de dilluns a divendres.

20. Aquest concurs compta amb el reconeixement de la Federació Catalana de Fotografia i amb el número de reconeixement 2020-20.

21. Les còpies en paper de les fotografies premiades i finalistes quedaran al Centre de Documentació del Parc de la Serralada de la Marina de la Biblioteca Elisenda de Montcada com a part de l’arxiu del centre.

 


6è Concurs de fotografia digital del Parc


Podeu visualitzar totes les fotografies presentades al concurs a la Galeria d'imatges del 6è concurs 

 • Imatges de les fotografies guanyadores

 

Els guanyadors han estat:

 • 1r premi a millor fotografia de flora i/o fauna: José Maria Vintró, per ‘Equilibri’.
 • 2n premi a millor fotografia de flora i/o fauna: Antonio Sáez, per ‘Charaxes jasius’.
 • 3r premi a millor fotografia de flora i/o fauna: Toni Barbany, per ‘Libèl·lula de secà’.

 

 • 1r premi a millor fotografia de patrimoni: Toni Barbany, per ‘Nit a Ca L’Alemany’.
 • 2n premi a millor fotografia de patrimoni: Carme Mas, per ‘Sant Jeroni de la Murtra – Claustre’.
 • 3r premi a millor fotografia de patrimoni: Montserrat Dolz, per ‘L’Àngel’.

 

 • 1r premi millor fotografia de paisatge: Marc Domingo, per ‘Nits plenes de llum’.
 • 2n premi millor fotografia de paisatge: Rubén Sanz, per ‘Vistes’.
 • 3r premi millor fotografia de paisatge: Rafael Figueras, per ‘Boira matinal a Torribera’.

5è Concurs de fotografia digital del Parc


Podeu visualitzar totes les fotografies presentades al concurs a la Galeria d'imatges del 5è concurs 

Els guanyadors han estat:

 • Premi a millor fotografia de flora i/o fauna, "Mariposa del Madroño", de Txema Lacunza Nasterra.
 • Premi a millor fotografia de patrimoni, "La creu de Montigalà", de Joan Mimó i Bayo.

 • Premi millor fotografia de paisatge, "Arbre solitari", de Pedro Caballero Miralles.

 

Imatges de les fotografies guanyadores

"Mariposa del Madroño", de Txema Lacunza Nasterra

 

"La creu de Montigalà", de Joan Mimó i Bayo

 

"Arbre solitari", de Pedro Caballero Miralles


4t Concurs de fotografia digital del parc


Podeu visualitzar totes les fotografies presentades al concurs a la Galería d'imatges del 4t Concurs 

Els guanyadors han estat:

 • Premi a millor fotografia de flora i/o fauna, Agustí González, per la fotografia "Aquilegia", presa a la Conreria.
 • Premi a millor fotografia de patrimoni, Josep Ponsa, per la fotografia "Sant Jeroni de la Murtra 2109 entrada", presa a Sant Jeroni de la Murtra.
 • Premi millor fotografia de paisatge, Joan Mimó per la fotografia "Paisatge camí de Sant Jeroni de la Murtra", presa al camí de Sant Jeroni de la Murtra.

Imatges de les fotografies guanyadores

 "Aquilegia", d'Agustí González

 

 "Sant Jeroni de la Murtra 2109 entrada", de Josep Ponsa

 

"Paisatge camí de Sant Jeroni de la Murtra" de Joan Mimó 

 

3r Concurs de fotografia digital del parc


Podeu visualitzar totes les fotografies presentades al concurs a la Galería d'imatges del 3r Concurs 

Els guanyadors han estat:

 • Premi a millor fotografia de flora i/o fauna, Eulàlia Goberna, per la imatge 'Atrapada', presa a prop del Rocar, a Tiana.
 • Premi a millor fotografia de patrimoni, Txema Lacunza, per la fotografia "Ermita de Sant Climent", presa a l'entorn d'aquest temple, situat al Turó de Sant Climent.
 • Premi millor fotografia de paisatge, Txema Lacunza, per la fotografia "4 árboles", presa al camí de Santa Coloma de Gramenet, al poblat ibèric de Puig Castellar.

 

Imatges de les fotografies guanyadores

Premi a millor fotografia de flora i/o fauna, 'Atrapada', de Eulàlia Goberna

 

Premi a millor fotografia de patrimoni, "Ermita de Sant Climent", de Txema Lacunza

 

Premi millor fotografia de paisatge, "4 árboles", de Txema Lacunza

 

 

2n Concurs de fotografia digital del parc


 

 

Guanyadors del 2n Concurs de fotografia

Un cop finalitzat el termini per presentar treballs al 2on Concurs de Fotografia del Parc de la Serralada de Marina, el jurat del certamen va reunir-se el passat dissabte 13 de juny a la seu de l'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac per examinar les 156 fotografies presentades i fer públic el veredicte del concurs.

 

Els guanyadors han estat:

 • 1r premi, Pep Codina, per la fotografia "Camí i planta", presa a les rodalies de l'ermita d'Alegria (Tiana).
 • 2n premi, Xavi Reyes Torres, per la fotografia "Cynoglossum creticum", presa als voltants de Can Giró (Tiana).
 • 3r premi, Salvador Parreu Frasquet, per la fotografia "Ca l'Alemany 2", presa a Ca l'Alemany (Badalona).
 • 4t premi, Antonio Sáez Cambredo, per la fotografia "Empusa", presa a Prats Ca l'Alemany (Badalona).

 

Imatges de les fotografies guanyadores

 

1r premi, "Camí i planta", de Pep Codina

 

2n premi, "Cynoglossum creticum", de Xavi Reyes

 

3r premi, "Ca l'Alemany 2", de Savador Parreu Frasquet

 

4rt premi, "Empusa", d'Antoni Saez Cambredo

 

El concurs ha estat rganitzat pel Centre de Documentació del Parc de la Serralada de Marina i la Federació Catalana de Fotografia.

 

Bases del 2n Concurs de fotografia digital del Parc de la Serralada de Marina [PDF]