CAES

Parc del Montnegre i el Corredor

Navegació

Avisos i alertes


En aquesta secció trobareu avisos i alertes d'interès per a l'usuari.


Obertura equipaments


OBERTURA de l'àrea d'esplai del Corredor. A partir del cap de setmana de l'11/12 de juliol, l'àrea d'esplai reprèn l'activitat amb les mesures adequades i seguint un protocol en la situació de post COVID-19. Aquest protocol aplica als usuaris i personal de l'equipament de l'àrea d'esplai.

Defoliacions severes a causa de l'eruga del suro


AVÍS INFORMATIU

Intenses defoliacions als boscos del parc pel creixement desmesurat de l’eruga peluda del suro (Lymantria dispar) a diferents indrets del Parc amb alzinars i suredes.

L'eruga peluda del suro és una espècie autòctona de papallona nocturna que viu a les suredes i als alzinars. Cada cert temps, aquestes papallones que normalment es troben en equilibri en el seu hàbitat, poden tenir creixements poblacionals molt importants que poden durar alguns anys; al Parc no es recorden des dels anys 90. Després d’aquests creixements aquesta papallona torna a tenir densitats molt baixes i passa totalment desapercebuda. Es desconeix com interactuen els diferents factors que intervenen en les fluctuacions de les poblacions de Lymantria dispar, però se sap que són factors climàtics, per efectes de virus i per interaccions amb parasitoides i depredadors com escarabats i ocells insectívors o petits mamífers.

És important informar, que tot i que l’eruga és peluda, es tracta d´una espècie inofensiva per a la salut de les persones. L’elevada abundància d’erugues pot generar rebuig per aquests insectes però no causa ni al·lèrgia ni urticària a les persones i als animals. Aquestes erugues no s’han de confondre amb l´eruga de la processionària del pi tant per l´època -la processionària es veu a l´hivern i fins a finals de març- com pel comportament –només aquesta fa processons- i coloracions –les erugues de processionària són marronoses-.

Defoliacions a la zona de coll de Port de Tordera. Foto: Arxiu Parc del Montnegre i el Corredor

Coronavirus COVID-19


NOU COMUNICAT: RESOLUCIÓ SLT/1746/2020, de 17 de juliol de noves mesures en matèria de salut.

Des del 19 de juny, mitjançant decret del govern de la Generalitat de Catalunya s’ha establert l’inici de l’etapa de represa que deixa sense efecte el Reial Decret 21/2020 que establia el final de l’estat d’alarma per la COVID-19 i les seves fases de desescalada. 

El 17 de juliol s’han establert mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 a tretze municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona (Badalona, Barcelona, Cornellà, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, el Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs,  Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans). Això afecta a l’àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat, del Parc Natural de la Serra de Collserola, del Parc Fluvial del Besòs i del Parc de la Serralada de Marina. En aquest parcs, doncs, les activitats organitzades queden suspeses temporalment i es demana a la ciutadania que segueix les recomanacions establertes en la RESOLUCIÓ SLT/1746/2020, de 17 de juliol.
Us recordem que l’ús obligatori de mascaretes, la higiene de mans, la distància social de metre i mig i la limitació de la mobilitat només per causes justificades, són els elements sobre els quals pivoten totes les mesures de seguretat sanitàries establertes. 

 

 

 

 

 

Foto: Oriol Clavera

 

Incidents als itineraris del parc


Degut als efectes de les pluges, alguns trams dels itineraris del parc es poden trobar en mal estat o inundats (xaragalls, fang, esllavissades, arbres caiguts,...). Es recomana extremar les precaucions per evitar riscos i possibles accidents. 

  • L'itinerari SL-C 71 DOLMEN PEDRA GENTIL restarà tancat fins proper avís per motius de seguretat 

 

Consulteu tota la informació a la web de la Generalitat de Catalunya.


 

Precaució per pistes de muntanya


La conducció per pistes de muntanya requereix de màxima prudència i moderació. Davant d’episodis de fortes pluges o altres fenòmens meteorològics adversos, és recomanable no efectuar les sortides al medi natural que no siguin imprescindibles. En el supòsit que sigui necessari desplaçar-se en vehicle, cal extremar la precaució.

Batudes de senglar


Actualment, no hi ha cap batuda de caça programada.