Coneixements i pràctiques sobre el medi natural - Producció d’oli
Durant gener i febrer es porta a terme la producció d'oli. Actualment és una feina mecanitzada amb una producció de 1.000 kg al dia. Primer s'aboquen 100 kg d'olives a la tremuja que cauen per gravetat dins la batedora per 1 hora. Després passen a la premsa de centrifugació, s'injecta aigua calenta i s'obté per una banda la pasta, i per l'altra l'oli, que s'emmagatzema i es conserva dins de recipients de vidre o acer inoxidable. Els rendiments varien força segons l'origen de les olives, com més amunt menys quantitat i en zona poc assolellada té rendiments inferiors a 100 kg d'arbequina i olesana -màxim 24 litres d'oli- i 100 kg de picual i tardana -màxim 16 litres-. Al Montseny hi ha les varietats: arbequina (petita), olesana (o manzanilla), tardana (allargada) i picual (grossa).
Àmbit geogràfic: Mosqueroles (Fogars de Montclús), la Garriga, Arbúcies