caes

Xarxa de Parcs

FAQS - Activitats per a les escoles


. Des de la Xarxa de Parcs Naturals es duen a terme tres programes d’educació ambiental gratuïts per a les escoles. Aquestes són les seves característiques generals i forma de sol·licitud:

Coneguem els nostres parcs

Programa adreçat a 6è de primària de totes les escoles públiques i concertades de la província de Barcelona (excloses les de Barcelona ciutat i l'Hospitalet de Llobregat). El transport en autocar fins el parc està finançant juntament amb els municipis participants. 

Viu el parc a l’escola

Programa adreçat a 5è de primària de totes les escoles públiques i concertades dels municipis que es troben dins els àmbits del parcs (n'estan exclosos el Parc Natural de la Serra de Collserola i el Parc Agrari del Baix Llobregat). El transport en autocar fins al parc és a càrrec dels municipis (si escau) o de les mateixes escoles. 

El Montseny a l’escola 

Programa adreçat a totes les escoles públiques de l’àmbit del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny en els seus tres cicles de primària. 

També pots adreçar-te a cadascun dels parcs o espais naturals protegits o a l’apartat Equipaments del web Educació ambiental a la Xarxa de Parcs Naturals per informar-te de les diferents entitats i empreses conveniades que porten a terme activitats educatives dins l’àmbit de la Xarxa de Parc Naturals i que fan estades de natura. Per sol·licitar informació més específica o resoldre dubtes, pots enviar un correu a l’adreça educacioparcs@diba.cat.

Els programes escolars Coneguem els nostres parcs i Viu el parc a l’escola són inclusius i es troben completament adaptats a infants amb capacitats diverses en escoles ordinàries i en centres d’educació especial. Ambdós programes disposen de materials i recursos específics perquè tots els nens i nenes puguin gaudir-ne. Per sol·licitar informació més específica o resoldre dubtes, pots enviar un correu a l’adreça educacioparcs@diba.cat.

El programa Coneguem els nostres parcs s’ofereix a les escoles públiques i concertades a través de l’ajuntament corresponent. Si esteu interessats a participar-hi, podeu posar-vos en contacte amb el vostre referent d’educació en l’ens municipal perquè ens faci arribar la vostra sol·licitud en els terminis establerts. Per sol·licitar informació més específica o resoldre dubtes, podeu enviar un correu a l’adreça educacioparcs@diba.cat.

El programa Viu el parc a l’escola està adreçat a les escoles públiques i concertades dels municipis que es troben dins els àmbits del parcs (exclosos el Parc Natural de la Serra de Collserola i el Parc Agrari del Baix Llobregat). Per a més informació i inscripcions, podeu enviar un correu a l’adreça viuelparc.escoles@diba.cat.

La Xarxa de Parcs Naturals disposa dels equipaments d’educació ambiental amb pernoctació següents:

. Anualment, la Diputació de Barcelona convoca una línia de subvencions per a centres educatius destinades a finançar entre el 15 % i el 55 % del preu de l’estada. Les bases de la convocatòria anual estan disponibles en l’apartat Subvencions i ajuts econòmics a centres d’educació del web Informació administrativa.

. Als parcs hi ha diferents àrees d’esplai en què es pot accedir en autocar o transport públic. Les podeu consultar al cercador d’equipaments de la Xarxa de Parcs Naturals i seguir les recomanacions que s’hi fan.

Us recomanen que seguiu els consells per a una visita responsable.

#language("interest")

Mapa de la Xarxa

Mapa de la Xarxa