caes

Navegación


Blog del águila 2009

17
c.

Hace unos días que biólogos y técnicos del parque que realizan el seguimiento con cámara de uno de los nidos de águilas han detectado que la pareja que ya había iniciado el arreglo del nido ha dejado de hacerlo. Parece ser que una garduña ronda por el nido y posiblemente las ha ahuyentado. Debería esperarse que esta pareja utilice otro nido para realizar la puesta pero no será posible, a estas alturas, instalar una cámara en el nido que arreglen. Sin embargo, y con un poco de suerte, habrá un nuevo nido con cámara de una tercera pareja de águilas que vive habitualmente en el Parque del Garraf.

 


03
c.

La cámara situada en uno de los nidos del Parque del Garraf ha captado a la pareja de águilas arreglando el nido. Las imágenes muestran como estas rapaces llevan ramas al nido para poder acoger, si todo va bien, la puesta de los huevos y posteriormente a los polluelos nacidos. Esta pareja de águilas es la misma pareja que el año pasado concluyó con éxito el proceso de nidificación, puesta de huevos y crianza de pollos.


19
n.

Ahir 18 de juny, la càmara que oferia les imatges en directe del niu es va desconnectar. Des que van emprendre el vol, divendres 12 i diumenge 14, els polls cada vegada s'hi acosten menys al niu. A partir d'ara es podran consultar les imatges que durant aquest temps s'han anat enregistrant, així com també consultar la videoteca de la nidificació d'anys anteriors. El Parc del Garraf té enregistrats más de cent-setanta vídeos des de l'any 2003, any en què es va instal·lar per primera vegada la webcam.

L'equip de seguiment del Pla de conservació i seguiment de l'àliga cuabarrada volem donar les gràcies per totes les mostres de suport a aquest projecte que hem anant rebent de diverses parts del món durant aquests darrers mesos.


16
n.

Des de que van iniciar el seu primer vol, els polls fan algunes estades al niu, bé per menjar, bé per descansar. La mare aquest matí també ha fet una visita al niu tota sola per menjar-se les restes d'una presa capturada. Els polls sembla que s'han adaptat força bé a aquesta nova etapa i se'ls pot distingir fàcilment per l'anella vermella que porten en una de les potes.


15
n.

El segon poll d'àliga perdiguera va fer el seu primer vol ahir diumenge 14 de juny, a primera hora del matí. Ara, tots dos polls estaran perfeccionant la tècnica durant uns dies, fins que marxin cap a una nova àrea de campeig. Els polls realitzen vols i tornen al niu. Dijous 18 de juny serà l'últim dia amb connexió en directe a la webcam del niu, tot i que es podran consultar tots els vídeos de les àligues. Es tancarà així el cicle del procés de nidificació que, aquest any, ha succeït sense cap problema.


Mostrando el intervalo 1 - 5 de 28 resultados.