Guilleries-Savassona

Casa Museu Verdaguer

La Casa Museu Verdaguer és un dels museus literaris més antics de Catalunya, va obrir les seves portes l'any 1967. Forma part de la casa familiar on el poeta mossèn Jacint Verdaguer (Folgueroles 1845- Vallvidrera 1902) va viure els primers anys de la seva vida. La casa, situada en un carrer de velles llambordes, és un edifici de petites dimensions, típic de les construccions de poble del segle XVII i està ambientada a mitjan segle XIX.

 

Instal·lacions

  • A la planta baixa el visitant segueix les etapes de la vida i obra del poeta
  • Les cambres del primer pis reprodueixen elements de la vida quotidiana d'un poblet de l'època
  • Al pis de dalt es pot visitar l'exposició permanent 'Paisatges traçats per Verdaguer' i visionar un suggeridor audiovisual sobre la dramàtica trajectòria de l'autor
  • Visites concertades per a altres horaris.

 

Activitats educatives

Les dimensions reduïdes del museu i l'interès patrimonial de l'entorn ens permeten entendre Folgueroles com un museu obert. A les façanes de diversos carrers podem llegir diferents fragments dels poemes, veure les cases on va viure, visitar els temples, i recórrer l'entorn natural i els diversos monuments erigits a la seva memòria.

Les activitats que es programent desvetllen el gust i la sensibilitat per la literatùra i volen estimular el gaudi per llegir i escriure.

Les propostes educatives expliquen d'una banda la videa del poeta en el seu entorn quotidià i de l'altra ens apropen als seus paisatges a través del seu llenguatge poètic, d'una riquesa semàntica i fonètica extraordinàries.

 

Propostes didàctiques

  • Eduació infantil i primària

- El Canigó, una història gegant

- La Xicòria i altres contes

  • Educació secundària i batxillerat superior

- Verdaguer vora el mar

- Els dos campanars

 

Altres serveis

  • Botiga especialitzada en Verdaguer
  • Assessorament i documentació en temes de Verdaguer
  • Sercretaria d'Espais Escrits. Xarxa del patrimoni literari català

 

Equip gestor: Fundació Jacint Verdaguer

 

Horari : de dimarts a diumenge i dilluns festius, de 10 a 13.30 h; dimarts tarda de 17 a 19 h; dissabtes de l'1 d'abril a l'1 de novembre, també les tardes, de 17 a 19 h. Obert tot l'any excepte els dies 25 i 26 de desembre i l'1 de gener.
Adreça postal:
Major, 7
08519 Folgueroles
Tel. 938 122 157
Fax. 938 122 192
A/e: info@verdaguer.cat
Web: http://www.verdaguer.cat