caes

Equipaments

Navegació

Montnegre-Corredor

Museu del Bosc i la Pagesia de Vallgorguina (equipament municipal)

 
 

El Museu del Bosc i la Pagesia de Vallgorguina es troba en una casa antiga remodelada, Can Mainou, que va ser donada l’any 1993 pel Sr. Joan Mainou i Fornés mitjançant un vitalici a l’Ajuntament. Aquesta remodelació va ser finançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa Viure al Poble Més, destinat a la regeneració urbana i la promoció turística del municipi. El museu va ser inaugurat el dia 26 de novembre de l’any 2016.

El museu posa èmfasi en la memòria col·lectiva del municipi, mostrant el seu passat rural a partir de les eines utilitzades en els treballs a bosc i a pagès i el testimoni dels mateixos protagonistes a través de fotos i audiovisuals.

La col·lecció del museu es reparteix en dues plantes que donen valor al món del bosc, la natura i la pagesia

La planta baixa està dedicada a la pagesia: vida i els valors a pagès, les eines utilitzades i els avanços tècnics, els cereals i la vinya. El pati exterior del Museu s’especialitza en els animals de tir: usos, materials i parts del carro.

La primera planta se centra en el bosc i la natura: aprofitament i oficis (carboneig, peladors, bosquerols), vegetació, fauna i usos actuals (excursionisme).

El Museu del Bosc i la Pagesia posa en valor el món del bosc, la natura i la pagesia. La voluntat és conservar i mostrar el ric patrimoni de la forma de vida dels avantpassats de Vallgorguina, el cor del Parc del Montnegre i el Corredor.Horari : Dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 14 h. També a hores convingudes per a grups (Tel. 938 679 125 , Ajuntament de Vallgorguina).
Adreça postal:
Carretera Nova, 36
08471 Vallgorguina, Barcelona
Tel. 677 170 225
Web: https://www.turismevallgorguina.com/museu-del-bosc-i-la-pagesia/

#language("interest")

Mapa de la Xarxa

Mapa de la Xarxa