Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Títol Notícies

Notícies

Generador RSS Portlet

Listador de contenidos web

Xarxa de Parcs Naturals En Peyu i la cantant Judit Neddermann sumen nous missatges

La Xarxa de Parcs Naturals reprèn la campanya de Civisme als parcs amb nous missatges i personatges

Nou cartell multimissatge
Nou cartell multimissatge
19/10/2021

Coincidint amb la tardor, època de més afluència als parcs, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona reprèn la campanya de Civisme als parcs amb nous missatges i cares conegudes. Aquesta campanya de sensibilització va començar l’octubre del 2020 i el març passat s’hi van sumar personatges com el pallasso Tortell Poltrona i el meteoròleg Francesc Mauri. Ara s’hi afegeixen en Peyu i la cantant Judit Neddermann.

Montseny Es pot participar fins al 30 de novembre

La 5a edició del Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny es reinventa amb format vídeo

V Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny. Autora: Cori Comajoncosa
V Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny. Autora: Cori Comajoncosa
06/10/2021

Després d’un any en què la pandèmia no va fer possible la realització del Concurs en el format presencial habitual, enguany el Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny es reinventa i es fa amb suport vídeo. Hi ha les categories de primer plat, segon plat, postres i begudes, en què cal que l’ingredient o ingredients principals es produeixin o elaborin al Montseny. S’estableixen dues modalitats de premis per a cada categoria: a les dues millors receptes i als dos millors vídeos. El termini per participar finalitza el 30 de novembre.

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Diputació de Barcelona | Parc Fluvial Besòs | Altres Inclou 133 preguntes i respostes

La Xarxa de Parcs Naturals publica a la web un recull de preguntes i respostes freqüents per resoldre els dubtes dels usuaris

Cada apartat de les FAQS s'identifica amb una icona. Autor: XPN
Cada apartat de les FAQS s'identifica amb una icona. Autor: XPN
07/10/2021

Quin horari tenen els parcs? Es pot acampar lliurament? És permès caçar i pescar? Quines activitats puc fer amb la família? Hi ha itineraris senyalitzats? La web de la Xarxa de Parcs Naturals ofereix un nou espai de FAQS - Preguntes i respostes freqüents en què es presenten trenta seccions que apleguen preguntes i les corresponents respostes més usuals per facilitar als usuaris informació d’interès i ajudar-los a resoldre dubtes. 

Montseny Tres noves línies del Bus Parc se sumen a les dues actuals per arribar fins a l’espai natural

El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, més accessible amb transport públic

El Bus Parc a la carretera entre el Brull i Seva. Autor: Pau Fabregat / Diputació de Barcelona
El Bus Parc a la carretera entre el Brull i Seva. Autor: Pau Fabregat / Diputació de Barcelona
05/10/2021

A partir del dissabte, 9 d’octubre, la Diputació de Barcelona i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya posen en servei tres noves línies del Bus Parc per accedir al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, dues des del vessant osonenc i la tercera des del vessant est del Vallès Oriental. Es tracta d’una prova pilot que estarà en servei tots els dissabtes, diumenges i festius fins al 7 de novembre. Les tres línies se sumen a les dues ja existents des del 2018 que enllacen Sant Celoni amb Santa Fe i Fontmartina.

Listador de contenidos web

Litoral Les activitats es poden fer en família

Viu el conte proposa descobrir el Parc de la Serralada Litoral a partir de tres contes guiats per tres itineraris senyalitzats

Un dels indrets del conte de l'Àvia Remei. Autor: XPN
Un dels indrets del conte de l'Àvia Remei. Autor: XPN
26/10/2021

A partir de les Passejades guiades, el Parc de la Serralada Litoral ha preparat tres activitats per fer en família quan es vulgui, es tracta de tres contes guiats per descobrir el Parc.  Són L’Oriol l’esquirol (a partir de 3 anys), l’Iu i les fonts (a partir de 6 anys) i L’àvia Remei (a partir de 3 anys). Els tres es poden fer seguint els itineraris senyalitzats del Parc amb l’app de Wikiloc.

Guilleries-Savassona El tema d'enguany era 'Temps de silenci i respecte'

Ja es coneixen els guanyadors del 3r Concurs fotogràfic de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona a Instagram

El salt de la Minyona (detall del 1r premi). Autor: Joan Homs (@joanderiu)
El salt de la Minyona (detall del 1r premi). Autor: Joan Homs (@joanderiu)
26/10/2021

Joan Homs (1r premi) i Mayte Cortina (2n premi) han estat els guanyadors del 3r Concurs fotogràfic de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona a Instagram, d'un total de setanta-tres imatges participants. El Concurs es va desenvolupar entre el 15 de juliol i el 15 de setembre sota el lema 'Temps de silenci i respecte: viu l’essència de l’Espai Natural'.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona | Altres Els dos esdeveniments s’han fet amb molta participació

El Parc a taula i la Xarxa Productes de la Terra participen al Gastronòmic Fòrum Barcelona i a la Fira Àpat

Aula del Parc a taula a la Fira Àpat. Autor: Parc a taula
Aula del Parc a taula a la Fira Àpat. Autor: Parc a taula
26/10/2021

Aquest mes d’octubre Barcelona ha acollit múltiples activitats relacionades amb l’alimentació. Barcelona és enguany la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible i del 14 al 24 d’octubre s’ha celebrat  la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible amb l’objectiu de redefinir el sistema alimentari cap a models més saludables i més sostenibles.

Montseny | Marina Fins al 31 d'octubre serà a Mataró i de novembre a gener del 2022, a Tordera

L'exposició sobre el tritó del Montseny es podrà veure a les biblioteques del Maresme

Maqueta del tritó a escala augmentada. Autor: Life Tritó Montseny
Maqueta del tritó a escala augmentada. Autor: Life Tritó Montseny
25/10/2021

L’exposició sobre el tritó del Montseny 'El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!' es podrà visitar fins la primavera del 2022  a diverses biblioteques municipals del Maresme. La itinerància, que inclou els municipis de Tiana, Mataró, Tordera, el Masnou, Argentona, Cabrils i Teià, forma part de les activitats del programa 'Parcs i biblioteques... naturalment!'.

Xarxa de Parcs Naturals | Altres Han augmentat els serveis per buscar boletaires perduts o accidentats a la muntanya

El Departament d'Interior fa una crida als boletaires perquè adoptin mesures de seguretat bàsiques al bosc

Cal tenir molta cura quan se surt a collir bolets. Autor: XPN
Cal tenir molta cura quan se surt a collir bolets. Autor: XPN
22/10/2021

Els Agents Rurals recorden que cal collir només les espècies conegudes per evitar intoxicacions i respectar l’entorn natural. Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest any en una quarantena de recerques de boletaires perduts o accidentats, la major part aquest mes d’octubre. Les precaucions principals són no sortir amb mal temps, anar ben equipat, dur aigua i menjar, informar de la situació a amics i família i dur telèfon mòbil. 

Montnegre-Corredor Durant el Dia de les Esquadres de la Regió Metropolitana Nord

Els Mossos feliciten oficialment dos guardes del Parc del Montnegre i el Corredor que van participar activament en el dispositiu per desmantellar un grup organitzat de furtius de pinyes

Els dos guardes forestals, a la cerimònia. Autor: XPN
Els dos guardes forestals, a la cerimònia. Autor: XPN
22/10/2021

Dos guardes forestals del Parc del Montnegre i el Corredor han rebut una felicitació pública col·lectiva de Mossos d’Esquadra, Policia de Catalunya, arran de la seva participació, l’octubre del 2020, en un dispositiu conjunt amb la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos (URMA) contra la tinença il·lícita i venda de pinyes fora de temporada al Parc. 

Parc Fluvial Besòs Enguany tampoc s'ha detectat cap brot de botulisme al Parc Fluvial

El territ de Temminck (Calidris temminckii) s'atura al Parc Fluvial del Besòs durant la migració cap a la zona d'hivernada

Territ variant (esquerra) i territ de Temminck (dreta) observats a Sant Adrià. Autor: Xavier Larruy
Territ variant (esquerra) i territ de Temminck (dreta) observats a Sant Adrià. Autor: Xavier Larruy
20/10/2021

El flux migratori d’ocells que al setembre s’han desplaçat des de les zones de nidificació fins a les zones d’hivernada ha estat màxim, de manera que és un dels moments de l’any en què s’ha vist una major diversitat d’espècies al Parc Fluvial del Besòs. Entre elles, destaquen el territ de Temminck, el territ variant, martinets de nit, diverses rapinyaires i passeriformes com una merla de pit blanc.

Montnegre-Corredor Per ser un espai natural tranquil proper a una àrea densament poblada

El Parc del Montnegre i el Corredor, distingit per la xarxa internacional de parcs tranquils Quiet Park International

Imatge aèria de Can Bosc, al Parc del Montnegre i el Corredor. Autor: Paisatges Vius
Imatge aèria de Can Bosc, al Parc del Montnegre i el Corredor. Autor: Paisatges Vius
21/10/2021

L’associació Quiet Park Internacional, amb seu a Los Angeles, ha distingit el Parc del Montnegre i el Corredor com a Quiet Park (parc tranquil) per ser un espai natural tranquil proper a una àrea densament poblada, com és la conurbació metropolitana de Barcelona. La distinció, la primera que es dona a l’estat espanyol, es va lliurar el 9 d’octubre passat.

Sant Llorenç-Obac És una prova pilot per valorar com fer-les

La cova de Mura es pot visitar els caps de setmana i festius fins al 30 de novembre

Una visita a la cova de Mura. Autor: XPN
Una visita a la cova de Mura. Autor: XPN
21/10/2021

Des del juliol i fins el 30 de novembre tots els dissabtes i diumenges i festius al matí es pot visitar la cova de Mura, una de les cavitats subterrànies més interessants del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, amb una longitud de 160 metres i sense cap dificultat per ser visitada. Aquestes visites, que també es fan per a escolars els dies feiners sota demanda, són una prova pilot per valorar el grau d’acceptació de la proposta amb el col·lectiu excursionista i els turistes de la zona. Per arribar a la Cova cal fer una hora de pujada per un camí de muntanya amb fort desnivell.

Sant Llorenç-Obac Els dies 20, 21 i 28 de novembre

La Pahissa del Marquet organitza un taller sobre poesia multimodal i experimental amb Raquel Santanera i Maria Sevilla

Maria Sevilla i Raquel Santanera. Autors: Joan Martínez i Judit Colomer
Maria Sevilla i Raquel Santanera. Autors: Joan Martínez i Judit Colomer
20/10/2021

En el marc de les activitats artístiques, literàries i expositives que organitza el centre cultural La Pahissa del Marquet-Arts-Lletres-Natura, ubicat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, les poetes Raquel Santanera i Maria Sevilla condueixen el taller de (lecto)escripturamultimodal 'Quatre dimensions té el meu poema'. El curs, que té una durada de 15 hores i un preu de 115 euros, està estructurat en quatre sessions els dies 20, 21 i 28 de novembre.

CookiesEU

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
  • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació