Marina | Litoral | Montnegre-Corredor Es van presentar 47 ponències

Se celebra la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor

Trobada d'Estudiosos. Autor: XPN
Trobada d'Estudiosos. Autor: XPN
09/12/2019

El 20 i 21 de novembre va tenir lloc a la localitat vallesana de Vallgorguina la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor. L'objectiu d’aquestes jornades és donar a conèixer els estudis i les línies de recerca existents en diferents àmbits de les ciències socials i naturals, que ajuden als responsables dels parcs a gestionar la conservació, l'ús públic i el desenvolupament social i econòmic d'aquest territori. Les trobades es fan de forma quadriennal; temps suficient per actualitzar i exposar noves troballes i tendències.

Foix | Garraf | Olèrdola L'adhesió de les empreses a la CETS els aporta diversos beneficis

S'aprova la implementació de la Fase II de la Carta Europea de Turisme sostenible als parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix

II Fòrum Permanent. Autor: XPN
II Fòrum Permanent. Autor: XPN
05/12/2019

El dijous 28 de novembre es va celebrar el 3r Fòrum Permanent per a la implementació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Una quarantena d’assistents, administracions, entitats i empreses, van poder escoltar els gestors dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix que van contextualitzar en quin punt es troba el projecte, el qual ha de portar a tot el territori una estratègia de turisme sostenible.  

Montseny Participeu en la votació per escollir qui participarà a la Conferència Europarc 2020

El Bellver - La Calma, al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, rep l'Europarc Star Award d'equipament sostenible

Entrega del guardó a la seu d'Europarc. Autor: Europarc
Entrega del guardó a la seu d'Europarc. Autor: Europarc
05/12/2019

La masia El Bellver - La Calma, un equipament públic del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, ha estat guardonat amb l'Europarc Star Award que atorga la Federació Europarc en reconeixement als esforços i les inversions realitzades per ser més sostenible i contribuir i protegir el patrimoni natural i cultural. El premi, rebut en la categoria d’establiments que treballen per reduir l’impacte en el seu entorn, va ser lliurat el dilluns 2 de desembre a la seu del Comitè Europeu de les Regions a Brussel·les, i recollit pels gestors de l’equipament, Ignasi Martínez i Elisenda Casadellà.

A l'Escola de Natura Can Grau, al Parc del Garraf

La fusió balcànica de Dj Click tanca el primer cicle 'Música als parcs 2019. Sons de la Mediterrània'

Dj Click en concert. Autor: XPN
Dj Click en concert. Autor: XPN
04/12/2019

Amb la voluntat de continuar treballant per la difusió de la cultura als espais naturals protegits que formen part de la Xarxa de Parcs Naturals i amb la idea d’incorporar la música mediterrània com a una expressió que pot enfortir els vincles existents entre les persones i el territori, així com entre els espais naturals protegits de la Mediterrània, aquest 2019 s'ha posat en marxa el primer cicle 'Música als parcs' que, el diumenge 1 de desembre, va arribar al seu cinquè i darrer concert.

Foix | Garraf | Olèrdola Estan exposades fins al 10 de desembre a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels

Es lliuren els premis del 25è Concurs Fotogràfic dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix

Lliurament de premis. Autor: XPN
Lliurament de premis. Autor: XPN
04/12/2019

El divendres 29 de novembre a les 20 h va tenir lloc a la Sala Margarida Xirgu de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels el lliurament dels premis als guanyadors del 25è Concurs de Fotografia dels parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix.

Montnegre-Corredor Les fotografies guanyadores i finalistes s'exposen fins al 26 de gener al Casal de Cultura de Sant Iscle de Vallalta

El XIII Ral·li Fotogràfic 'Tocats pel bolet' ja té guanyadors

Lliurament de premis. Autor: Grup Fotogràfic Manlleu
Lliurament de premis. Autor: Grup Fotogràfic Manlleu
04/12/2019

El diumenge 24 de novembre va tenir lloc a l'Espai Bibliot@ca de l'Ajuntament de Sant Iscle de Vallalta la lectura del veredicte i el lliurament de premis del XIII Ral·li Fotogràfic 'Tocats pel bolet', celebrat en aquest mateix municipi i en el marc del programa Viu el parc el diumenge 27 d'octubre. Enguany, la cita va comptar amb una alta participació d'arreu del territori i els tres temes era Aliment, Ocres i Parell.

Montseny Serà present amb un plafó a l'exposició de les reserves de la biosfera espanyoles a la Convenció Marc de l'ONU sobre el Canvi Climàtic, COP25

Neix Arremangades, associació de dones del Montseny, fruit del Pla d'igualtat de gènere de la Reserva de la Biosfera

Instant de la presentació. Autor: Diputació Barcelona
Instant de la presentació. Autor: Diputació Barcelona
03/12/2019

El dimecres 27 de novembre va tenir lloc al Brull la presentació oficial d’Arremangades, associació de dones del Montseny, una entitat creada fa quatre mesos fruit dels treballs i tallers que s’han portat a terme en el marc del Pla d’igualtat de gènere del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. 

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals Descarregueu-vos el fullet informatiu amb la normativa

Sancions per no portar els gossos lligats en zones de pastura al Parc Natural del Montseny

Ramat. Autor: Jordi Villaronga
Ramat. Autor: Jordi Villaronga
03/12/2019

L’obligació de portar els gossos lligats per part dels seus propietaris en les zones de pastura amb presència de ramats al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny ha comportat les primeres sancions realitzades per la Unitat de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra, amb cinc persones denunciades per portar el gos deslligat després de dos controls realitzats aquest mes de novembre al Parc Natural.

Litoral A Alella

Arranjament de la font dels Eucaliptus

03/12/2019

Aquest mes de novembre s’han fet actuacions de millora a l’entorn de la font dels Eucaliptus, al municipi d’Alella. Aquestes han consistit en l’habilitació d’una taula i bancs a l’exterior, la reparació de les escales d’accés i la neteja general de la font de pintades i brossa.

Parc Fluvial Besòs La intervenció reduirà els danys que es causava sobre els ocells

Desmuntatge de les torres elèctriques a la part baixa del Parc Fluvial del Besòs

Torre desmuntada. Autor: Parc Fluvial
Torre desmuntada. Autor: Parc Fluvial
29/11/2019

El dijous 28 de novembre, Endesa va iniciar les tasques de desmuntatge de les línies elèctriques de mitja tensió que creuaven el Parc Fluvial del Besòs al terme municipal de Sant Adrià de Besòs.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.