Montesquiu El diumenge 7 de juliol, als jardins del castell de Montesquiu

Tot a punt per a la 4a edició del festival Música a la gespa, el festival tranquil

Programa 2019. Autor: Música a la gespa
Programa 2019. Autor: Música a la gespa
17/06/2019

El proper diumenge 7 de juliol de les 11.30 a les 19.30 h, els jardins del castell de Montesquiu acolliran la 4a edició del festival 'Música a la gespa'. La proposta aplega concerts, activitats diverses i jocs gratuïts pensats per a tota la família i una oferta gastronòmica ben diversa.

Enguany s'iniciarà un nou estudi amb la col·laboració de la UB

Seguiment de la presència de vespa asiàtica ('Vespa velutina nigrithorax') al Parc Natural de la Serra de Collserola

Exemplars de vespa asiàtica. Autor: CPNSC
Exemplars de vespa asiàtica. Autor: CPNSC
17/06/2019

Des de l’any 2018, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola realitza un seguiment de la presència d’aquesta espècie exòtica al Parc, de manera coordinada amb els altres organismes implicats en la seva gestió i control.

Montesquiu Amb la participació de quatre escoles de l'àmbit del Parc

Els jardins del Parc del Castell de Montesquiu acullen la sortida escolar del programa Viu el parc

Instant de la festa. Autor: Viu el parc / CIMA
Instant de la festa. Autor: Viu el parc / CIMA
17/06/2019

El dijous 30  de maig, un total de 67 alumnes de l’escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora, la Baumeta de Santa Maria de Besora, el Rocal de Montesquiu i Santa Bàrbara de Vidrà van gaudir de diverses activitats sobre el patrimoni natural i humà del Parc del Castell de Montesquiu.

Xarxa de Parcs Naturals Des del 14 de juny fins al 30 d'agost

Comença el Pla d'informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) per cobrir les 500.000 ha de boscos de la demarcació de Barcelona

Personal del PVI. Autor: Diputació Barcelona
Personal del PVI. Autor: Diputació Barcelona
15/06/2019

Amb la col·laboració de 269 ajuntaments i 124 agrupacions de defensa forestal (ADF), el divendres 14 de juny s’ha iniciat el dispositiu d’informació i vigilància contra incendis forestals que la Diputació de Barcelona. El Pla, que estarà en actiu fins al 30 d'agost, inclou un conjunt d’accions informatives, dissuasives i d’anticipació dirigides als usuaris de les 475.502 hectàrees forestals que abasta el territori de la demarcació de Barcelona, davant de conductes de risc de perill d’incendi, a càrrec de 259 persones, entre informadors, guaites i operadors, amb un pressupost global de 2,27 milions d'euros aportats per la Diputació de Barcelona.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor A Vallgorguina

Obertes les inscripcions per a la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor

Trobada Estudiosos. Autor: Iñaki Relanzón
Trobada Estudiosos. Autor: Iñaki Relanzón
14/06/2019

Els propers 19 i 20 de novembre del 2019 tindrà lloc la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor, a Vallgorguina, al Parc del Montnegre i el Corredor. Història, fauna, patrimoni cultural, gestió, vegetació, educació ambiental, geologia... Tant si feu investigació en una institució acadèmica o de recerca, com si sou membres d’una entitat o ho feu a títol particular, us animem a presentar una comunicació amb els resultats dels vostres treballs. El període d’inscripció per als ponents finalitza el 20 d’octubre.

Montseny La proposta va tenir una gran acollida i va aplegar un centenar de persones

Èxit de la Jornada de presentació del Pla d'igualtat de gènere de la Reserva de la Biosfera del Montseny

Detall dels tallers. Autor: XPN
Detall dels tallers. Autor: XPN
14/06/2019

El dijous 6 de juny es va celebrar a l’espai Les Albes de Campins la Jornada de presentació del Pla d’igualtat de gènere de la Reserva de la Biosfera del Montseny. La Jornada, amb un programa de ponències, tallers i activitats que es van desenvolupar al llarg de tot el dia, va tenir una gran rebuda i es va arribar al centenar d’assistents.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals A la web de cada parc i a la pàgina Conservació de la biodiversitat

Ja podeu consultar L'Aguait. Observacions de biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals

Pantalla tàctil al CI Fogars. Autor: XPN
Pantalla tàctil al CI Fogars. Autor: XPN
14/06/2019

L’Aguait és una eina en línia que permet consultar les observacions sobre biodiversitat que s’han realitzat en els darrers trenta dies en els diversos parcs de la Xarxa de Parcs Naturals. L’eina s’alimenta de les dades que introdueixen més de 2.500 observadors voluntaris en el portal www.ornitho.cat, un bon exemple de ciència ciutadana. 

Montseny Gratuït i obert a tothom, tindrà lloc el 2 i 3 de juliol a Bellaterra i el Parc Natural del Montseny

Inscripcions obertes per al curs d'estiu sobre cremes prescrites i pasturatge per a la gestió sostenible i la conservació d'espais oberts de muntanya

Crema prescrita. Autor: Ll. Martínez / XPN
Crema prescrita. Autor: Ll. Martínez / XPN
14/06/2019

El curs, que tindrà lloc el dimarts 2 de juliol a Bellaterra i el dimecres 3 de juliol al Parc Natural del Montseny, té l’objectiu de donar a conèixer i sensibilitzar la població sobre la importància de la gestió i conservació dels espais oberts de muntanya del sud d'Europa, actualment immersos en processos de canvi global.

Sant Llorenç-Obac El cicle continuarà al Centre d'Art i Natura de Farrera, al Parc Natural de l'Alt Pirineu

El cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges desembarca al Marquet de les Roques

Casagran i Rois a l'era del Marquet. Autor: XPN
Casagran i Rois a l'era del Marquet. Autor: XPN
13/06/2019

Com si el temps s’hagués aturat, l’1 de juny a mitja tarda més d’un centenar de persones es van aplegar al Marquet de les Roques per gaudir del recital poeticomusical d’en Roc Casagran i la Lu Rois. En aquest indret incomparable del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, ambdós artistes van repassar textos i cançons d’un i altre en l’espectacle ‘Nosaltres direm la llum i la fosca’.

Montseny Està gestionat per l'Institut Català d'Ornitologia (ICO)

El Parc Natural del Montseny posa en marxa un centre per a la recerca en ciències naturals

Fontmartina. Autor: XPN
Fontmartina. Autor: XPN
13/06/2019

El Parc Natural del Montseny disposa d’un centre per a la recerca i centre per a investigadors per fer-hi estades i estudiar l’entorn de l’espai natural des de qualsevol vessat científica. Es tracta de l’Estació Biològica del Montseny, dos equipaments de la Diputació de Barcelona, un situat a Fontmartina, al municipi de Fogars de Montclús, i el segon, l’alberg del Puig, a Sant Marçal, gestionada per l’Institut Català d’Ornitologia (ICO).

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.