Montesquiu | Xarxa de Parcs Naturals El dimarts 29 de maig. Sessió gratuïta. Inscripcions obertes fins al 23 de maig

1a Jornada Tècnica de la Xarxa de Parcs Naturals al Centre de Recursos del Castell de Montesquiu

Castell de Montesquiu. Autor: XPN
Castell de Montesquiu. Autor: XPN
20/04/2018

'Patrimoni cultural i paisatge: una oportunitat per a la conservació i la dinamització local', tema la de primera de les tres jornades tècniques del 2018 que tindrà lloc el dimarts 29 de maig al Centre de Recursos del Castell de Montesquiu.

Parc Agrari En el marc del XII Congrés Internacional sobre Dieta Mediterrània

El Parc Agrari del Baix Llobregat, guardonat amb el Premi Barcelona Dieta Mediterrània

Guardonats. Autor: Diputació Barcelona
Guardonats. Autor: Diputació Barcelona
20/04/2018

La Fundació Dieta Mediterrània ha concedit el Premi Barcelona Dieta Mediterrània al Parc Agrari del Baix Llobregat en un acte celebrat ahir dimecres a l’estand de Prodeca (Catalonia Food & Gastronomy Food) del saló professional Alimentària i en el marc del XII Congrés Internacional sobre Dieta Mediterrània celebrat a Fira de Barcelona.

Marina El parc de les olors va prenent forma

Nova edició de la plantada popular a Tiana

Illa de plantació. Autor: Ajuntament de Tiana
Illa de plantació. Autor: Ajuntament de Tiana
19/04/2018

Com cada any des de l’any 1994, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tiana va organitzar l'activitat de la plantada popular. Ja el 2017 va canviar d’ubicació i de concepte i es va replantejar la plantada que, fins aleshores, tenia un caire més forestal per convertir-la en una plantada per millorar un entorn més urbà convertint un espai limítrof i fins al moment poc cuidat en un parc entre urbà i forestal. Un any més, el Parc de la Serralada de Marina hi ha col·laborat.

Guilleries-Savassona El termini per fer les sol·licituds acaba el 31 de maig

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona convoca subvencions

Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Autor: XPN
Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Autor: XPN
18/04/2018

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) del divendres 6 d’abril del 2018 ha publicat les bases específiques i convocatòria per a la concessió de subvencions per al foment de les explotacions forestals i les empreses agrícoles-ramaderes, la millora dels habitatges, la restauració del patrimoni arquitectònic, les entitats culturals i per a les instal·lacions tèrmiques amb biomassa a l’àmbit de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Marina S'inaugurarà la capella de la masia de Can Miravitges acabada de restaurar pel Consorci del Parc de la Serralada de Marina

Tot a punt per a la 3a edició de 'La primavera a la serralada de Marina'

La primavera a la serralada de Marina. Autor: Aj. Badalona
La primavera a la serralada de Marina. Autor: Aj. Badalona
18/04/2018

Aquest diumenge 22 d’abril se celebrarà a l’entorn de la masia de Can Miravitges i de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer la tercera edició de "La primavera a la serralada de Marina". Es tracta d’una jornada participativa, que es farà de 10 a 14 hores, i que està adreçada a tots els públics amb activitats de sensibilització ambiental, on tothom que hi participi podrà conèixer els valors naturals i històrics de la serralada de Marina, un matí ple d’activitats participatives, itineraris, música i tallers. L’edició d’enguany compta amb nombroses novetats respecte a les anteriors.

Parc Fluvial Besòs Tot i la climatologia adversa, la sessió va ser un èxit

Primer anellament anual a Santa Coloma de Gramenet

Exemplar de verdum. Autor: Parc Fluvial del Besòs
Exemplar de verdum. Autor: Parc Fluvial del Besòs
16/04/2018

El dissabte 7 d’abril es va realitzar el primer anellament anual al Parc Fluvial del Besòs. Aquesta activitat tenia com a objectiu mostrar la gran diversitat i quantitat d'ocells que s'aturen durant les migracions als canyissars, herbassars i la llera del riu a l’alçada de Santa Coloma de Gramenet, un punt amb forta pressió de vies de comunicació interurbanes de la ciutat.

Guilleries-Savassona Comencen els actes de celebració dels 20 anys del Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Xerrada col·loqui sobre el canvi climàtic i els seus efectes sobre els boscos

J. Riera a la xerrada col·loqui. Autor: Aj. Sant Julià Vilatorta
J. Riera a la xerrada col·loqui. Autor: Aj. Sant Julià Vilatorta
16/04/2018

El divendres 13 d’abril es va realitzar, a l’antic Ajuntament de Vilalleons (Sant Julià de Vilatorta), una xerrada col·loqui sobre canvi climàtic i boscos: perspectives i possibilitats de gestió.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona En el marc de la Federació Europea de Parcs Naturals

La Diputació de Barcelona participa en l'elaboració d’una Guia sobre Salut i Espais Naturals

Passejada a Montesquiu. Autor: XPN
Passejada a Montesquiu. Autor: XPN
13/04/2018

La Diputació de Barcelona és un dels més de quatre-cents membres de quaranta països europeus que formen la Federació Europarc (Federació de Parcs Nacionals i Naturals d’Europa). Entre els diversos grups de treball de la Federació, la Gerència de Serveis d'Espais Naturals de la Diputació participa des del seu inici en la Comissió de Salut i Àrees Protegides, formada per sis membres de diferents països. L’objectiu de la Comissió és afavorir que la dimensió de la salut i el benestar de les persones s’incorpori de manera ordinària en les polítiques de planificació i gestió d’espais naturals protegits.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.