Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Generador RSS Portlet

Listador de contenidos web

Xarxa de Parcs Naturals Elaborats pel naturalista Xavier Bayer

Una sèrie de vídeos posen l'accent en la conservació de la biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals

Imatge del vídeo sobre boscos mediterranis
Imatge del vídeo sobre boscos mediterranis
19/10/2020

La Xarxa de Parcs Naturals comença la difusió d'una sèrie de set vídeos centrats en la conservació de la biodiversitat als dotze espais i parcs naturals que gestiona la Diputació de Barcelona. “Boscos mediterranis”, “Boscos humits”, “Matollars i bosquines”, “Zones obertes (prats, pastures i conreus)”, “Medi fluvial, basses i altres ambients humits”, “Geologia, roqueters i coves” són els temes escollits. També hi haurà un vídeo de síntesi de tots ells, “Els valors naturals de la Xarxa”. Els vídeos s'han encarregat al naturalista Xavier Bayer.

Montseny | Diputació de Barcelona S'amplia l'horari dels guardes i s'augmenta el nombre d'informadors i la senyalització

Noves mesures per regular i restringir l'accés al Parc Natural del Montseny

Guarda del Parc informant els visitants. Autor: XPN
Guarda del Parc informant els visitants. Autor: XPN
16/10/2020

La Diputació de Barcelona, gestora del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, ha acordat incrementar les mesures de vigilància i accés a aquest espai natural per tal d’evitar situacions de concentració de vehicles i visitants en punts determinats del Parc. Entre les mesures adoptades per a aquest cap de setmana hi ha una ampliació de l’horari dels guardes del Parc que cobrirà la jornada des de les 8 del matí fins a les 19 h, així com incrementar el nombre d’informadors per a la regulació del trànsit en accessos a les zones més conflictives, fora de les carreteres principals.

Marina Us el podeu descarregar a la web dels itineraris del Parc de la Serralada de Marina

Disponible el nou fullet de l'itinerari senyalitzat 'SL-C de la Conreria a les Maleses'

Detall de la publicació. Autor: XPN
Detall de la publicació. Autor: XPN
15/10/2020

S’ha editat el fullet de l’itinerari 'SL-C de la Conreria a les Maleses' que porta al jaciment iber del turó de les Maleses, a Montcada i Reixac, amb bones vistes al Vallès Oriental, Barcelonès i Maresme. La publicació conté el mapa i la informació i característiques detallades del recorregut així com les diverses maneres d’accedir al punt d’inici. Podeu descarregar-vos-el a la pàgina web dels itineraris senyalitzats del Parc de la Serralada de Marina.

Montesquiu Dissabtes i diumenges de novembre a les 17 h

Torna el teatre amb 'Les malediccions del Castell de Montesquiu'

Cartell de les visites. Autor: Teatre EsSela
Cartell de les visites. Autor: Teatre EsSela
15/10/2020

El proper 7 de novembre tornen 'Les malediccions del Castell de Montesquiu', les visites teatralitzades que tindran lloc els dissabtes i diumenges de novembre a les 17 h a les dependències del castell. Degut a la situació actual i per seguretat, les visites tindran un aforament màxim de vint persones i una durada de setanta minuts.

Guilleries-Savassona A diverses finques forestals de Vilanova de Sau

S'inicien els treballs forestals de millora per a l'adaptació dels boscos de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona als efectes del canvi climàtic

Tasques en una de les finques. Autor: XPN
Tasques en una de les finques. Autor: XPN
14/10/2020

Els treballs d'adaptació dels boscos al canvi climàtic milloraran les condicions ecològiques dels boscos de pi roig que creixen a les zones més desfavorables de Vilanova de Sau. Amb aquesta finalitat, s’estan realitzant aclarides, tallades i estassades selectives en una superfície de 21 hectàrees distribuïdes en diverses finques forestals. Les feines, amb un pressupost de prop de 37.000 euros, s'executen en el marc del conveni amb la Fundació 'la Caixa'.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El document es tanca amb un decàleg sobre què es pot fer i què no en relació amb l’estudi i la manipulació dels amfibis

S'edita un manual de bones pràctiques en bioseguretat dins el projecte Life Tritó Montseny

Manual de bones pràctiques en bioseguretat.<br />Autor: Life Tritó Montseny
Manual de bones pràctiques en bioseguretat.
Autor: Life Tritó Montseny
13/10/2020

El manual de bones pràctiques en bioseguretat està dirigit a entitats d’educació ambiental, escoles de natura i centres educatius i pretén divulgar la problemàtica de les malalties infeccioses en els amfibis i sensibilitzar-ne la població perquè pugui realitzar activitats educatives sense introduir patògens al medi.

Xarxa de Parcs Naturals Amb els poetes David Caño, Ivet Eroles i Gerard Vilardaga i Elias Porter al violí

Se celebra el recital de Poesia als parcs. Lletres i paisatges a Farrera, al Parc Natural de l'Alt Pirineu

David Caño i Elias Porter. Autor: Tramoia Cultura
David Caño i Elias Porter. Autor: Tramoia Cultura
12/10/2020

Finalment es va poder portar a terme l’ajornat recital del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges al Parc Natural de l’Alt Pirineu. Celebrat el dissabte 3 d’octubre a la tarda, enguany hi van participar David Caño, Ivet Eroles i Gerard Vilardaga, amb l’acompanyament musical del violinista Elias Porter. El fred tardorenc va motivar que el recital es traslladés del pati del Centre d’Art i Natura de Farrera a l’interior de l’església romànica de Sant Roc. El cicle d’espectacles poeticomusicals continua ara arreu dels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals fins al mes de novembre.

Xarxa de Parcs Naturals La Xarxa de Parcs Naturals hi participa des de la primera edició

La Xarxa de Parcs Naturals participa en el XIX Seminari RECIDA amb una ponència sobre propostes per a la ciutadania i món escolar en temps de COVID-19

Josep Melero en el vídeo de presentació<br />del XIX Seminari RECIDA. Autor: RECIDA
Josep Melero en el vídeo de presentació
del XIX Seminari RECIDA. Autor: RECIDA
12/10/2020

Més d’un centenar de centres de documentació i biblioteques ambientals de l’Estat espanyol van celebrar els dies 1 i 2 d’octubre el Seminari anual, enguany de forma virtual. Entre d'altres temàtiques, durant aquests dos dies es van presentar diverses accions de divulgació i sensibilització mediambiental, eines de catalogació i experiències de lluita contra el canvi climàtic. Josep Melero, cap de la Secció de Divulgació i Comunicació de la Gerència de Serveis d’Espais Naturals, va presentar-hi la comunicació 'Propostes per a la ciutadania i el món escolar en temps de la COVID-19'.

Montseny Hi van participar una quarantena de persones

La primera matinal de neteja als boscos de ribera dels rius del Montseny recull 60 kgs de deixalles

Alguns voluntaris amb la brossa recollida. <br />Autor: AETM
Alguns voluntaris amb la brossa recollida.
Autor: AETM
09/10/2020

Després d’un estiu on el turisme d'interior ha salvat part de la temporada al Montseny, l’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny va organitzar el dissabte 3 d'octubre una jornada participativa, amb la finalitat de netejar alguns boscos de ribera del Montseny, que han sofert una gran freqüentació durant aquests mesos de calor. Unes quaranta persones van recollir uns 60 quilos de deixalles.

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Guilleries-Savassona | Montnegre-Corredor | Diputació de Barcelona Per col·laborar cal registrar-se a la plataforma www.lirons.org

Neix www.lirons.org, una nova plataforma de seguiment d'aquesta espècie basada en la ciència ciutadana

Liró gris (Glis glis). Autor: Oriol Massana
Liró gris (Glis glis). Autor: Oriol Massana
09/10/2020

El Museu de Ciències Naturals de Granollers obre una nova plataforma web (www.lirons.org) per al seguiment i estudi del liró gris (Glis glis). Formada per una combinació entre investigadors professionals i persones voluntàries, té l'objectiu principal de recollir dades suficients sobre aquesta espècie i veure així la seva resposta als canvis del clima i del paisatge. El programa de seguiment del liró gris compta amb una trentena d'estacions a Catalunya algunes d'elles situades al Parc del Montnegre i el Corredor, al Parc Natural del Montseny i a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, on compten amb el suport principal de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.