Guilleries-Savassona Els boscos mediterranis de teix s'han catalogat com a hàbitat de conservació prioritari en l'àmbit europeu

S'inicia el seguiment de la població més important de teixos dins l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Inventari i seguiment teixeda. Autor: XPN
Inventari i seguiment teixeda. Autor: XPN
14/02/2019

A l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona s’ha començat un treball d’inventari i estudi del creixement d’una teixeda, un tipus de bosc catalogat com a hàbitat de conservació prioritari en l’àmbit europeu.

Litoral A Vilanova del Vallès

Enllestides les obres de millora del camí de Can Nadal

Camí arranjat. Autor: XPN
Camí arranjat. Autor: XPN
12/02/2019

El mes de gener es van acabar les obres de millora del camí de Can Nadal, al municipi de Vilanova del Vallès, que han consistit en la pavimentació dels seus primers metres.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals El podeu visionar en el canal Youtube Univers Patxot

Un documental aborda l'ús del fonògraf a l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya

L'ús del fonògraf. Autor: XPN
L'ús del fonògraf. Autor: XPN
11/02/2019

El documental 'L’ús del fonògraf' aplega diverses entrevistes amb persones responsables d’entitats i arxius on es conserven cilindres de cera gravats amb fonògraf durant l’època de les anomenades “Missions” del Cançoner Popular de Catalunya (Biblioteca de Catalunya, Abadia de Montserrat, Orfeó Català) i amb persones vinculades amb la divulgació de l’Obra del Cançoner.

Montseny S’ubicarà a la finca del Vilar, a Fogars de Montclús

La Diputació de Barcelona habilitarà al Parc Natural del Montseny un nou espai de creació per a escriptors i artistes

Castells i Borràs davant del Vilar. Autor: S. Ramos / Diputació Barcelona
Castells i Borràs davant del Vilar. Autor: S. Ramos / Diputació Barcelona
11/02/2019

Aquest nou equipament cultural s’ubicarà a la finca del Vilar, propietat de la Diputació de Barcelona a Fogars de Montclús, dins el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. El projecte el lidera la Diputació de Barcelona amb l’acompanyament del Departament de Cultura.

Montseny Per a la preservació dels espais oberts de muntanya

El Parc Natural del Montseny participa en el projecte europeu Open2Preserve

Ramats al pla de la Calma. Autora: M. J. Broncano / UAB
Ramats al pla de la Calma. Autora: M. J. Broncano / UAB
11/02/2019

El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny participa, com a membre associat, en el projecte europeu 'Model de Gestió Sostenible per a la Preservació d'Espais oberts de muntanya (Open2Preserve)'. 'Open2Preserve' és un projecte seleccionat dins del Programa de Cooperació Territorial de l’Espai Sud-oest Europeu (SUDOE), cofinançat a través del FEDER (Fons Europeu del Desenvolupament Regional), per la Unió Europea, i hi col·laboren un total de tretze organismes, dos de Portugal, tres de França, dos de Galicia, dos d’Andalusia, dos de Navarra i dos de Catalunya: la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Fundació Pau Costa Alcubierre.

Xarxa de Parcs Naturals Sol·licituds fins al 19 de març

Convocatòria 2019 dels premis Parc a taula

Premis Parc a taula 2019. Autor: Celler Credo
Premis Parc a taula 2019. Autor: Celler Credo
08/02/2019

Els premis del programa Parc a taula tenen com a objectiu reconèixer públicament la tasca de les empreses i entitats vinculades al programa les quals, a través de la seva activitat, es distingeixen per la seva contribució a la sostenibilitat dels espais naturals de la província de Barcelona.

Parc Agrari Gratuïta, hi haurà xerrades, tallers, mostra de productes, showcooking i sorteig de cistella Producte Fresc

El Parc Agrari del Baix Llobregat difon el Projecte BRAAVA amb una jornada a Can Comas

Col romanesco. Autor: XPN
Col romanesco. Autor: XPN
08/02/2019

El Projecte BRAAVA és una iniciativa que està desenvolupant la Fundació Miquel Agustí, impulsada pel Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, amb l'objectiu d'introduir noves varietats de BRAssiques amb Alt Valor Afegit, adaptades a la zona del Baix Llobregat, com a opció per a la diversificació  productiva i econòmica del sector hortícola del Parc Agrari del Baix Llobregat. Us convidem el proper 24 de febrer a la Masia Can Comas a una jornada gratuïta per descobrir la gran família de les cols!

Guilleries-Savassona Personal del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i de la Fundació Tac Osona

Es recullen més de 600 kg de deixalles al pantà de Sau

Deixalles recollides. Autor: XPN
Deixalles recollides. Autor: XPN
07/02/2019

El personal de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, amb la participació de l’empresa Tac Osona, va realitzar una campanya de retirada de deixalles a diversos punts molt freqüentats del pantà de Sau, al terme municipal de Vilanova de Sau.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals Es prepara una nova temporada de cria durant la qual s'espera augmentar considerablement el nombre d'exemplars

El Centre de Fauna de Torreferrussa trasllada 36 exemplars de tritó del Montseny al Centre de Pont de Suert i al Zoo de Barcelona

Cria en captivitat. Autor: Life Tritó Montseny
Cria en captivitat. Autor: Life Tritó Montseny
05/02/2019

En el marc del projecte europeu Life Tritó Montseny, el Centre de Fauna de Torreferrussa ha cedit divuit parelles de tritó del Montseny (Calotriton arnoldi): 10 parelles de la població occidental al Centre de Fauna de Pont de Suert (Lleida) i 8 parelles de la població oriental al Zoo de Barcelona, dins del programa de cria en captivitat d’aquesta espècie. D’aquesta manera, el Centre de Fauna del Pont de Suert compta ara amb 17 parelles i 2 trios, mentre que el Zoo de Barcelona, acull 18 parelles i 6 grups de cria.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.