Montseny

Parc Etnològic de Tagamanent. Casa Museu L'Agustí

El Parc Etnològic de Tagamanent acull tres equipaments: la Casa Museu L'Agustí, el Punt d'Informació i el Restaurant El Bellver. La Casa Museu L'Agustí, al pla de la Calma, és un museu etnològic dedicat a mostrar com era la vida rural en aquesta zona del Montseny a mitjan segle XIX.

A la visita guiada per les corts de vaques i xais, la cuina, la pastera, el menjador de festa, les cambres de l'hereu i l'àvia, s'hi afegeix un sistema de locucions que reprodueix les hipotètiques converses dels últims Agustí, a més de les olors i aromes de la vida quotidiana (espígol, cendra, etc.) a pagès. La visita es clou amb un magnífic audiovisual sobre la vida a la masia i al pla de la Calma.

 

Activitats educatives

  • Visita guiada a la Casa Museu l'Agustí
  • Visita guiada al conjunt patrimonial del turó de Tagamanent
  • Visita guiada als pous de glaç de l'Avençó
  • Circuit d'orientació

Equip gestor

La Calma, Cultura i Lleure, S.L.

Horari d'obertura del Museu: 16.30h.

Horaris del passis de l'audiovisual: Durada: 1 h aproximadament. Els dissabtes, diumenges i festius hi ha programat dos passis de 10:30 a 11:30 i de 16:30 a 17:30. (Cal reservar la visita amb anterioritat); Resta de dies (de dilluns a divendres): horari a convenir.

Preus: 4 EUR per a tothom / Gratuït per als menors de 4 anys i amb el dinar del restaurant el Bellver.

Reserva i venda d'entrades: al Punt d'Informació Masia el Bellver, a 300 m de l'Agustí. Cal ser al Bellver 20 minuts abans per recollir les entrades.

Adreça postal:
Masia el Bellver, s/n
08593 Tagamanent
Tel. 937 445 082
A/e: info@lacalma.net
A/e: p.montsenybellver@diba.cat
Web: http://www.lacalma.net