Concurs de receptes de la RB Montseny 2018


El Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny és un concurs que pretén donar a conèixer les receptes tradicionals del Montseny. Hi poden participar els residents del territori de la Reserva de la Biosfera del Montseny sempre i quan no siguin restauradors. Les receptes participants s’inclouran en un llibre digital de receptes tradicionals de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

 

La cuina tradicional d'una regió és l'expressió de segles de saviesa popular acumulada. És un coneixement heretat que es refereix a l'ús dels recursos alimentaris i als seus valors nutritius i gastronòmics. És un tret essencial de la identitat d'una societat i d'un territori, que ens arrela al territori i que dóna forma al nostre paisatge. Desperta l'atenció i l'interès dels visitants foranis, però alhora, es troba amenaçat per una multitud de factors alimentats per la globalització i que van des de la dietètica fins a les tendències o modes del consum, passant pels interessos de la indústria alimentària.

 

Amb la finalitat de mantenir viva una part molt important de la nostra cultura, i de promoure alhora la producció i el consum sostenibles dels aliments locals, la Reserva de la Biosfera del Montseny i els ajuntaments d'Arbúcies, Fogars de Montclús, Montseny, Riells, Seva, Tagamanent i Cànoves, convoquen aquest concurs de receptes de cuina tradicional, adreçat a tota la població una manera d’acostar la cuina i el territori al Montseny.

Com l'any passat, aquest 2018 es podran presentar primers plats, segons plats i postres.

 

Calendari de sessions

A continuació, us informem de les dates de les sessions de l'edició actual, emmarcades sempre en esdeveniments municipals de rellevància:

· Seva, diumenge 14 octubre

· Fogars de Montclús, dimecres 31 octubre

· Viladrau, divendres 2 de novembre

· Arbúcies, dissabte 3 novembre

· Montseny, diumenge 4 novembre

· Riells i Viabrea, diumenge 11 de novembre

· Cànoves, diumenge 20 de gener de 2019 - SESSIÓ ANUL·LADA

 

 

interest