Concurs de receptes de la RB Montseny 2018


Guanyadors del concurs 2018


Primers plats:

  • Canelons de la iaia, de Montse Pineda de Seva. Els canelons són un dels plats més festius i populars de la nostra cuina. Per això n’hi ha tantes receptes que no hem de perdre. Aquests es fan amb un bon pollastre rostit i amb dos ingredients especials que en reforcen el gust i la suavitat: una mica de fetge i un cervellet. Animeu-vos a fer els vostres canelons!
  • Canelons de bolets, de Montserrat Recolons de Montseny. Encara que no ho sembli, la cuina tradicional evoluciona i uns canelons sense carn també fan festa. I aquests a més ens vinculen a una altra pràctica recollida al nostre inventari del patrimoni cultural immaterial, com és l’anar a collir o a caçar bolets. Però si hi aneu, tingueu cura del bosc!

Segons plats:

  • Pomes de relleno, d’Anna Sanitjas d’Arbúcies. En la primera meitat del segle XX, el conreu i comercialització de diferents varietats de pomes fou un dels motors econòmics de la vall d’Arbúcies. Les varietats del ciri o camosa, emprades en aquesta recepta, són recuperades de masos del Montseny. Les pomes de relleno es feien els dies de festa. A la família de l’Anna eren una tradició del dia de Nadal.
  • Llom estofat amb castanyes i xocolata, de Laura Rovira de Fogars de Montclús. Una deliciosa recepta que actualitza la versió antiga que es feia amb costella de porc, del porc criat a casa. La castanya remarca el caràcter montsenyenc del plat, mentre que la canyella ens porta reminiscències de la cuina medieval i la xocolata ens recorda com els ingredients exòtics, aquest procedent d’Amèrica, han anat incorporant-se a la cuina des de fa segles.

Postres:

  • Melmelada de figues, de Maria Serra de Viladrau. La temporada de figues no és gaire llarga, però les melmelades es van inventar per a poder conservar les fruites durant més temps. Amb una mica de llimona i canyella per a aromatitzar-la, aquesta senzilla preparació ens permet aprofitar les figues fresques i omplir el nostre rebost.
  • Compota de poma, de Montserrat Soler d’Arbúcies. Aquesta recepta combina dos elements del nostre patrimoni cultural immaterial: el conreu de pomeres i l’elaboració de conserves i melmelades. A la Caseta d’en Fèlix (Arbúcies) es mantenen vives 39 varietats locals de pomes, amb moltes de les quals es pot preparar aquesta compota, que tant pot complementar un iogurt o unes galetes, com servir d’acompanyament per a un bon rostit o guisat.

Subscriu-te als nostres butlletins

 

Rep els nostres butlletins de Parcs.

Subscriu-te a l'agenda i a l'Informatiu

fent clic als botons de sota.

butlletí gaudim

Subscriu-te a l'agenda Subscriu-te a l'Informatiu

Suggeriments, opinió i xarxes socials

 

Envia'ns els teus suggeriments, opina

i visita les nostres xarxes socials

Suggeriments

Suggeriments Opina Xarxes socials