caes

Xarxa de Parcs

FAQS - Activitats als parcs


Durant tot l’any, als parcs s’organitzen nombroses activitats de caràcter lúdic, cultural i d’educació ambiental (passejades, visites guiades, tallers, concerts i recitals, exposicions, xerrades, jornades, fires i festes, etc.). La majoria d’activitats són per a tots els públics tot i que en algunes es demana una edat mínima.

Algunes d’aquestes activitats s’apleguen dins de programes específics de caràcter cultural: Viu el parc, Poesia als parcs, Parcs en concert, Òpera als parcs, Parcs i biblioteques... naturalment! i Passejades guiades.

En la web de l'agenda “Gaudim als Parcs” es pot consultar tota l’oferta de propostes per dates, per parc i per tipologia d’activitat. També et pots subscriure al butlletí d’activitats que s’envia setmanalment per correu electrònic. 

Finalment, pots conèixer tota l’actualitat seguint les nostres xarxes socials

La millor manera és subscriure’t al butlletí de l'agenda “Gaudim als Parcs” que s’envia setmanalment per correu electrònic. També t’hi pots subscriure emplenant la butlleta de subscripció que trobaràs en tots els centres i punts d’informació dels parcs. Així mateix, pots seguir les nostres xarxes socials. Si tens un dubte, pots fer una consulta a l’adreça xarxaparcs@diba.cat.

Pots consultar totes les passejades guiades en format PDF a la pàgina web Passejades guiades. A més, en l’agenda d’activitats “Gaudim als Parcs” pots consultar totes les activitats guiades (passejades, visites, tallers, etc.). Només cal que consultis per data o per parc i cliquis en l’activitat per obtenir tota la informació per apuntar-t’hi.

. A la web Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals pots trobar informació sobre: 

Itineraris accessibles

Itineraris practicables

Rutes teatralitzades inclusives

Rutes amb geocaching

En molts centres i punts d’informació també hi ha préstec de material accessible.

No sempre. Caldrà que consultis amb els organitzadors de l’activitat escollida si aquesta es pot fer o no amb gos. A l’agenda “Gaudim als Parcs”, en cada activitat s’especifiquen els requisits així com el telèfon i l’adreça electrònica de contacte per fer consultes. 

Per donar sortida al desig de col·laborar en accions de voluntariat al medi natural, recomanem consultar la pàgina web Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), en què trobaràs informació sobre projectes i actuacions de voluntariat en el medi natural promogudes per entitats sense ànim de lucre i en les quals tothom que ho desitgi es pot apuntar a fer accions d’un dia o de més durada al llarg de l’any.

D’altra banda, la Xarxa de Parcs Naturals promou i gestiona el Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals en què les persones que ho desitgin poden col·laborar puntualment i sempre en grup en tasques de suport a la conservació i gestió d’aquests espais protegits. Periòdicament s’obren places per formar-ne part. Per a més informació i sol·licitud de registre a la llista d’espera, consulta la web del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals.

#language("interest")

Mapa de la Xarxa

Mapa de la Xarxa