caes

Xarxa de Parcs

FAQS - Visites culturals


Tots els parcs conserven un important patrimoni historicocultural: dòlmens, necròpolis, poblats ibers, muralles i castells, esglesioles i monestirs, ponts i forns, sínies i molins, barraques i marges, etc. Sigues respectuós amb els elements patrimonials que trobis al teu pas. Molts d’aquests elements patrimonials es poden visitar, segons horaris convinguts.

Consulta la guia Descobreix el patrimoni arquitectònic dels nostres parcs per veure alguns d’aquests elements o fes una consulta als centres i punts d'informació dels parcs.

Són diverses les guies i llibres editats que divulguen el ric patrimoni històric i cultural que hi ha als parcs. Alguns han estat editats per la Diputació de Barcelona, com la guia Descobreix el patrimoni arquitectònic dels nostres parcs. Al catàleg col·lectiu dels centres de documentació pots consultar bibliografia al respecte. Per consultar les tarifes i els horaris de visita, cal adreçar-se al web de cada edifici o monument.

La majoria de les masies dels parcs són privades, però algunes han estat rehabilitades com a equipaments d’ús públic i educació ambiental. Algunes també es poden visitar: Masia Mariona i l’Agustí, al Parc Natural del Montseny; la Casa Nova de l’Obac i la Pahissa del Marquet, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac; La Pleta i Vallgrassa, al Parc del Garraf; i el Molí del Foix, al Parc del Foix.

A banda del patrimoni públic, altres edificacions gestionades pels municipis o consells comarcals són aptes per a la visita. Consulta les pàgines web respectives.

A la Xarxa de Parcs Naturals s’organitzen nombroses activitats de caire lúdic i cultural, emmarcades en programes com Viu el parc, Poesia als parcs, Parcs en concert, Òpera als parcs, Parcs i biblioteques... naturalment! i Passejades guiades, a banda d’aquelles que organitzen regularment els municipis en festes i aplecs. Per estar-ne assabentat, pots consultar i subscriure’t al butlletí setmanal d’activitats “Gaudim als Parcs”.

La majoria d’equipaments, exposicions i audiovisuals que hi ha als parcs són d’accés lliure i gratuït. Cal que consultis els horaris al web de cada parc a l’apartat Equipaments i també al web d’activitats “Gaudim als Parcs”.

#language("interest")

Mapa de la Xarxa

Mapa de la Xarxa