caes

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Navegació

Sant Llorenç-Obac

Punt d'Informació de la Casa Nova de l'Obac

Avís - Per una avaria a l'ascensor aquest equipament no és accessible per a persones que vagin amb cadira de rodes. Estem fent tot el possible per solucionar el problema. Disculpeu les molèsties.

La Casa Nova de l'Obac és un antic mas vitivinícola de tres plantes i estil italianitzant, aixecat al començament del segle XIX. Va ser adquirit per la Diputació de Barcelona i rehabilitat, en una primera fase, en base a un conveni de col·laboració signat per aquesta corporació amb l'Inem i l'Ajuntament de Terrassa per desenvolupar-hi una Escola Taller entre els anys 1991 i 1993. La darrera adequació va ser feta per la mateixa Diputació de Barcelona.

El Punt d'Informació de la Casa Nova de l'Obac, inaugurat l'any 1996, disposa d'espais i equipaments per al desenvolupament de programes culturals, de lleure, de formació i educació ambiental. També ofereix espais i serveis per a seminaris, reunions de treball, celebracions, exposicions d'art i altres actes per a grups i entitats. El visitant hi pot trobar informació diversa sobre el massís i hi pot adquirir publicacions i material pedagògic divers.

Servei de préstec gratuït de material adaptat: bicicletes handbikes, terceres rodes per adaptar a la cadira de l'usuari, joëlette, tàndem i dossiers adaptats de rutes de flora i fauna. El servei es pot sol·licitar in situ o anticipadament complimentant una fitxa de préstec.

A la primera planta es pot visitar l'exposició 'Sant Llorenç del Munt i l'Obac: un paisatge mediterrani', que disposa d'un quadern pedagògic específic. L'equipament disposa d'aparcaments per a automòbils i autocars i d'una àrea d'esplai amb servei de restaurant.

L'equipament està gestionat en règim de concessió administrativa per l'entitat CIMA (Centre d'Interpretació del Medi Ambient), que hi desenvolupa unitats didàctiques del programa Aulanatur per al desenvolupament curricular, adaptat als diferents cicles escolars.

Restaurant La Pastora

Ctra. B-122 de Terrassa a Rellinars, km 9,8
Tel. 937 435 472 - 609 703 734
Web: www.lapastora.cat

Equip gestor
CIMA (Centre d'Interpretació del Medi Ambient, SL) 
Rambla d’Ègara, 340, 2a planta
08222 Terrassa
Tel. 937 855 461
Fax 937 844 970
A/e: cima@cimaprojectes.com
Web: http://www.cimaprojectes.com/Horari : Obert dissabtes, diumenges i festius de 9 a 14 h tot l’any, exceptuant el mes d’agost, el 25 de desembre, l’1 i el 6 de gener.
Adreça postal:
Punt d'Informació de la Casa Nova de l'Obac
Ctra. BV-122 de Terrassa a Rellinars, km 9,8
Apartat de correu 479
08222 Terrassa
Tel. 937 435 468 (dissabtes i festius) - LÍNIA AVARIADA | 937 855 461 (visites concertades)
A/e: p.santllorenc.obac@diba.cat