Xarxa de Parcs Naturals Educació ambiental
dic
10
2019


6a Jornada de l'IRBio - Pèrdua de biodiversitat i crisi ecològica

Detall cartell

Detall cartell

Horario de inicio: 9:30h

Horario completo:
de 9.30 a 16.00 h

Lugar: Facultat de Biologia, Universitat de Barcelona.
Aula Magna, Edifici Margalef Avinguda Diagonal, 643,
08028 Barcelona

Organizadores: Institut de Recerca de la Biodiversitat. Universitat de Barcelona

Teléfono: 934 035 247

A/e: rbio@ub.edu 

Público al que va dirigida la actividad: Científico/estudioso

Acceso: gratuito

Descripció:

Els darrers informes dels panells intergovernamentals de la biodiversitat i els serveis ecosistèmics (IPBES) i del canvi climàtic (IPCC) posen de manifest la dramàtica pèrdua de biodiversitat i la necessitat de desenvolupar mecanismes per a protegir-la atesa la seva importància, ja que proporcionen serveis ecosistèmics com poden ser la provisió d’aliments, la regulació del clima, la qualitat de l’aire i de l’aigua, i assegurar la persistència d’ecosistemes saludables. La constant pèrdua de diversitat biològica és un problema econòmic, ambiental i social que pot posar en compromís l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), i en conseqüència afectar el benestar humà i augmentar la pobresa.

L’Institut de Recerca de la Biodiversitat de la Universitat de Barcelona és el centre més important de Catalunya en la generació de coneixement científic sobre l'estructura i el funcionament dels ecosistemes terrestres i marins i la seva recerca està relacionada directament o indirecta amb aspectes del benestar com ara la salut, el canvi climàtic, la seguretat alimentària i la disponibilitat d'aigua neta.

La sisena Jornada IRBio pretén reflexionar sobre la crisi ecològica i la pèrdua de biodiversitat de la mà de prestigiosos acadèmics i joves investigadors de l’Institut. 

Durant la taula rodona els ponents exposaran la seva opinió i es convidarà els assistent a debatre sobre els reptes de la societat enfront el canvi global.

Secció pòsters:

Exposició de pòsters elaborats per els diferents grups de recerca de l’IRBio en el hall de l’edifici Margalef de la Facultat de Biologia.

Requisitos actividad:

És obligatòria la inscripció gratuïta per facilitar l’organització del dinar i  indicar si es portarà pòster. Cal indicar abans del 30 de novembre si s’assistirà al dinar i si es portarà pòster.

La inscripció es pot realitzar a través del correu electrònic: irbio@ub.edu  o bé del telèfon 934 035 247.
 


Categorías: Xarxa de Parcs Naturals, Educació ambiental,

compartir