caes

Marina Educació ambiental | Itineraris guiats
de maig
26
2024


8a edició de "La primavera a la serralada de Marina" | Dia Europeu dels Parcs

Detall cartell

Detall cartell

Horari d'inici: 10 h

Horari complet:
de 10 a 13.30 h

Lloc: Masia de Can Miravitges (Escola de Natura Angeleta Ferrer)
Pomar de Dalt, 16 (accés des de la carretera de Can Ruti)
Badalona

Organitzadors: Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració del Consorci del Parc de la Serralada de Marina

Telèfon: 934 832 989 / 934 832 671 / 618 973 111

A/e: mediambient@badalona.cat 

Públic a qui va dirigida l'activitat: Familiar/infantil

Accés: gratuït

Descripció:

El diumenge 26 de maig, de 10 a 13.30 h, a l’entorn de la masia de Can Miravitges i de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer, se celebrarà la vuitena edició de La primavera a la serralada de Marina. Es tracta d’una jornada participativa adreçada al públic familiar amb activitats de sensibilització ambiental.

La primavera a la serralada de Marina, que compta amb el suport del Consorci del Parc de la Serralada de Marina, també té l’objectiu de posar en valor l’Escola de Natura Angeleta Ferrer com a pionera i referent de l’educació ambiental a Catalunya, així com donar a conèixer un espai que sintetitza els valors naturals, històrics i educatius de la serralada de Marina.

Aquestes són les activitats previstes:

• Les papallones de Can Miravitges, a càrrec de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer.
• Plantem el Jardí de les papallones, a càrrec de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer.
• Taller d’anellament d’ocells, a càrrec d’Aloc Natura.
• Observem els ocells i aprenem a reconèixe’ls pel seu cant, a càrrec d’Aloc Natura.
• Les plantes de Can Miravitges: les remeieres i les espècies invasores, a càrrec d’Aloc Natura.
• Taller de caixes niu, a càrrec d’Aloc Natura.
• Fem safareig a Can Miravitges i coneguem la fauna aquàtica: els habitants del safareig i la bassa, a càrrec de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer.
• Contacontes i laboratori de lectura: Vet aquí que una vegada hi havia un bosc. La xarxa invisible sota el sòl, a càrrec d’Anna Garcia (Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona).
• Descobrim els insectes de Can Miravitges, a càrrec de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer.
• El món de les abelles de l’Escola de Natura, a càrrec d’Àrnia Apicultors.
• Els amfibis i els rèptils de la serralada de Marina, a través de la simplicitat de l’Origami aprendrem a identificar els amfibis i rèptils de la Serralada Marina, a càrrec del GRENP.
• Taller de tècniques d’estampació amb elements naturals "Impressionats per la natura". Activitat del programa Viu el Parc de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.
• Alliberament de fauna salvatge recuperada (de 13 a 13.30 h), a càrrec del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.
• El Parc a taula, productors i elaboradors arrelats al territori, amb la participació de Conreu Sereny i a càrrec del Consorci del Parc de la Serralada de Marina - Diputació de Barcelona.


Com arribar-hi:
Es recomana accedir-hi en transport públic.
Línies M28, B24 i M6 de l’empresa TUSGSAL. S’ha de baixar a la parada de l’Escola de Natura i seguir a peu (5 min.) pel camí de Can Miravitges.

Un cop allà, cal seguir les indicacions fins al punt de recepció i informació que estarà a l’entrada de la masia.

Si veniu amb vehicle privat hi haurà una zona d’aparcament senyalitzada (places limitades) just després de l’edifici del Centre Residencial de Can Ruti. No es podrà accedir amb vehicle privat pel camí de Can Miravitges.

Per a més informació:
Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, Ajuntament de Badalona. Tel. 934 832 989 o bé 934 832 671. www.badalona.cat

La primavera a la serralada de Marina està organitzada per l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona i compta amb el suport del Consorci del Parc de la Serralada de Marina. A més, en l’edició d’enguany, hi participen: ALOC Natura, Àrnia Apicultors, Conreu Sereny, Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès GRENP i Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona.

 

Requisits activitat:

Per participar-hi caldrà inscriure-s'hi el mateix dia al punt de recepció i informació, a l’entrada de la masia, a partir de les 10 h. Les places són limitades.

 

Més informació: https://www.badalona.cat/ca/actualitat/noticies/lentorn-de-la-masia-de-can-miravitges-acollira-el-diumenge-28-dabril-una-nova-edicio-de-la-primavera-a-la-serralada-de-marina-de-badalona


Categories: Marina, Dia Europeu dels Parcs, Educació ambiental, Itineraris guiats,

compartir