caes

Olèrdola Educació ambiental | Passejades guiades | Itineraris guiats
de maig
26
2024


Vols conèixer els mamífers més petits del Parc d'Olèrdola? | Dia Europeu dels Parcs - ACTIVITAT ANUL·LADA

Via Penedès

Via Penedès

Horari d'inici: 11 h

Horari complet:
d'11 a 13.30 h

Lloc: Conjunt monumental d’Olèrdola
Rambla Castell d'Olèrdola, 0
Olèrdola

Lloc de trobada: Aula taller del conjunt monumental d’Olèrdola

Organitzadors: Via Penedès

Telèfon: 938 172 868

A/e: info@viapenedes.com 

Públic a qui va dirigida l'activitat: Familiar/infantil

Accés: gratuït

Descripció:

Tots coneixeu el senglar, la guineu, el cabirol o el conill, però coneixeu la musaranya, el talp o el ratolí de bosc? Són els mamífers més petits del món i sovint passen desapercebuts, tot i que també habiten els nostres parcs. Les petites i astutes criatures nocturnes són micromamífers molt difícils de seguir i fotografiar. Als científics els costa molt saber d’ells, per això els volem conèixer indirectament. L’única manera és estudiar-ne els esquelets, i aquests es troben en les restes de menjar no digerides que regurgiten els seus depredadors naturals: els mussols, els xots, les òlibes.

Veniu a explorar els hàbitats on viuen els micromamífers fem un tomb pel Parc d’Olèrdola; després, ens convertirem en autèntics detectius per un dia al laboratori, per cercar els esquelets, analitzar-los i desxifrar els secrets de diferents espècies.

Requisits activitat:

Reserva: contacteu un mínim de 24 hores abans de l’activitat, via correu electrònic, telèfon o WhatsApp.

Material: cal portar calçat i roba adequats per caminar per la muntanya, aigua, gorra i protecció solar o impermeable si el temps ho aconsella.

En cas que les condicions meteorològiques no permetin fer l’activitat en bones condicions, aquesta podria ser cancel·lada. S’avisarà amb la màxima antelació possible d’aquesta anul·lació.

Més informació: http://www.viapenedes.com


Categories: flora, Olèrdola, Dia Europeu dels Parcs, Biodiversitat, Turisme sostenible, Educació ambiental, Passejades guiades, Itineraris guiats,

compartir