Montseny Actes i presentacions | Conferències
abr.
04
2019


Presentació del llibre 'Joan Cadevall. Professor, botànic i geògraf'

Detall portada

Detall portada

Horari d'inici: 19.30 h

Lloc: Biblioteca Antoni Jonch del Museu de Ciències Naturals de Granollers
Palaudàries, 102. Jardins Antoni Jonch Cuspinera
08402 Granollers

Organitzadors: Museu de Ciències Naturals de Granollers

Telèfon: 938 709 651

A/e: reserves@museugranollersciencies.org 

Públic a qui va dirigida l'activitat: General

Accés: gratuït

Descripció:Presentació del llibre ''Joan Cadevall. Professor, botànic i geògraf'' d'Àngel Manuel Hernández Cardona.
Professor a Terrassa i molt actiu en la vida cultural d'aquesta ciutat, Joan Cadevall, nascut l'any 1846, ha passat a la història com un dels botànics més importants de Catalunya, especialment per la publicació de la serva obra cabdal ''La Flora de Catalunya'', bona part publicada ja després de la seva mort. Cadevall va ser, a més, un mestre per a un important grup de naturalistes que formaren la brillant generació de científics catalans d'abans de la Guerra Civil.
Molt important fou el treball de Joan Cadevall titulat 'Nociones de geografía física, descriptiva e histórica del Vallés', premiat en un certamen del Casino de Granollers l'any 1886, i publicat el 1897 com a introducció a la seva 'Flora del Vallés'. És aquest estudi geogràfic la primera monografia comarcal feta a Catalunya.
El carrer del Doctor Cadevall, a Barcelona, és un dels més costeruts del barri del Guinardó. No menys costeruda ha estat la feinada del biòleg Àngel Manuel Hernàndez Cardona per oferir-nos una biografia solvent i objectiva d’aquest personatge, la majoria de les dimensions del qual havien romàs amagades per la que va ser la seva obra pòstuma (i també la més reconeguda), 'La Flora de Catalunya'.
Àngel Manuel Hernández Cardona (Barcelona, 1948) és doctor en ciències biològiques (1978) per la Universitat de Barcelona. Fou professor de Botànica d'universitat i catedràtic d’institut de Ciències Naturals. Fou redactor de botànica de la Gran enciclopèdia catalana i ha escrit uns quants llibres de botànica i més d'un centenar d'articles d’aquesta especialitat. L’any 2017 tingué cura de l’adaptació i actualització del llibre 'Elements de botànica popular', de Joan Cadevall, editat per la Fundació Torre del Palau. És autor també de diversos treballs de temàtica local i d’història de la medicina.


Categories: Montseny, Actes i presentacions, Conferències, Biodiversitat, flora, Divulgació, Publicacions,

compartir