caes

Sant Llorenç-Obac Itineraris guiats
de març
26
2023


Programa de banys de bosc NAT UAB-Can Rull

Bany de bosc

Bany de bosc

Horari d'inici: 10 h

Horari complet:
A concretar en el moment de la inscripció.

Lloc: Les Arenes
Aparcament de l’àrea d’esplai de les Arenes
Camí de les Arenes, 1
Castellar del Vallès

Lloc de trobada: Centre d'Assistència Primària Can Rull
Avinguda Lluís Companys, s/n, Sabadell, per les persones que es desplacin mitjançant l'autocar habilitat per l'organització.
Camí de les Arenes, 1, Castellar del Vallès (Aparcament de l’àrea d’esplai de Les Arenes), per les persones que s'hi desplacin a l'inici de l'activitat pels seus propis mitjans.

Organitzadors: Antoni Sanz Ruiz

Telèfon: 679 333 284

A/e: antonio.sanz@uab.cat 

Públic a qui va dirigida l'activitat: Grups organitzats

Accés: gratuït

Descripció:

Es tracta d'una activitat organitzada per la Universitat Autònoma de Barcelona i el Consorci Hospitalari Parc Taulí, consistent en un programa de millora del benestar emocional basat en la pràctica de banys de bosc.


Els banys de bosc consistiran en una caminada d'unes 2 hores (amb parades) en una ruta circular de baixa dificultat (4,3 km i 60 m de desnivell positiu) (https://ca.wikiloc.com/rutes-a-peu/banys-de-bosc-99677770).


Els banys de bosc es duran a terme al sector de les Arenes del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, amb punt de trobada prèvia al CAP Can Rull per qui ho vulgui on hi haurà habilitat un servei d'autocar pel desplaçament fins al punt de realització de l'activitat. Alternativament les persones participants que així ho desitgin poden anar pels seus propis mitjans al punt d'inici de l'activitat, el pàrquing de l'Àrea d’esplai de les Arenes (Castellar del Vallès). Durant els banys de bosc creuarem el riu Ripoll i passarem per la Mandonguilla, les Balmes de la Carena del Castelló fins la font dels Avellaners. Cal anar ben calçat ja que creuarem el riu, i s'ha d'estar preparat amb calçat impermeable i/o recanvi de mitjons per si el riu baixa ple. Caminarem en gran part en silenci, només parant en alguns punts per realitzar respiracions i meditacions.


El grup serà acompanyat per una guia i una co-guia. Abans i després del bany de bosc, les persones participants hauran de complimentar un formulari d’avaluació, l’accés al qual els serà proporcionat per un membre de l’equip de recerca de la UAB que acompanyarà el grup i que intervindrà per solucionar qualsevol problema que pugui sortir a l’estudi que es fa paral·lelament al programa. Per aquesta raó, caldrà portar un smartphone i assegurar que tindrà prou càrrega de bateria (o bé preveure un carregador).


A més del material prèviament descrit (calçat de muntanya impermeable, calçat i mitjons de recanvi, smartphone i carregador de bateria), cal portar roba còmoda adient amb les condicions meteorològiques previstes (seran informades el dia anterior per l'organització), una motxilleta amb 1/2L d'aigua i una mica de menjar per picar (fruita seca, barretes energètiques, etc), i es recomana portar ulleres de sol, gorra i crema solar.


Si les condicions meteorològiques ho requereixen es reprogramaran les sessions mantenint el mateix dia de la setmana (diumenge) i estructura horària.

Requisits activitat:

A concretar a l’hora de la reserva.

Cal anar ben calçat ja que creuarem el riu, i s'ha d'estar preparat amb calçat impermeable i/o recanvi de mitjons per si el riu baixa ple. Caminarem en gran part en silenci, només parant en alguns punts per realitzar respiracions i meditacions.


Categories: Sant Llorenç-Obac, Itineraris guiats,

compartir