caes

Navegació


Blog de l'àguila 2009

14
juny

Divendres 12 de juny, cap a les 15:30 h un dels polls de l'àliga cuabarrada va saltar del niu en el que és el seu primer vol. Els guardes del parc han confirmat la sortida del poll i han informat que se'l va veure volar pel parc. Tanmateix, el poll sovint hi torna i així serà durant uns quants dies més fins que perfeccioni la tècnica del vol, conegui el territori i aprengui a caçar. L'altre poll encara roman al niu i no ha fet cap intent de sortir-ne tot i que s'espera que en qualsevol moment ho faci.


04
juny

Els polls cada vegada tenen més destresa i autonomia. Ja mengen tots sols, sense ajuda de la mare. També es pot observar els exercicis que fan amb les ales per enfortir-les i com s'acosten a la vora del niu per observar la zona on hauran d'aprendre a volar.


19
maig

El dia 14 de maig, el Grup de Suport de Muntanya dels Agents Rurals van accedir al niu per tal de procedir a l'anellament dels seus dos polls. Aquest anellament permetrà millorar el coneixement sobre els moviments i les causes de mortalitat d'aquests individus. També es podrà comfirmar el grau de retorn o reclutament d'aquests individus en els territoris on s'han criat, un cop hagin assolit la maduresa sexual (s'estima que a partir dels 2 anys). Aquest anellament forma part de les línies de recerca de l'Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona, i estan subvencionats pel Ministerio de Ciencia y Tecnologia, la Fundació Miquel Torres, i la Diputació de Barcelona.


14
maig

Al llarg del matí, la imatge en directe del niu s'ha desconnectat per tasques de manteniment i seguiment de l'espècie. Des de les 13:30 h es pot tornar a veure el niu en directe.


13
maig

Els polls cada vegada són més autònoms. La mare deixa més estones els polls sols i aquests realitzen moviments amb les ales per exercitar-les. Els canvis, dia a dia, són evidents. El plomall blanc que recobria el cos dels pollets està canviant per plomes fosques; cames i ales han crescut força, enfortint-se i preparant-se pel moment del vol.


S'estan mostrant 6 - 10 de 28 resultats.