caes

Navegació


Blog de l'àguila 2009

17
abr.

De bon matí, amb els raigs del sol que entren de ple a dins del niu, la mare estén les ales i fa de para-sol als polls. Aquests tenen un un plomall blanquinós que, mica en mica, aniran canviant. Tot i que encara passen força estona sota la mare, ja comencen a fer petits desplaçaments pel niu i mouen graciosament les ales


14
abr.

Els polls estan força espavilats i creixen ràpid. El pare porta regularment preses i la femella peix els polls. Una branca d'alzina, col·locada per arreglar el niu, ha tapat parcialment la visibilitat, tot i que amb els moviments i trepitjades, mica en mica queda aplanada i es poden veure bé els pollets.


10
abr.

Cap a les 11 del matí ha nascut el segon pollet. Aquesta diferència de només dos dies fa gairebé inapreciable l'avantatge que porta el pollet que va néixer primer. La mare ja peix els dos pollets que, en pocs dies, creixeran ràpidament.


08
abr.

Avui, poc més de dos quarts d'una de la tarda, ha nascut el primer pollet, després de 43 dies de la posta del primer ou. En néixer el mascle ha vingut al niu i ha tornat a marxar. Ara, en un parell de dies, naixerà l'altre pollet. Comença una nova etapa en què els progenitors hauran de portar menjar per alimentar-los. Aquests primers dies els polls passen força temps sota la mare per rebre escalfor. També s'ha pogut observar com la femella ingereix les restes de la closca de l'ou.


07
abr.

Ja es pot observar la closca dels ous foradada. El naixement és imminent. Prova d'això són les constants anades i tornades del mascle que, fins i tot, ja ha portat una perdiu per péixer els pollets quan neixin. També es pot sentir el piular dels polls des de dintre l'ou.


S'estan mostrant 11 - 15 de 28 resultats.