Parc del Garraf

Regulació i ordenació de la caça al Garraf i Olèrdola


Programa de gestió cinegètica


Batudes de senglar

Horari aproximat: de 6 a 15 h

Podeu consultar els avisos de batudes actius a la secció d'avisos i alertes.

El Programa de gestió cinegètica dels parcs del Garraf i d'Olèrdola té l'objectiu d'establir directrius i proposar actuacions per ordenar la caça als parcs, tot seguint les indicacions i el text normatiu del Pla especial del Garraf i del Pla especial d'Olèrdola, és a dir, fent compatible l'activitat cinegètica amb la conservació i millora de les poblacions faunístiques autòctones i reduint els conflictes amb usuaris i habitants dels espais protegits.

En tots dos parcs hi ha un conjunt d'Àrees Privades de Caça gestionades per les diferents societats de caçadors. La major part d'elles fan batudes de senglar durant la temporada de caça, així com algunes batudes extraordinàries. En l'enllaç següent del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya podreu trobar un mapa sobre geoinformació i localització de les Àrees Privades de Caça.

Societats de caçadors als àmbits dels parcs del Garraf, Olèrdola i Foix

El calendari que oferim a continuació és sobre les dates possibles de caça major de cada societat de caça. Les dates concretes les anirem informant puntualment en aquesta pàgina.

Us demanem precaució si teniu previst transitar per la zona per evitar qualsevol tipus d'accident.

  • APC B-10086 Gavà. De setembre a febrer, dissabtes i puntualment algun diumenge.
  • APC B-10094 Begues. De setembre a febrer, dissabtes.
  • APC B-10253 Avinyonet. De setembre a febrer, diumenges i algun festiu i dissabte.
  • APC B-10318 Olèrdola. De setembre a febrer, dissabtes.
  • APC B-10323 Sitges. De setembre a febrer, dissbtes i algun dijous i diumenge.
  • APC B- 10310 Garraf. De setembre a febrer, dissabtes i algun diumenge i dijous.
  • APC B-10362 Vilanova. De setembre a febrer, diumenges i dissabte una vegada al mes.
  • APC B-10332 Canyelles. De setembre a febrer, diumenges i dissabte una vegada al mes.
  • APC B-10250 Olsesa de Bonesvalls. De setembre a febrer, dissabtes i algun diumenge i festiu.

Regulació de l'escalada del Parc del Garraf


Si practiqueu l'escalada, feu-ho amb la màxima seguretat i en les èpoques i els llocs permesos. És prohibida la instal·lació de vies ferrades i el descens d'engorjats. 

 

 

 

AVÍS INFORMATIU: Per raons de conservació, el Grup de Muntanya dels Agents Rurals (GSM) ha desequipat les vies d’escalada de la zona prohibida per aquesta activitat localitzades per sobre de la via Mutant World al Fondo de Vallbona.
 
L'escalada és una activitat molt arrelada a Catalunya. Les activitats d'escalada coincideixen en molts casos amb indrets on hi ha exemplars d'animals i plantes molt singulars o en perill, que cal protegir.
 
Per això, la Diputació de Barcelona ha posat en marxa un programa de protecció del medi rupícola al Parc del Garraf, que inclou mesures encaminades a ordenar-ne la freqüentació i la millora d'aquests espais. Per col·laborar amb aquest programa i contribuir a la protecció de la fauna i la flora pròpia dels rocaters, hauríeu de seguir les recomanhacions següents:
 
  • Per escalar en les zones no marcades expressament en el mapa, caldrà disposar del corresponent informe favorable del parc. Respecteu les indicacions que trobareu en alguns punts d'accés a vies d'escalada.
  • Deixeu el menor nombre possible de senyals del vostre pas. No trenqueu ni malmeteu la vegetació, respecteu al màxim la tranquil·litat de la fauna que hi viu i emporteu-vos totes les deixalles.
  • Col·laboreu en la difusió d'aquest programa per aconseguir una escalada respectuosa amb l'entorn, que permeti gaudir de les riqueses del medi rupícola i alhora preservar-les.

 

Mapes de les zones on està permesa o restringida l'escalada

Zona de restricció de l'escalada a La Falconera

Zona restricció escalada Falconera

Prohibit escalar en la zona restringida (vermell) entre el 16 de gener i el 31 de maig. Abasta entre les vies El falcó de la foscor i Arqueologia transmediterrània, ambdues incloses (zones permeses en groc). Feu clic al damunt de la imatge per veure el mapa sencer.

 

Zona restringida a les Penyes de Can Marcer

Restricció escalada Can Marcer

Prohibit escalar en la zona restringida (vermell) entre el 16 de gener i el 31 de maigFeu clic al damunt de la imatge per veure el mapa sencer.

 

Zona restringida a la Roca Negra

Restricció escalada Roca Negra

Prohibit escalar en la zona restringida (vermell) entre el 16 de gener i el 31 de maig. Feu clic al damunt de la imatge per veure el mapa sencer.

 

Zona restringida al Fondo de Vallbona

Prohibit escalar en la zona restringida (taronja) durant tot l’any. Zones permeses en groc. Feu clic al damunt de la imatge per veure el mapa sencer.

 

Per a més informació:

Oficina del Parc del Garraf
Tel. 935 970 892 / 935 971 819
A/e: p.garraf@diba.cat

 

Espeleologia


Inhabilitada la pràctica de l'espeleologia a l'avenc del Canal Negre

Fa poc, un equip format per membres dels departaments d'Ecologia i Paleontologia de la Federació Catalana d'Espeleologia va anar a la recerca de la boca de l'Avenc del Canal Negre, de 120 m de fondària, ja que se sospitava que l'explotació de la Pedrera del Corral de Can Brouac l'havia destruït (més informació). Vam trobar les seves boques en un perillós talús sobre una feixa de la pedrera. L'aproximació ja va ser complicada, situats a la base on haurien de ser les boques, encara s'ha d'efectuar una escalada sobre blocs inestables.

Arribats a l'avenc, l'exploració esdevé molt arriscada, quantitat de blocs en estat precari ens fan desistir de baixar el pou que s'obre sota nostre. Entenem que l'antiga boca queda escapçada i les boques actuals són forat entre les roques, moltes bellugadisses. La cavitat es va enfondrant, sobretot després de ploure, i sembla que estigui buscant el seu equilibri. Per tot això, des de la Federació Catalana d'Espeleologia en desaconsellem l'exploració. Malgrat tot, i com que la pedrera on s'ubica la cavitat resta pendent de restauració, aquesta FCE demanarà que es preservi aquesta gran cavitat pel seu interes geològic i paleontològic.

http://www.espeleologia.cat/

 

No està permès baixar sense analitzador de gasos a l’avenc de la Sivinota i a l’avenc de l’Emili Sabaté.

 

Subscriu-te als nostres butlletins

 

Rep els nostres butlletins de Parcs.

Subscriu-te a l'agenda i a l'Informatiu

fent clic als botons de sota.

butlletí gaudim

Subscriu-te a l'agenda Subscriu-te a l'Informatiu

Suggeriments, opinió i xarxes socials

 

Envia'ns els teus suggeriments, opina

i visita les nostres xarxes socials

Suggeriments

Suggeriments Opina Xarxes socials