Montseny

Espai Montseny

L'ànima de la muntanya

 

L'Espai Montseny és un equipament que ofereix informació del parc i del municipi de Viladrau amb la finalitat d'afavorir la interpretació i la dinamització del territori tant per als seus habitants com per als seus visitants. 
 
Els frondosos boscos del Montseny van ser escenari on van transcórrer les históries de personatges llegendaris, com ara el bandoler Serrallonga, habitants mítics com les dones d'aigua, o les bruixes de Viladrau, que van ser perseguides i fins i tot executades durant el segle XVII. L' Espai Montseny de Viladrau us proposa descobrir-ho a partir de les històries d'aquests personatges.
 

Tanmateix l'Espai Montseny ofereix la possibilitat d'endinsar-se als boscos mítics per descobrir llegendes de bandolers, dones d'aigua i bruixes a través de recursos museogràfics avançats. Aquests recursos inclouen els audiovisuals: "El Montseny mític, bandolers i dones d'aigua" i "Les bruixes de Viladrau".

 
Un espai-experiència sobre l'essència del Montseny
 
L'Espai Montseny és un espai suggerent que us permetrà endinsar-vos en atmosferes màgiques, amb efectes d'imatge i so involvents i emocionants. Bandolers, dones d'aigua, un bosc màgic, rituals de bruixes...
Us proposem conèixer la història i les llegendes sobre bandolerisme i bruixeria, a través d'una experiència inoblidable i estimulant.
 
  • Espai bandolers:  un bosc màgic ple de sorpreses, en què les dones d'aigua (o paitides) sorgeixen dels tolls i els éssers mítics cobren vides.
  • Espai bruixes: una espectacular recreació dels ancestrals rituals de bruixeria.
  • Espai Parc Natural i Viladrau: informació i propostes d'excursions, activitats lúdiques, culturals i gastronòmiques.
 
Arborètum
També us proposem visitar l'Arborètum, una zona on s'hi ha plantat diverses espècies d'herbes i  plantes autòctones relacionades amb el món de les bruixes.
 
 
Des de l'Espai Montseny també us volem oferir propostes de paquets amb activitats, àpats, etc. per gaudir de Viladrau i el seu entorn.
 
 
Equip gestor:
Ajuntament de Viladrau 
Horari : Hivern (1 octubre-31 maig), de dimarts a divendres de 10 a 14 h; caps de setmana, festius i ponts de 10 a 14 h i de 16 a 18 h. Estiu (1 juny-30 setembre), de dimarts a diumenge de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Tancat: tots els dilluns de l'any (excepte festius i ponts) i el 25 i 26 de desembre. Per a grups, possibilitat de concertar visites fora d'aquests horaris
Adreça postal:
Migdia, 1
17406 Viladrau
Tel. 938 848 035
A/e: espaimontseny@viladrau.cat
A/e: p.montseny.viladrau@diba.cat
Web: http://www.viladrauturisme.cat