caes

Navegación


Blog del águila 2010

10
r.

Hoy, muy temprano, se ha visto a la hembra recostada en el nido, justo en el hoyo donde supuestamente estarán los huevos. Después de unos días de irregularidad, desde ayer se ha podido ver de nuevo a las águilas llevando ramas y arreglando el nido. Todavía es posible ver nieve en el extremo del nido, después de la fuerte nevada del lunes.


09
r.

De manera excepcional durant gairebé tot el dia d'ahir va estar nevant al parc, com també ho va fer a la resta de Catalunya. A través de la càmera era possible veure els flocs de neu que anaven caient. Enguany està sent un hivern molt humit, fred i plujós la qual cosa pot condicionar la cerca i caça d'aliment per part de les àligues. En tot el dia d'ahir les àligues no van apropar-se al niu, potser perquè s'aixoplugaven en algun indret del parc.


05
r.

Avui divendres, a les 11:20 del matí, la parella d'àligues s'ha deixat veure pel niu. Aquests dies la presència de les àligues al niu ha estat força irregular, la qual cosa ha fet témer que la posta no es realitzi. El fet que novament s'hagin vist al niu fa pensar que potser la femella pondrà aviat els ous. Tan de bo sigui així!


01
r.

Aquest matí la femella ha estat entrant i sortint del niu diverses vegades portant petites branques i acabant d'arranjar el niu. El mascle també ha entrat al niu i durant uns minuts s'ha pogut veure la parella junta. Als volts de primera hora de la tarda, la femella s'ha ajagut al niu. S'espera que la femella pongui els ous aviat ja que hi ha una parella que nidifica prop del parc, i que utilitza aquest espai per alimentar-se, que ja està covant-los.


26
b.

A partir d'avui ja es pot veure en directe la imatge d'un dels nius de l'àliga perdiguera al Parc del Garraf. Durant aquests dies, la parella ha estat preparant el niu que, com es pot veure, és a punt per acollir la posta, si tot va bé. S'espera que pugui ser ben aviat.


25
b.

Tot i que al Parc del Garraf hi nidifiquen tres parelles d'àliga cuabarrada, existeix una altra parella que té l'àrea de campeig al Parc del Garraf. Amb això són quatre les parelles del total d'onze que hi ha censades a Catalunya que d'una manera o altre estan íntimament relacionades amb aquest territori. Això demostra que, tot i ser un territori situat molt proper a una de les grans conurbacions urbanes d'Europa, aquests rapinyaires aprofiten els recursos que li ofereix aquest àmbit. Les millores i recuperació d'espais oberts ha incrementat la presència de bona part de les preses de les quals s'alimenta aquesta àliga. Aquesta parella ja està covant els ous.


11
b.

Las águilas se apresuran en arreglar el nido llevando ramas porque la puesta se espera que sea en pocos días. La cámara ha captado a la hembra preparando la oquedad donde se depositarán los huevos, un indicio más que evidente para suponer que la puesta está cercana

 

cercana.


01
b.

Por las imágenes que va captando la cámara situada en uno de los nidos, parece ser que esta tercera pareja de águilas que vive en el parque está preparando el nido que acogera la puesta. En este vídeo que os enlazamos podréis ver imágene recopiladas de todo el proceso de preparación del nido en que las águilas va aportando ramas. Esta recopilación de imágenes comprende un periodo que va desde noviembre de 2009 hasta febrero de 2010.


20
e.

En los últimos días se ha constado el movimiento de una tercera pareja de águilas arreglando un nido del parque. Ésta pareja, la temporada pasada ya estuvo rondando por el nido pero debido a que eran jóvenes inmaduros no copuló. Este año parece que sí se ha producido la cópula por lo que se espera que nidifiquen. En este nido también hay una cámara que captará las imágenes de la puesta e incubación, si todo va bién.

Vídeo de la tercera parella d'àligues arreglant el niu


Mostrando el intervalo 11 - 19 de 19 resultados.