caes

Navegación


Blog del águila 2011

05
r.

A partir d'avui es desconnecta la càmara que oferia imatges en directe d'un dels nius àliga cuabarrada (niu C). Durant els dies en què s'han pogut veure imatges, s'ha constatat la irregularitat de la parella d'àligues en el procés de nidificació i encara no s'ha produït la posta. Si es produís aquest fet, es tornaria a fer la connexió en directe. Tanmateix, es té constància a través dels biòlegs i guardes del parc que una altra parella d'àligues (niu A) ha post els ous, tot i que en aquest niu no hi ha càmara que pugui oferir imatges en directe. Si voleu conèixer com viuen les àligues i la nidificació, podeu consultar els vídeos d'altres temporades.


18
r.

Gracias a la grabación de las imágenes con la cámara, se ha podido filmar una de las pocas visitas que la pareja de águilas ha hecho al nido. Este años, se ha podido ver la irregularidad que están teniendo las águilas y se teme que no haya puesta de huevos. En el enlace adjunto, podéis ver la filmación de las águilas visitando el nido el pasado viernes 11 de marzo. En esta visita se ven arreglando el nido, hecho que resulta un tanto esperanzador, a pesar de la época avanzada en que estamos.


11
r.

Durante esta semana los usuarios que visitan la página web en directo habrán podido observar que las águilas no se han acercado al nido. Por las informaciones de los guardas y biólogos que hacen seguimiento, tampoco se ha visto actividad en las otras dos parejas de águilas que habitualmente viven en el parque. Por las fechas en que estamos, parece difícil que pueda haber una puesta, aunque todavía habrá que esperar unos días para confirmar esta posibilidad.


01
r.

Aquest matí, al voltant de les vuit, la parella d'àligues ha fet cap al niu després de diversos dies en què no l'havien visitat, tot i que com ja vam comentar al bloc d'ahir, se les veu volant i caçant pel parc. És d'esperar, si tot va bé, que aviat ponguin els ous. Comparant amb d'altres anys, enguany la posta hauria estat més retardada.


28
b.

En temporades anteriors, les tres parelles d'àligues que habitualment viuen al Parc del Garraf, preparen i condicionen els nius respectius per acollir la nova posta en aquestes dates. Enguany, tal i com es va informar en aquest bloc, estan tenint un comportament una mica irregular, si bé, per les observacions fetes, estan per la zona i sembla que disposen de bona salut i se les veu caçar alguns dies. Al Parc Natural de Sant Llorenç sembla que no estan nidificant, al menys en els llocs habituals on ho solen fer tots els anys. S'ha vist esporàdicament la parella per la qual cosa se suposa que les àligues estan per la zona.


21
b.

A partir d'avui ja es pot veure en directe un dels nius d'àliga cuabarrada del Parc del Garraf. Ja fa dies que es veu activitat al niu, si bé enguany aquesta es manifesta d'una manera un tant irregular, amb períodes de frenètica activitat i d'altres en què no visiten el niu; les àligues l'arreglen portant-hi branques i fulles de la vegetació del voltant. Per les dates en què estem, s'espera que properament la femella pongui els ous, generalment un parell. Degut al gran nombre d'usuaris que visiten la pàgina, la connexió en directe del niu té una limitació de temps de 10 minuts. Si teniu problemes, us recomanem que ho torneu a provar més tard.


26
e.

Els biòlegs i guardes que fan el seguiment de les àligues del Garraf informen que l'activitat de construcció dels nius s'ha paralitzat en tots els casos. Es desconeix si és com a conseqüència de l'onada de fred o potser degut a altres factors. En tot cas caldrà esperar unes setmanes per tenir dades més concluents.

Als parcs del Foix i de Sant Llorenç del Munt i l'Obac també hi viuen àligues cuabarrades. Al Parc del Foix, a meitat de desembre es va detectar una gran activitat, centrada en dos o tres dies, en la construcció del niu per part de la parella. Van consolidar i refer part dels marges del niu amb branques. Darrerament han aturat el procés, esperem que tornin a treballar desprès d'aquesta onada de fred. Al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, la webcam que hi ha instal·lada al niu mostra que de moment no hi ha activitat. Aquesta parella acostuma a fer el niu una mica més tard que les àligues del Garraf i Foix per la qual cosa encara hi ha esperança que hi nidifiquin.


21
e.

Els seguidors que van seguir la nidificació de l'any 2008 recordareu que la càmera que captava uns dels nius del Parc del Garraf va poder conèixer i dur a terme un salvament d'un poll d'àliga cuabarrada. En aquest vincle que us oferim a continuació s'explica la història desafortunada que finalment va tenir la jove àliga malgrat tots els esforços que s'hi van esmerçar.


17
e.

Alliberament d'una àliga cuabarrada: història d'un supervivent nat. Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat. Generalitat de Catalunya.

Benvinguts, novament, al bloc de l'àliga cuabarrada del Parc del Garraf. Encetem aquest espai informant-vos que les tres parelles d'àligues que habitualment viuen al Parc del Garraf estan pel territori i que dues d'aquestes parelles ja estan arreglant el niu amb branques, concretament les parelles dels nius A i C. Si tot el procés de nidificacio segueix amb èxit, hi ha la previsió que a partir del mes de febrer ja us puguem oferir imatges del niu C.