caes

Navegació


Blog de l'àguila 2013

09
maig

 

Dia a dia els canvis físics i morfològics del poll són visibles, sobretot en el plomatge i la mida de les extremitats. Per l'orientació del niu, que rep de ple el sol de primera hora del matí, es pot veure com la mare li fa ombra amb les ales desplegades els dies assolellats. És una imatge curiosa ja que l'ombra es projecta sobre la roca blanquinosa que hi ha a l'esquerra del niu.
 
Ahir a la tarda, el mascle va portar una presa al niu. La femella, que es trobava colocada damunt una branca grossa molt a prop de la càmara, va començar a xisclar-li; aquest es puja damunt la roca i decideix marxar. En aquest enllaç hi trobareu la imatge del que va passar ahir.
 


08
maig

 

La vida al niu transcorre amb normalitat tot i que, de tant en tant, algun fet trenca la monotonia del dia a dia. Ahir, per exemple, la càmara va captar un moment en què la femella, després de portar una presa al niu, dóna un cop al pollet que el fa desestabilitzar. Aquí en teniu el vídeo del curiós moment.
 


07
maig

 

Malgrat que ja no hi ha pollet al niu B, la parella d'àligues utilitza el niu de menjadora; ahir dilluns les càmares van captar un moment en què el mascle porta un llangardaix al niu i després arriba la femella que ràpidament se'l fa seu i comença a mejar-se'l. El mascle, tot seguit, marxa del niu.
 
Al niu A, també les càmares capten moments curiosos com el que tot seguit veureu; el mascle arriba al niu amb una presa però enlloc de péixer el pollet, decideix marxar. El pollet, sorprès, s'apropa ràpidament cap el menjar i comença a estirar-ne trossets de carn, no fos cas que vingui algun intrús i se l'emporti.
 


03
maig

L'unic poll que ha sobreviscut dels tres que havien nascut és alimentat regularment per la mare. La femella abandona de tant en tant el niu per anar a menjar i portar aliment al niu i el mascle es dedica principament a caçar. Dimarts, després de quatre dies de condicions meteorològiques adverses, dos pollets van morir probablement de fred. Enguany hi ha preses al parc i, en principi, l'aliment està garantit. Ara, el poll ocupa tota l'atenció i cura de la mare. Aquí teniu un vídeo d'ahir dimarts a les vuit del vespre on es veu com la femella porta una presa al niu per péixer el pollet.

 


02
maig

Dijous 2 de maig hem procedit a desconnectar la càmara del niu B. Com ja es va informar al blog dimarts 30 d'abril, l'únic poll del niu B i un dels polls del niu A van morir. Les baixes temperatures, la pluja i el fred dels darrers dies han estat molt probablement les causes d'aquestes morts que han fet que els pollets no hagin pogut superar. El pollet viu del niu A, genèticament més fort i segurament més ben alimentat, ha pogut sobreviure. De moment, com es pot veure en les imatges en directe, la mare peix el poll que està molt crescut i espabilat.


S'estan mostrant 16 - 20 de 49 resultats.