caes

Navegació


Blog de l'àguila 2015

22
juny

Com ja sabeu, el poll va va marxar del niu el cap de setmana del 30-31 de maig. Durant un temps roman en aquest territori per aprendre a caçar i de tant en tant retorna al niu breument. Aquí tenim el moment enregistrat  el 19 de juny a les dues de la tarda, on es veu el poll novament al niu. Observeu que té un plomatge força canviat.

Donem per acabada la temporada i us informem que la transmissió en directe del niu acabarà el proper 30 de juny.


02
juny

Bon dia, seguidors de l'àguila! com haureu pogut veure, el niu és buit; aquest cap de setmana el poll ha emprès el vol, tal i com la dijous passat anunciàvem que faria. Malauradament, no tenim les imatges enregistrades del moment de la sortida del niu degut a una fallida tècnica del gravador. Quan els polls marxen del niu, romanen encara un temps per la zona per aprendre a caçar i, de vegades, tornen esporàdicament al niu. Després de l'estiu, el poll marxarà a buscar una nova zona per emprendre una nova vida.


27
maig

El nostre poll es troba en perfecte estat i molt canviat. En pocs dies s'ha observat el canvi de plomatge i es pot veure com té les plomes característiques d'un juvenil, rogenques a la part del pit. Ara fa gairebé dos mesos que va néixer, el 31 de març, i li queda poc perquè iniciï una nova etapa fora del niu. L'any passat, per exemple, el poll va romandre al niu dos mesos i tres dies. Per tant, és molt possible que la setmana vinent emprengui el seu primer vol. Estarem a l'aguaït!

Aquí teniu un vídeo captat el dilluns 25 on es veu com la mare peix el poll.


13
maig

Fa poc més d'una setmana el poll va ser anellat. Aquí tenim un vídeo captat el diumenge dia 10 a la tarda on es veu perfectament les dues anelles en cadascuna de les potes. Una, la metàl·lica, d'identificació de l'exemplar d'àliga cuabarrada, i l'altra, la vermella, per poder-ne fer seguiment i observació a distància. Segons ens han informat, tot apunta que el poll és un exemplar femella, tot i que no es podrà asssegurar fins que el poll tingui més edat.


04
maig

10:40 h. Ja torna a estar en funcionament la connexió en directe. Com us hem avisat, de bon matí s'ha anellat el pollet per identificar-lo i obtenir dades sobre la seva morfologia i estat general. L'anellament ha estat realitzat per  l'Equip de Biologia de la Conservació - Àliga Perdiguera de la Universitat de Barcelona.

08:00 h. Avui 4 de maig durant unes hores la connexió en directe es troba fora de servei ja que es procedirà a anellar el pollet.

L'anellament el realitza l'Equip de Biologia de la Conservació - Àliga Perdiguera de la Universitat de Barcelona i, entre d'altres, permet obtenir informació de l'estat general del pollet, el pes, la mida i el sexe.


S'estan mostrant 1 - 5 de 21 resultats.