caes

Navegació


Blog de l'àguila 2015

14
abr.

Ja fa dies que el segon pollet va néixer. Per a tots els que no vau poder veure el moment, us deixem aquest vídeo del seu naixement. Es veu la closca trencada i com finalment surt de l'ou. Al seu costat el seu germà que havia nascut el dia 28 i, poc després, la mare que observa el nou nat.


08
abr.

Algunes dades sobre la morfologia de l'àliga cuabarrada. És un rapinyaire diürn amb una envergadura d'ales d'1,5 a 1,8 m. Quan neixen, els pollets tenen un plomissol gris blanquinós que, de mica en mica, van canviant. Els joves tenen el cap de color rovell, la panxa ratllada de color marró-rogenc i la cua amb abundants franges. El plomatge d'adult té la part superior del cos fosc, puntes de les ales gairebé negres, clatell més pàl·lid i, generalment, amb una taca blanquinosa al dors. A la cua, que és força llarga, té franges tènues i una ampla franja fosca final. Vista de sota, les parts inferiors són de color blanc crema, estretament llistades i contrasten amb les llargues i estretes ales fosques.

Els pollets segueixen el seu ritme de creixement normal. En pocs dies veurem els canvis en la seva morfologia, sobretot de mida i plomatge.


05
abr.

Els dos pollets es troben ben eixerits. Recordem que van néixer els dies 28 de març i 2 d'abril, respectivament. Com que són molt petits, la femella els dóna escalfor i els peix amb bocins de preses que caça el mascle. Gràcies a la càmera instal·lada al niu, es pot anar seguint com creixen i conéixer millor els costums d'aquest rapinyaire. Al Parc del Garraf, des de fa anys, hi ha tres parelles d'àligues que, gràcies a diverses accions de millora d'hàbitat aconsegueixen tirar endavant i romandre en aquest espai natural.


31
març

Tenim bones notícies! En dos dels nius d'àguila cuabarrada del Parc del Garraf ja han eclosionat dos ous i han nascut dos pollets, divendres i dissabte. I, a més, des d'avui 31 de març, ja disposem de connexió en directe en el niu B on dissabte 28 de març, a les 12:45 h, va néixer un dels polls. S'espera que el segon ou eclosioni entre avui i demà. Ja podeu seguir tot el procés de creixement dels polls. Enguany la connexió streaming està temporitzada a 8 minuts, sense limitació del nombre d'usuaris simultanis. I també es pot seguir des de qualsevol dispositiu electrònic; mòbils, tablets, pc's, etc.


05
març

Ja fa un parell de setmanes que la femella incuba els dos ous que va pondre. De tant en tant, surt a menjar alguna presa que li deixa el mascle. En aquest vídeo d'ahir de les 9 del matí es pot veure com la femella marxa del niu i quan torna té el pap bén ple. Tot i que el gran pes de la incubació recau en la femella, el mascle fa relleus en la incubació per facilitar que la femella pugui alimentar-se. Tanmateix, aquesta parella d'àligues, fa escassos relleus d'incubació. 


S'estan mostrant 11 - 15 de 21 resultats.