caes

Parc Natural del Montseny. Reserva de la Biosfera

Navegació

Agermanaments


El Parc Natural del Montseny (Reserva de la Biosfera) està agermanat amb el Parc National de les Cévennes a França (Reserva de la Biosfera) des del 1987 a través d'un conveni d'agermanament signat a Florac (Cévennes).

Aquest agermanament es produeix com a conseqüència de la necessitat d'estrènyer els lligams entre les diferents reserves de l'àrea mediterrània per tal d'intercanviar informació i realitzar programes conjunts que ajudin a avançar en el coneixement i la solució de problemes comuns.

L'agermanament entre Cévennes i el Montseny s'inscriu també en la política de col·laboració regional entre la regió del Llenguadoc-Rosselló i Catalunya, fonamentada en els lligams històrics i comuns i en la projecció mediterrània d'ambdues regions.

Al novembre de 2007, i amb motiu del 20è aniversari de l'agermanament entre el Parc Nacional de Cévennes i el Parc Natural del Montseny, es va celebrar al Casal de Cultura-Teatre de Sant Esteve de Palautordera un acte commemoratiu que va incloure la presentació del nou pla de treball per al 2007-2010.

L'any 1994, es van agermanar l'Área de conservación La Amistad-Pacífico i l'Área de conservación La Amistad-Caribe amb el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny a través d'un acord de col·laboració entre les dues administracions que gestionen ambdós parcs. Aquest agermanament es desenvolupa mitjançant un programa d'activitats, que inclou intercanvis de personal, edicions conjuntes, activitats de formació i educació ambientals, intercanvi de documentació i treballs d'investigació. La Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa col·labora en el desenvolupament d'aquest acord de cooperació donant suport a les accions previstes en el pla de treball.

L'any 2001, es van agermanar el Parc Natural de Südeifel d'Alemanya-Luxemburg i el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny a través d'un conveni de col·laboració per a l'intercanvi d'experiències i d'informació, posada en marxa de programes específics i per impulsar avenços en la política de protecció d'espais naturals i ordenació del territori.