Avisos i alertes


Coronavirus COVID-19


NOU COMUNICAT: A partir del dilluns 25 de maig, noves disposicions relatives a les fases de desconfinament.

 

 

 

 

 

Foto: Oriol Clavera

Batudes de senglar


 

 

 

 

 

 

 

 

L'horari aproximat de las batudes és de 8 a 17 h

 

Delimitació de zones

Consulteu en els mapes[pdf] que us adjuntem la delimitació de la zones on es farà la batuda de caça.

 

Avisos


Informació actualitzada sobre l'estat sanitari de fonts

 

S’ha detectat que en algunes fonts del parc hi ha presència de bacteris patògens d’origen natural.

Us recomanem que no en begueu.

 

Font de Carlets: no potable 

Font de la Vall (Mura): no potable

Font de l’Era (Mura): no potable

Font de la Portella (Vacarisses): no potable

Font del Llor (Sant Llorenç Savall): no potable

Font de Traginers (Mura): no potable

Font del Rector (Mura): no potable

 

Per altra banda l’Ajuntament de Terrassa té informació actualitzada de les fonts del seu terme a:

http://web.terrassa.org/web-mediambient/nexe_medi/estat_fonts/fonts.asp

 


Tancat l'accés a la cova de les Ànimes

 

L’accés a la cova de les Ànimes (terme municipal de Matadepera) estarà tancat, fins a nou avís, per excavacions arqueològiques a càrrec del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya. Disculpeu les molèsties.


Avisos sobre nidificacions i regulació de l'escalada

 

Algunes espècies que nidifiquen en parets i cingleres estan protegides per llei. Durant el periode de nidificació, que comença al gener, cal que intentem respectar la seva tranquil·litat i contribuir a l'èxit de la seva reproducció.
 
 
Durada de la regulació: de l'1 de gener al 31 de juliol
 
Atenció: la Falconera i Roca Petanta són les dues darreres zones que s'han inclòs a la zona on l'escalada està restringida  temporalment.
 
Més informació:
 
Mentre dura el període de regulació de l'escalada us recordem que l'escalada únicament es pot practicar en aquestes zones:
 
Totes les cingleres i monòlits situats entre l'agulla de Can Robert i la Castellassa de Can Torres: Agonies, Cap del Faraó, Roca de les Onze Hores, Cap de Mort i Plecs del Llibre.
 
Totes les cingleres i monòlits situats entre la Canal del Malpàs de Can Pobla i el Mur de la Sibèria: Foradada de Can Pobla, cinglera del Bolet de Can Pobla, el Diafragma, Pi del Vent, Font Soleia, Cova de les Animes i Revolt del Drac.
 
Totes les cingleres i monòlits situats entre Sescorts i la font del Saüc: cinglera de la Canal del Mico, cingle dels Cavalls, Roc Colom i Hort dels Monjos
 
Altres indrets: cova del Drac, els Òbits, zona de la Pola-Tres Creus-agulles de Tanca, Placa Sibarit, Morral del Llop i les Foradades.
 

Informació sobre accés motoritzat

 
L'accés motoritzat a can Pobla està restringit. Per a les persones amb mobilitat reduïda consulteu les condicions de pas a l 'oficina del parc. Us recomanem que consulteu l'apartat de recomanacions per a la visita al parc.

Avís sobre possible manca d'oxigen en alguns avencs

 

S'ha detectat manca d'oxigen en els avencs de: la Brega, la canal de les Toixoneres, l'Illa, les Cantarelles, els Caus d'en Guitart, Sant Jaume de la Mata, Coma d'en Vila i Can Torres les Piques, del Cavall de la Barata i de l’Adernar.

Actualment l’avenc de Sant Jaume de la Mata i de la canal de la Revella donen resultats normals.

Data de la informació: octubre de 2018.


Seguiu la informació en aquesta web i al de la Federació Catalana d'Espeleologia: https://www.espeleologia.cat/ca/hipoxia/

 

En el cas que la mesura indiqui una baixa concentració, és aconsellable informar a l'oficina del parc o bé a la Federació Catalana d'Espeleologia, per tal registrar la informació, difondre-la i evitar els riscos que això comporta. Es recomana portar algun dispositiu per detectar aquest fenomen.