CAES

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Navegació

Avisos i alertes


En aquesta secció trobareu avisos i alertes que cal conèixer per visitar el parc


Noves mesures per restringir els accessos de vehicles al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac


 

A partir del cap de setmana del 24 d'octubre

La Diputació de Barcelona ha aprovat noves mesures per regular l'accés en vehicle al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Les restriccions entraran en vigor a partir del cap de setmana del 24 d'octubre per aturar els problemes provocats per la sobreafluència de visitants en aquest Parc.
Dotacions dels Mossos d’Esquadra, dels Agents Rurals i de personal dels Parc impediran l’accés dels vehicles quan els aparcaments del Parc estiguin plens. Consulteu en aquest mapa els punts on es regularà l'accés.

Mentre duri la regulació dels accessos al Parc, i fins a nou avís, els punts i centres d’informació faran l’horari de les 8 a les 15 h.

 

Eix Central

  • BV-1221 carretera de Matadepera  – Mura – Talamanca: Pk 6, a la rotonda de la urbanització de les Pedritxes (Matadepera)
  • BV-1221 regulació a la cruïlla amb la BV-1223 cap a Coll d’Estenalles, deixant pas cap a Mura, segons evolucioni la situació.

Eix Oriental: Castellar del Vallès – Sant Llorenç Savall – Monistrol de Calders

  • B-124 Pk 12 accés a la vall d’Horta Sant Llorenç Savall
  • B-124 Pk 24,9 accés a Granera
  • B-124 Pk 32 accés a Monistrol de Calders

Eix Occidental: Terrassa – Rellinars – Castellbell i el Vilar:

  • B-122 PK 2,2 a l’encreuament amb la B-40 Pk 11,5
  • Punts de regulació al nucli de Rocafort B-1224 Pk 0 sortida cap a Mura; accés a la vall del Flequer B-1224 Pk 4,1; accés a Vallhonesta B-1229 Pk 2,0, accés a la font de Carlets B-122 Pk 13,7; accés a l’Obac B-124 Pk 9,9

Batudes de senglar


 

 

 

 

 

Data: diumenge 25 d’octubre 2020

Lloc: Puigdoure-Còdol Llarg-Casassaies

Terme municipal: Mura, Pont de Vilomara i Rocafort

 

L'horari aproximat de les batudes és de 8 a 17 h

 

Delimitació de zones

Consulteu en els mapes [PDF] que us adjuntem la delimitació de la zones on es farà la batuda de caça.

 

Regulació de l'escalada de Sant Llorenç de Munt i l'Obac


AVIS INFORMATIU: Divendres 12 de juny. Per motiu de seguretat, la Unitat d’Intervenció en Muntanya dels Mossos d’Esquadra (UIM) ha desequipat una via d’escalada al sector de la Punta dels Cavalls i tres vies al Camí de la Sibèria situades al Parc Natural de Sant Llorenç del Muny i l’Obac com a conseqüència de la detecció de material defectuós en la via. Més informació: www.feec.cat

De l'1 de gener al 31 de juliol és vigent la regulació de l'escalada en determinades zones del parc amb l'objectiu de garantir la nidificació d'espècies d'ocells protegits. Consulteu l'Acord per a la regulació de l'escalada.

Coronavirus COVID-19


NOU COMUNICAT: RESOLUCIÓ SLT/1746/2020, de 17 de juliol de noves mesures en matèria de salut.

Des del 19 de juny, mitjançant decret del govern de la Generalitat de Catalunya s’ha establert l’inici de l’etapa de represa que deixa sense efecte el Reial Decret 21/2020 que establia el final de l’estat d’alarma per la COVID-19 i les seves fases de desescalada. 

El 17 de juliol s’han establert mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 a tretze municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona (Badalona, Barcelona, Cornellà, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, el Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs,  Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans). Això afecta a l’àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat, del Parc Natural de la Serra de Collserola, del Parc Fluvial del Besòs i del Parc de la Serralada de Marina. En aquest parcs, doncs, les activitats organitzades queden suspeses temporalment i es demana a la ciutadania que segueix les recomanacions establertes en la RESOLUCIÓ SLT/1746/2020, de 17 de juliol.
Us recordem que l’ús obligatori de mascaretes, la higiene de mans, la distància social de metre i mig i la limitació de la mobilitat només per causes justificades, són els elements sobre els quals pivoten totes les mesures de seguretat sanitàries establertes. 

 

 

 

 

 

Foto: Oriol Clavera

 

Avisos


Informació actualitzada sobre l'estat sanitari de fonts

 

S’ha detectat que en algunes fonts del parc hi ha presència de bacteris patògens d’origen natural.

Us recomanem que no en begueu.

 

Font de Carlets: no potable 

Font de la Vall (Mura): no potable

Font de l’Era (Mura): no potable

Font de la Portella (Vacarisses): no potable

Font del Llor (Sant Llorenç Savall): no potable

Font de Traginers (Mura): no potable

Font del Rector (Mura): no potable

 

Per altra banda l’Ajuntament de Terrassa té informació actualitzada de les fonts del seu terme a:

http://web.terrassa.org/web-mediambient/nexe_medi/estat_fonts/fonts.asp

 


Tancat l'accés a la cova de les Ànimes

 

L’accés a la cova de les Ànimes (terme municipal de Matadepera) estarà tancat, fins a nou avís, per excavacions arqueològiques a càrrec del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya. Disculpeu les molèsties.


Avisos sobre nidificacions i regulació de l'escalada

 

Algunes espècies que nidifiquen en parets i cingleres estan protegides per llei. Durant el periode de nidificació, que comença al gener, cal que intentem respectar la seva tranquil·litat i contribuir a l'èxit de la seva reproducció.
 
 
Durada de la regulació: de l'1 de gener al 31 de juliol
 
Atenció: la Falconera i Roca Petanta són les dues darreres zones que s'han inclòs a la zona on l'escalada està restringida  temporalment.
 
Més informació:
 
Mentre dura el període de regulació de l'escalada us recordem que l'escalada únicament es pot practicar en aquestes zones:
 
Totes les cingleres i monòlits situats entre l'agulla de Can Robert i la Castellassa de Can Torres: Agonies, Cap del Faraó, Roca de les Onze Hores, Cap de Mort i Plecs del Llibre.
 
Totes les cingleres i monòlits situats entre la Canal del Malpàs de Can Pobla i el Mur de la Sibèria: Foradada de Can Pobla, cinglera del Bolet de Can Pobla, el Diafragma, Pi del Vent, Font Soleia, Cova de les Animes i Revolt del Drac.
 
Totes les cingleres i monòlits situats entre Sescorts i la font del Saüc: cinglera de la Canal del Mico, cingle dels Cavalls, Roc Colom i Hort dels Monjos
 
Altres indrets: cova del Drac, els Òbits, zona de la Pola-Tres Creus-agulles de Tanca, Placa Sibarit, Morral del Llop i les Foradades.
 

Informació sobre accés motoritzat

 
L'accés motoritzat a can Pobla està restringit. Per a les persones amb mobilitat reduïda consulteu les condicions de pas a l'oficina del parc. Us recomanem que consulteu l'apartat de recomanacions per a la visita al parc.

Avís sobre possible manca d'oxigen en alguns avencs

 

S'ha detectat manca d'oxigen en els avencs de: la Brega, la canal de les Toixoneres, l'Illa, les Cantarelles, els Caus d'en Guitart, Sant Jaume de la Mata, Coma d'en Vila i Can Torres les Piques, del Cavall de la Barata i de l’Adernar.

Actualment l’avenc de Sant Jaume de la Mata i de la canal de la Revella donen resultats normals.

Data de la informació: octubre de 2018.


Seguiu la informació en aquesta web i al de la Federació Catalana d'Espeleologia: https://www.espeleologia.cat/ca/hipoxia/

 

En el cas que la mesura indiqui una baixa concentració, és aconsellable informar a l'oficina del parc o bé a la Federació Catalana d'Espeleologia, per tal registrar la informació, difondre-la i evitar els riscos que això comporta. Es recomana portar algun dispositiu per detectar aquest fenomen.