caes

Navegació


Blog de l'àguila 2013

15
març

 

Bones notícies! ahir cap a un quart de sis de la tarda la femella del niu B va pondre el primer ou. Des de fa uns dies, s'ha vist la parella entrant i sortint del niu i tot feia preveure que la posta seria aviat. El pollet s'espera que surti de l'ou a partir del dia 22 d'abril. En un parell o tres de dies pondrà, si tot va bé, el segon ou. De moment ja són dues les parelles d'àligues que estan nidificant al Parc del Garraf; sens dubte una bona notícia per aquesta espècie rapinyaire vulnerable.
 
 


14
març

 

Durant el dia d'ahir no es va veure cap relleu de la femella en la incubació del niu A, encara que aquest fet també està dins de la normalitat. Per la seva part, al niu B no es van veure ni el mascle ni la femella en tot el dia.

13
març

 

La incubació al niu A segueix el seu ritme normal. La femella incuba la major part del temps i el mascle realitza relleus ocasionals que són aprofitats per la femella per menjar. Durant la incubació no es porta mai menjar al niu per evitar que possibles depredadors puguin malmetre la posta. Quan l'eclosió dels ous és propera sí que el mascle caça alguna presa i la du al niu per assegurar l'àpat als polls acabats de sortir de l'ou.
Per al seva part, la femella del niu B va romandre ahir diverses hores al niu. Esperem que això sigui un senyal que la posta és propera.

11
març

 

Aquest cap de setmana el mascle i la femella del niu A han estat fent relleus en la incubació, fet totalment normal, tot i que és la femella qui roman més estona incubant els ous.
 
Al territori del niu B s'ha observat per separat el mascle i la femella visitant el niu. Encara no ha arribat la primera posta, però estem encara dins del termini i no es pot descartar que la posta tingui lloc en qualsevol moment.

07
març

 

Tal i com us vam informar ahir, la femella del niu A va pondre el seu segon ou. No és té la certesa de l'hora exacta degut als talls del sistema que alimenta les plaques, però creiem que va ser ahir dia 6 de març. En el vídeo es pot veure la posta, amb els dos ous, i com la femella amb el bec els fa rodolar. També es pot veure la intensa pluja que queia en aquells moments. El segon pollet està previst que neixi a partir del dia 13 o 14 d'abril.
 


S'estan mostrant 36 - 40 de 49 resultats.