caes

Navegació


Blog de l'àguila 2013

06
març

Us informem que la  càmera del niu A ha estat sense funcionar algunes hores, possiblement degut al mal temps ja que el sistema s'alimenta amb plaques solars. Fa uns moments, tot just quan ha tornat la connexió, s'ha pogut veure que al niu hi ha dos ous, de manera que entre ahir i avui ha tingut lloc la posta del segon ou. Properament us donarem imatges del niu A amb tots dos ous.


05
març

Al niu A, el mascle realitza relleus a la femella en la incubació, fet habitual i bò desprès de la posta. Mentre, les àligues del niu B segueixen anant i venint al niu. Durant tots els anys en què les càmares han captat el procés de nidificació, la parella d'àligues del niu B sempre ha fet les postes d'ous uns dies més tard que la parella del niu A.

Recordeu, que en l'apunt del bloc d'ahir podeu veure el moment en què la femella del niu A pon el primer ou. És molt probable que en els propers dies pongui el segon ou.

04
març

Com ja es va anunciar ahir en el bloc, la parella d'àligues del niu A va pondre el seu primer ou dissabte a la tarda. Durant la posta va arribar el mascle amb mig conill com a present. La incubació en aquesta espècie de rapinyaires acostuma a ser d'uns quaranta dies la qual cosa fa pensar que el primer pollet naixerà a partir del 10 d'abril, si tot va bé. Per la seva part, el niu B ha estat visitat en diverses ocasions tant pel mascle com per la femella i s'ha observat que la femella, de tant en tant, s'ajoca al niu.

 
A continuació us oferim les imatges gravades amb la càmara instal·lada en el niu A del moment en què la femella va pondre el primer ou.
 
 


03
març

Ahir dissabte, cap a les cinc de la tarda, la parella d'àligues del niu A va pondré el seu primer ou. Feia dies que el seu comportament donava senyals que la posta estava propera. Ara, si tot va bé, en un parell o tres de dies la femella pondrá un segon ou.


26
febr.

 

Ahir dilluns, la femella del niu A va visitar el niu al matí. Per altra banda, cap a dos quarts de deu del matí  es va veure la parella al niu B, mentre que la parella d'àligues del niu C no va visitar el  niu en cap moment.

S'estan mostrant 41 - 45 de 49 resultats.